Laudame Financials Ontdek meer

De mogelijkheden om data te verzamelen worden steeds uitgebreider. Maar data is nog geen informatie. En informatie is niet direct relevant voor de eindgebruiker. In de praktijk zien we dat er bij de implementatie van Power BI vaak onevenredig veel aandacht is voor de technische aspecten of juist visuele mogelijkheden. Wij werken vanuit een integrale aanpak waarbij performance management, data structuring, reporting en de uitrol en het gebruik binnen de organisatie met elkaar verbonden zijn.

Onze Power BI aanpak

We merken dat de visuele mogelijkheden van Power BI dusdanig enthousiasmerend zijn dat organisaties er voortvarend mee aan de slag gaan. En hoewel een beetje ervaring tot best mooie rapportages kan leiden, brengt de gebruiksvriendelijkheid en de lage drempel ook risico’s met zich mee.

Bij Laudame Financials zien we Power BI niet als een tool die zo snel mogelijk geïmplementeerd moet worden om visueel sterke rapportages op te leveren. We geloven in duurzame Power BI oplossingen, die jaren mee kunnen, maar ook flexibel genoeg zijn om bij te sturen wanneer nodig. Geen quick en dirty implementatie, maar een gestructureerde en verfrissende aanpak om door middel van Power BI uw business intelligence te optimaliseren. En dat eindigt niet bij de implementatie. Door gebruikers mee te nemen in de ontwikkeling, op te leiden en te trainen in het gebruik, ontstaat er cultuur waarin BI een belangrijke rol inneemt.

Dat begint voor ons bij het doorvragen en écht begrijpen van de doelstellingen. Niet alleen “wat wil je terugzien in de rapportage?”, maar juist een of meerdere stappen terug: “waarom wil je hier als organisatie op sturen?” en “wat moet je dan meten om te zien of we goed bezig zijn?” Die verdiepingsslag is kenmerkend voor onze aanpak in alle BI-trajecten.

De vier kernthema's van een succesvolle Power BI implementatie
“Mentaal Beter beschikt met Power BI over een BI-omgeving waarin alle relevante data samenkomt en verschillende stakeholders de voor hun relevante stuurinformatie kunnen ophalen!” Sander van den Berg, CFO bij Mentaal Beter

De vier kernthema’s in een Power BI traject

Iedere organisatie is anders, maar op hoofdlijnen geloven we dat er vier cruciale thema’s zijn voor het succesvol implementeren en gebruiken van Power BI. Door onze ruime ervaring op het snijvlak van Finance & IT brengen onze professionals in elke fase van dit traject uw organisatie verder. Benieuwd wat Power BI voor uw organisatie kan betekenen? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

De meerwaarde van Laudame Financials in succesvolle Power BI implementatie

Power BI Academy

Power BI helpt je om data op een eenvoudige manier relevant en inzichtelijk te maken. Maar dat kan op veel verschillende niveaus en binnen verschillende bedrijfsonderdelen. Daarom bieden we diverse trainingen aan voor het optimaal inzetten van Power BI. Van basiskennis tot advanced DAX. Wij leren je niet alleen werken met Power BI, maar helpen je vooral ook om na te denken over de doelstellingen die je wilt bereiken met deze tool. Alle onderstaande trainingen zijn ook incompany mogelijk. Daarnaast gaan we graag in gesprek over maatwerk trainingen die precies aansluiten op de behoefte of de vragen binnen je organisatie.

Meer weten?

We vertellen graag meer over onze aanpak. Neem contact op met Sjaco Trouwborst.

Sjaco Trouwborst 06 43 47 15 83 Stuur een bericht Bel mij terug
Meer weten? App Sjaco Trouwborst:
06 43 47 15 83