Laudame Financials Ontdek meer

Doorgaan tot dé juiste match

Ik ben Stephanie Kosten, Teamlead van het Recruitment en Werving & Selectie Team van Laudame. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en na een aantal jaar werken als Corporate Recruiter kwam ik in gesprek met Gilles, de oprichter van Laudame. Hij vertelde me over zijn verhaal en visie met Laudame en daar werd ik enorm enthousiast van. In augustus 2019 maakte ik de overstap naar Laudame.

Kun je iets vertellen over het Recruitment Team en jouw rol daarin?

Het leuke van ons Recruitment Team is dat we verschillende facetten van recruitment beoefenen. We zijn nu met zijn tienen, maar we hebben zeker groeiambities. Die liggen vast in een strategisch plan, waarmee we binnen vijf jaar van 50 naar 120 bemiddelingen willen groeien op het gebied van Werving & Selectie. Daarnaast ambiëren we ook een stevige groei van ons interim-team. Ik stuur het team aan en ben eindverantwoordelijk voor het functioneren van mijn collega’s en onze jaarplannen.

“Als Recruitment Consultant zit je in een adviserende en sturende rol.”

Wat doet een Recruitment Consultant binnen Werving en Selectie?

We zijn veel op pad om met opdrachtgevers te praten, daarna gaan we op zoek naar kandidaten. We gaan altijd met twee consultants een intake in, zodat we elkaar scherp houden. Zo nemen we beter mee wat de opdrachtgever wil. Dat is tegenwoordig extra belangrijk, want kandidaten komen niet meer vanzelf. We moeten ze echt enthousiasmeren en ze veel over een organisatie kunnen vertellen. Je gaat met de opdrachtgever de diepte in over waar de behoefte ligt. Als Recruitment Consultant zit je dan ook in een adviserende en sturende rol, wat het uitdagend en leuk maakt.

Hoe ziet het werving en selectieproces eruit?

Na de intake gaan we aan de slag met de vacature en het vinden van de juiste kandidaat. Dat gaat langs drie wegen: we lanceren een vacaturecampagne, we duiken ons netwerk in van financials die we al kennen en we gaan op zoek naar nieuw talent. Onze filosofie is dat we maar één kandidaat voorstellen bij de opdrachtgever. Waarom geen keuze bieden, zou je zeggen? Omdat we doorgaan tot we dé match hebben gevonden. We vinden dat we het niet voor minder moeten doen en daardoor zijn we heel zeker van onze zaak. Het mooie is dat het ook in meer dan 80 procent van de gevallen lukt!

Wat kun je vertellen over je opdrachtgevers?

Onze opdrachtgevers komen uit veel verschillende hoeken: mkb en grote internationale corporates uit de handel, zorg, transport, maakindustrie, noem maar op. Wat voor elke opdrachtgever geldt is dat we een partnership aangaan, we helpen ze in hun zoektocht. De meeste opdrachtgevers zitten bij ons voor de lange termijn, die leren we goed kennen en geven we ook inzicht in het proces tijdens een opdracht. Je bouwt een band op en onderhoudt deze voor de lange termijn.

“We geloven dat succes vanzelf volgt door genoeg te focussen op kwaliteit en duurzame relaties.”

Waarom is werken bij Laudame zo leuk?

Bij alles wat we doen bij Laudame, of het nu interim, consultancy of werving en selectie is, zetten we interim financial, opdrachtgever en kandidaat centraal. We beoordelen continu onze opdrachten, de processen en de dienstverlening en gaan altijd voor een 8+. Zitten we daaronder, dan gaan de alarmbellen af. Kwaliteit is voor ons belangrijker dan fees, omzetten en marges. Die doelstellingen zijn er uiteraard ook, maar we geloven dat dat vanzelf volgt door genoeg te focussen op kwaliteit en duurzame relaties. Mijn verwachtingen bij Laudame zijn meer dan waargemaakt.

Wat zoek je in iemand die jouw team komt versterken?

Een Recruitment Consultant bij Laudame krijgt energie van relaties onderhouden en opbouwen. Je vindt het leuk om te netwerken en de diepte op te zoeken in een interview. Omdat we direct schakelen met directies en CFO’s, is het belangrijk dat je op dat niveau meedenkt en adviseert. Je hoeft geen finance expert te zijn, maar je moet wel begrijpen wat de vraagstukken van de opdrachtgever inhouden. En we houden van teamplayers. In mijn team wordt hard gewerkt, maar ook goed gelachen. We zijn een hechte groep collega’s die voor elkaar klaarstaat en leuke dingen met elkaar doet. Ik besef dat het allemaal heel mooi klinkt, maar ik nodig iedereen die interesse in Laudame heeft van harte uit om eens een kopje koffie bij ons te komen doen. Dan ervaar je zelf die warme sfeer, het teamgevoel en het samen streven naar beter.

Wil jij meer weten over de rol als Recruitment Consultant?

Er valt er nog véél meer te vertellen over wat Laudame Financials jou te bieden heeft en hoe jij onderdeel kan worden van de groei van Laudame. Plan gerust een moment in met Stephanie voor een oriënterend gesprek. Je bent uiteraard ook van harte uitgenodigd om eens langs te komen op kantoor. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag op de vaste VRIJMIBO in onze eigen kroeg ‘De Hef’. We leren je graag kennen!