'Als interimmer doe je veel ervaring op'

Gerben, Interim financial

Gerben werkt ruim zeven jaar bij Laudame Financials. In die periode werkte hij voor zeer verschillende (internationale) opdrachtgevers. Van een kraam- en thuiszorginstelling tot Shell en van een groothandel / importeur in elektrotechnische producten tot ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag. ‘Het leuke is dat je in korte tijd een brok ervaring opdoet. Dat komt je eigen cv ook ten goede’. Gerben studeerde SPD Bedrijfsadministratie en heeft een Post Bachelor Leergang Financial Control afgerond.

Voordat Gerben bij Laudame Financials ging werken, was hij onder meer verantwoordelijk voor de planning en controlcyclus voor de stafafdelingen en de sector Zuiveringsbeheer van een groot hoogheemraadschap. Omdat hij dacht dat hij veel zou kunnen leren als interim financial koos hij voor Laudame Financials. Die gedachte klopt helemaal. Zo heeft Gerben meerdere transities begeleid waarbij een specifiek onderdeel van finance (BTW) of de gehele finance functie werd overgeheveld naar een Shared Service Center in Oost-Europa. De laatste jaren heeft Gerben verschillende opdrachten in de functie van senior financial controller, hoofd administratie en business controller uitgevoerd. In deze eerste 2 rollen was hij verantwoordelijk voor de gehele administraties en heeft als afzonderlijk project o.a. enige juridische fusies begeleid. In de laatste rol is hij een sparring partner voor de business en heeft hij zaken als opstellen van het budget en CAPEX control opgepakt.

‘Werk als interim financial stelt je in mijn optiek in staat om je op allerlei vlakken goed te ontwikkelen. Aan de slag gaan bij Laudame Financials is een uitgelezen kans om in verschillende keukens van toonaangevende opdrachtgevers te kijken’, vindt Gerben. Hij vindt het bovendien prettig dat Laudame Financials veel aandacht aan de medewerkers besteedt. ‘Mijn kennisniveau wordt bijvoorbeeld op peil gehouden door trainingen, vakinhoudelijke avonden en intervisie. Onlangs heb ik mijn PRINCE2 Foundation certificaat behaald. Omdat er veel aandacht aan mij wordt besteed, kan ik er blind op vertrouwen dat de klussen die ik aangeboden krijg, aansluiten op mijn opleidingsniveau, kwaliteiten en persoonlijkheid. Dit is de basis voor de hoge kwaliteit die we de opdrachtgever bieden. De werkwijze van Laudame Financials zorgt ervoor dat opdrachtgevers altijd een interim financial aangeboden krijgen die qua opleidingsniveau, vakinhoudelijke kennis en karakter perfect een vacature kan invullen’.