Laudame Financials Ontdek meer

Twee keer een vliegende start bij Laudame Financials. Daar moet een verhaal achter zitten. In dit artikel vertelt Tammy meer over haar periode als afstudeerstagiaire (via Laudame) bij Rijndam Revalidatie en haar eerste opdracht die ervoor zorgde dat de zomervakantie er iets anders uit kwam te zien.

Twee keer een vliegende start bij Laudame Financials. Daar moet een verhaal achter zitten. In dit artikel vertelt Tammy meer over haar periode als afstudeerstagiaire (via Laudame) bij Rijndam Revalidatie, de samenwerking met collega-Laudamer Martijn Erkens en haar eerste opdracht die ervoor zorgde dat de zomervakantie er iets anders uit kwam te zien.

Het is alweer even geleden dat we je leerde kennen, wanneer was dat?

Dat is inderdaad alweer even geleden, tijdens het derde jaar van mijn opleiding Bedrijfseconomie. Maar ik weet nog goed dat ik Matthea tegenkwam tijdens een netwerkborrel in de Kuip vanuit de studievereniging. Ik had als derdejaars nog niet echt een beeld van de mogelijkheden als interim financial, maar was door het fijne contact met Matthea en het verhaal over Laudame wel gelijk enthousiast. Na afloop heb ik Matthea toegevoegd op LinkedIn en tijdens mijn studie hebben we met enige regelmaat contact gehad.

Wat maakte je gelijk enthousiast?

Het contact was vanaf het begin heel persoonlijk. Matthea probeerde niet iets te verkopen, maar was geïnteresseerd in mij, wat ik leuk vond en hoe ik er in stond. Dat is voor een derdejaars student best bijzonder. De andere bedrijven probeerden toch vooral zichzelf te verkopen. Het contact met Matthea vond ik heel prettig en het voelde vanaf het begin vertrouwd. Daarnaast sprak de Laudame cultuur mij heel erg aan en vond ik de drie kernwaarden (verbeteringsgericht, verantwoordelijk en intrinsiek gemotiveerd) goed bij mij passen.

Na een aantal jaar studeren ben je uiteindelijk via Laudame afgestudeerd, hoe ging dat?

Ik had destijds contact met Michelle van Laudame en was op zoek naar een afstudeerstage. Dat bleek nog best een uitdaging. Michelle gaf aan dat er vanuit Laudame meegezocht kon worden. Zo is er vanuit Laudame een poule van studenten opgesteld die op zoek waren naar een afstudeerstage. Daar kwamen eerst een paar opties uit die echt te ver weg waren, maar toen kwam Rijndam ineens om de hoek kijken. Michelle bracht me in contact met Martijn (een interim financial van Laudame die daar op opdracht zat) en zo is het balletje gaan rollen. Via de mail en op locatie hebben we toen nagedacht over de mogelijkheden voor een afstudeerstage en hoe het onderzoek ook direct bruikbaar kon zijn voor Rijndam.

"De hoeveelheid feedback was soms flink, maar dat heeft mij uiteindelijk alleen maar geholpen om zoveel mogelijk te leren."

Kan je wat meer vertellen over Rijndam, je afstudeeropdracht en je samenwerking met Martijn?

We hebben samen besloten om te focussen op de procesoptimalisatie van het maandafsluitingsproces. Daar was Martijn in zijn eentje al mee bezig, maar hij kon mijn hulp daarin goed gebruiken. Vanaf dat moment hebben we dus heel intensief samengewerkt. Zeker toen ik na 3 weken ineens vanuit huis moest gaan werken in verband met Corona, heeft mij dat wel enorm geholpen. De begeleiding vanuit school viel een beetje weg, maar dat gat is door Martijn opgevuld. Het voelde eigenlijk een beetje alsof hij twee begeleiders in één was. Onze gedeelde mentaliteit, om alles eruit te halen wat erin zit, zorgde voor een intensief en leerzaam traject. De hoeveelheid feedback was soms flink, maar dat heeft mij uiteindelijk alleen maar geholpen om zoveel mogelijk te leren.  

Welke les uit je stage zou je willen delen?

Met name een stukje persoonlijke ontwikkeling op het gebied van zeggen en doen waar je in gelooft. Soms twijfelde ik of mijn ideeën wel goed genoeg waren terwijl ze heel relevant bleken te zijn. Blijf niet rondlopen met deze ideeën, maar deel en bespreek ze. Ik heb wel van Martijn geleerd om mezelf daarin niet meer te onderschatten.

Daarna was het tijd voor zomervakantie… of toch niet. Wat gebeurde er?

Twee weken voordat ik op vakantie zou gaan werd ik gebeld door Jan-Willem of interesse had om eerder te starten. Natuurlijk was het lekker om na het afstuderen even te relaxen, maar ik merkte ook dat ik wel weer aan de slag wilde. Om nieuwe dingen te leren en mezelf verder te ontwikkelen. Het bleek een interessante rol voor een starter en ook nog eens dicht bij huis. De knoop kon ik dus vrij snel doorhakken: dit ga ik doen!

Wat doe je nu bij DCMR?

Jan-Willem gaf van tevoren al aan dat de opdracht niet vastomlijnd zou zijn en dat bleek tijdens de vakantieperiode meteen. Als vliegende keep kon ik met allerlei projecten meewerken. DCMR is begin dit jaar overgegaan op SAP en dat is op veel plekken echt nog wennen. Ik schrijf daar handleidingen voor, zoek dingen uit en ben volop bezig met doorontwikkelingen binnen het systeem. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er op veel vlakken nog volop verbeterd kan worden. Door de afwisseling als vliegende keep krijg ik van heel veel processen iets mee waardoor ik echt een brede basis op kan doen. Een mooi begin van mijn carrière als interim financial!