Laudame Financials Ontdek meer

Mijn naam is Niels van der Ent en ik ben sinds begin 2023 Business Consultant bij Laudame Financials. Ik heb gekozen voor Laudame omdat ze werken als een hechte groep professionals die de menselijke maat vooropstelt, iets wat ik zakelijk en privé erg belangrijk vind. Ik begon in deze functie met hoge verwachtingen, voornamelijk gebaseerd op lovende woorden van gemeenschappelijke relaties, en die zijn allemaal overtroffen.

Wat maakte jou enthousiast over deze rol?

In eerste instantie ben ik stapsgewijs opgeleid tot manager van een supermarktketen. De ondernemerskant daarin sprak me aan, maar uiteindelijk koos ik toch voor een deeltijd hbo-opleiding Human Resource Management. Daarna ben ik in de arbeidsbemiddeling voor de jeugdzorg terecht gekomen. Omdat daar vooral met detavast-constructies wordt gewerkt miste ik het opbouwen van de lange termijn-relatie. Mijn brede ervaring komt enorm van pas in mijn huidige rol bij Laudame. Het feit dat er een vast team zit en er heel erg vanuit het karakter en de ontwikkeling van de interimmer wordt geredeneerd, past perfect bij mijn visie. Ik ben vanuit de jeugdzorg gewend om ook kwetsbare gesprekken te voeren en dat stelt me in staat om snel een vertrouwensband op te bouwen met opdrachtgevers en kandidaten. Waardevol, want het vermogen om relaties te onderhouden is één van de belangrijkste aspecten van de Business Consultant rol.

Wat is je het meest opgevallen in de eerste maanden bij Laudame?

Er zijn pas drie maanden voorbij, maar het voelt langer. Ik zie dat als iets positiefs, want in deze korte periode heb ik veel waardevolle lessen geleerd en ervaringen opgedaan. Soms werk ik samen met opdrachtgevers waar ik veel raakvlakken mee heb, bijvoorbeeld het Leger des Heils. Op andere momenten moet ik interimmers koppelen aan opdrachtgevers in branches die mij minder bekend zijn. Dat zorgt voor een dynamische en boeiende werkomgeving waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen. De balans tussen bekend en onbekend terrein waar ik mijn tanden in kan zetten, springt er echt voor mij uit.

“Ik ben een vakman die wil weten wat dingen betekenen, én wat dat in de praktijk teweegbrengt.” Niels van der Ent

Kun je iets over het teamverband vertellen?

Ik had al het een en ander gehoord over de werkwijze en teamspirit binnen Laudame. Die verhalen werden bevestigd tijdens mijn sollicitatieprocedure. Ik merkte direct dat de sfeer binnen Laudame wordt gekenmerkt door een groep mensen met ambitie die altijd streven naar de hoogste kwaliteit. Deze dynamiek weerspiegelt zich ook in onze werkwijze, waarbij we elkaar actief ondersteunen en samen streven naar een hoger niveau. De Business Consultants gaan altijd in teamverband op pad, zodat je een sparringpartner hebt waarmee je kunt afwegen welke kandidaat de juiste is. We houden daarbij rekening met de rol en ontwikkeling van de interimmers die we bemiddelen. We evalueren of iemand daadwerkelijk past bij een opdracht en of ze de gewenste persoonlijke groei doormaken gedurende het project. Dit heeft voordelen voor zowel de interimmers als de opdrachtgever en zorgt voor solide relaties.

Welke aspecten maken jouw rol bijzonder?

Deze rol biedt mij de diepgang die ik op persoonlijk vlak zocht, want ik wil ook graag de vakman zijn die de echte finance-inhoud wil begrijpen. Vooral actieve betrokkenheid bij onze interimmers en relaties op lange termijn vind ik inspirerend. Ik ben bezig om vanuit de relatie een stevig netwerk op te bouwen, ook met freelancers waar we intensief mee samenwerken. Ik hou ervan om dingen uit te bouwen en te versterken. In de driehoeksverhouding, opdrachtgever, interimmer en consultant, voel ik aan of er een goede match is tussen partijen. Het is leuk om startende professionals te coachen en het nodige vertrouwen te geven, zodat zowel kandidaat als de opdrachtgever voelen: “Ja, dit is de perfecte match!”

“We brengen ideeën in de praktijk en hanteren een systematische aanpak zonder star te zijn.”

Heb je advies voor een toekomstige collega?

Het opbouwen van een netwerk vereist geduld en het vermogen om te werken aan resultaten op de lange termijn. Hoewel het ideaal zou zijn als je direct een opdracht kunt scoren, kost dat soms tijd. Het belangrijkste is om relaties zorgvuldig op te bouwen. Dat kenmerkt de rol van een Business Consultant. Wanneer je deze rol op je neemt, stap je in een rijdende trein, maar tegelijkertijd moet je jouw netwerk nog opbouwen. Dit betekent dat je gaandeweg keuzes zult maken die de relaties tussen opdrachtgevers, Interim Financials en Business Consultants zullen vormgeven. Deze dynamiek zal uiteindelijk bepalen wie jij bent als Business Consultant.

Wil jij meer weten over de rol als Business Consultant?

Er valt er nog véél meer te vertellen over wat Laudame Financials jou te bieden heeft en hoe jij onderdeel kan worden van de groei van Laudame. Je bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen op kantoor. Bijvoorbeeld op de vaste VRIJMIBO in onze eigen kroeg ‘De Hef’. We leren je graag kennen! Liever eerst wat luisteren? In deze podcast-aflevering praten 3 business consultants je in 25 minuten helemaal bij.

Wil jij doorpraten over de functie als Business Consultant bij Laudame Financials?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.