Laudame Financials Ontdek meer

De wereld van financiën induiken zonder een financiële achtergrond. Onze Campus Recruiter Iris waagde de sprong een klein jaar geleden. Vanaf dag één zit ze perfect op haar plek en dat is onder andere te danken aan de vrijheid die ze ervaart: “Mijn doel is het bereiken en enthousiasmeren van ‘mijn’ doelgroep: jonge gedreven financials die perfect passen bij Laudame Financials. Hierin is alles mogelijk en dat maakt de rol creatief en uitdagend.” We gingen in gesprek met Iris en doken in haar achtergrond, ervaringen en het unieke karakter van haar rol binnen Laudame.

Op zoek naar een eerste baan

De stap naar recruiter bij een bemiddelingsbureau voor financials lag niet direct in de lijn der verwachtingen: “Ik deed namelijk de bachelor Communicatiewetenschappen en de master Publiek Management in Utrecht”, vertelt Iris. Tijdens haar studie kwam ze erachter dat ze vooral enthousiast werd van kwalitatief onderzoek. “Dat komt door de interactie met mensen. In mijn eerste baan zou het dan ook fijn zijn dat het contact met mensen terug zou komen. Ook zocht ik naar een werkgever waar ik veel verschillende taken kon oppakken.”

Een breed profiel voor een brede rol

Iris werd benaderd door onze toenmalige Campus Recruiter, vanwege haar brede profiel. Dat past goed bij de rol van Campus Recruiter – die is namelijk ook erg breed. “Destijds had ik nog niet echt een goed beeld bij het werk van een recruiter. Toen ik over de diverse taken hoorde, werd ik direct enthousiast. Bovendien voelde ik een match met iedereen die ik bij Laudame sprak.”

De klik was wederzijds en Iris besloot aan de slag te gaan als Campus Recruiter bij Laudame. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en kijkt Iris terug op een geslaagde keuze. “Ik kan mijn kennis die ik tijdens mijn studies heb opgedaan goed in de praktijk brengen. Ik werk nauw samen met onder andere de communicatieafdeling en ben continu plannen aan het bedenken over het bereiken en benaderen van de doelgroep. Hierin is veel mogelijk, en de vrijheid om creatief te zijn maakt het extra leuk en uitdagend.”

Ik kan er zo van genieten als iemand vol passie over het finance vak vertelt

Als niet-financial werken bij Laudame Financials

“Hoewel ik zelf geen financial ben, vind ik het geweldig om te schakelen met starters en studenten die helemaal in het finance vak zitten. Ik kan er zo van genieten als ik ineens een glinstering in iemands ogen zie, zodra we het over finance hebben. De passie spat er soms vanaf!” Daarnaast kan Iris zich, als starter, goed identificeren met ‘haar’ doelgroep. “Ik richt me specifiek op starters en studenten. Het feit dat ik me goed kan inleven in  deze doelgroep, maakt mijn werk extra leuk.”

Werken bij Laudame

“Mijn werkplezier heeft te maken met twee aspecten: de functie en de organisatie. Het is vakinhoudelijk erg afwisselend én uitdagend, daar houd ik van. Zo bedenk ik het ene moment het programma van een evenement dat wij organiseren, heb ik daarna een kennismaking met een kandidaat en sta ik vervolgens op een netwerkevent. In deze rol heb ik dan ook al veel geleerd. Skills, zoals effectief communiceren en potentieel talent herkennen, zijn vaardigheden die ik mijn hele leven kan gebruiken.”

Over het tweede aspect, de organisatie, vertelt Iris: “De informele sfeer en de oprechte teamspirit die er bij Laudame heerst, zijn voor mij de kers op de taart. Vanaf mijn eerste werkdag voelde het als thuiskomen.”

Op zoek naar nieuw talent

“Een schot in de roos”, zegt Iris over haar eerste baan. “Dat is zo’n fijne ervaring, die ik graag doorgeef aan mijn toekomstige collega.” Want Iris zoekt een mede-Campus Recruiter die zich samen met haar bezig gaat houden met het werving- en selectieproces van de junioren voor ons interim-team. Benieuwd wat je precies gaat doen en wie wij zoeken? Lees de vacature hier of stuur Iris een bericht. Zij komt graag in contact met een enthousiaste starter of iemand met 1 of 2 jaar ervaring met affiniteit voor het recruitmentvak. “Maar je moet vooral genieten van het contact met mensen en de drive hebben om jezelf te ontwikkelen.”

Doorpraten over jouw mogelijkheden als Campus Recruiter bij Laudame Financials?

Ik vertel je graag meer! Neem contact op of laat je gegevens achter, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.