Laudame Financials Ontdek meer

Na tien jaar bij dezelfde werkgever in de pensioenwereld was het voor Wouter Huigen tijd voor verandering. Maar in wat voor rol en bij welke onderneming of sector was nog onduidelijk. Tot de functie van Business Consultant bij Laudame Financials voorbij kwam. Een kans die hij niet kon laten lopen! In dit artikel vertelt Wouter meer over het proces, de keuze voor Laudame en wat zijn rol als business consultant zo bijzonder maakt.

Na tien jaar bij dezelfde werkgever in de pensioenwereld was het voor Wouter Huigen tijd voor verandering. Maar in wat voor rol en bij welke onderneming of sector was nog onduidelijk. Tot de functie van Business Consultant bij Laudame Financials voorbij kwam. Een kans die hij niet kon laten lopen! In dit artikel vertelt Wouter meer over het proces, de keuze voor Laudame en wat zijn rol als business consultant zo bijzonder maakt.

Hoe kwam deze functie op je pad?

“Ik was me breed aan het oriënteren op mijn volgende stap. Ik heb goed afgewogen in welke rol ik me verder wilde gaan ontwikkelen en wat ik daarbij van een werkgever verwacht. Er kwamen verschillende mogelijkheden voorbij, maar toen een oud-collega mij op de functie van business consultant bij Laudame attendeerde was ik gelijk geïnteresseerd. Op donderdag had ik een eerste telefonische kennismaking met Stephanie. De maandag erop zat ik aan tafel voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.”

Wat sprak je aan in Laudame Financials?

“Door de eerste telefonische kennismaking, het ontvangst op kantoor en de kennismaking met Henric en Stephanie voelde Laudame al heel snel vertrouwd. Aan tafel merkte ik pas echt wat voor bijzondere club Laudame is. Tijdens het eerste gesprek werden veel dingen bevestigd, maar kreeg ik vooral een gevoel bij de mensen en de aanpak van Laudame, die echt onderscheidend is als ik dat vergelijk met wat ik gezien en meegemaakt heb in de afgelopen jaren. De overtuiging in de aanpak en interim financials uit het team, een trackrecord van 20 jaar en een prachtige diverse portefeuille van opdrachtgevers gaf me gelijk veel enthousiasme over de club en de rol als business consultant.”

“De kans om bij Laudame als business consultant aan de slag te gaan wilde ik niet laten lopen.”

Je bent nu zes maanden verder, wat maakt de rol van business consultant bij Laudame zo bijzonder?

“Hoe Laudame omgaat met vraagstukken vanuit opdrachtgevers is wezenlijk anders dan wat ik tot nu toe ken en meegemaakt heb in de markt. Alles draait om de kwaliteit van de match. In het realiseren van die match heb je als business consultant een sterke verbindende functie waarin je de uitdagingen, doelen en ambities van de opdrachtgever, interim financial en Laudame Financials bij elkaar brengt.

Wat mij al snel opviel was de sterke band tussen opdrachtgevers en mijn collega business consultants. Daar is in de afgelopen jaren zoveel kennis van de organisaties en vertrouwen opgebouwd dat er op een heel hoog niveau geschakeld kan worden. Onze dienstverlening gaat daarin veel verder dan ‘u vraagt wij draaien’. Omdat we onze opdrachtgevers goed kennen en scherp doorvragen weten we wat er speelt en kunnen we naast het realiseren van de perfecte match ook actief meedenken over de financiële organisatie.

Belangrijk is dat we niet alleen in contact zijn als er een aanvraag is. We zijn doorlopend in verbinding met onze opdrachtgevers. Zo leveren we ook toegevoegde waarde door te sparren over lopende zaken en kunnen we in een vroeg stadium in gesprek gaan over oplossingen wanneer er aanvullende expertise noodzakelijk is.”

“Als je zoveel vertrouwen hebt in de match ga je ook heel anders dat gesprek aan.”

Wat verwacht een opdrachtgever van jou als business consultant?

“Uiteindelijk draait het erom dat we snel een oplossing leveren voor het probleem of vraagstuk waar hij of zij mee zit. Maar door de onderscheidende aanpak van Laudame komen we daar wel via een andere route. Omdat we de opdrachtgever en onze financials goed kennen sturen we niet vijf cv’s door die ongeveer kloppen, maar kunnen we vol vertrouwen één kandidaat voorstellen die wij goed kennen en waarvan we zeker weten dat hij of zij de klus gaat klaren. Daarbij is het niet alleen op CV een match, maar is het vooral de persoon die het kan. Als je zoveel vertrouwen hebt in de match ga je heel anders dat gesprek aan.”

Hoe kijk je terug op het proces?

“Na het eerste gesprek met Henric en Stephanie volgde een tweede gesprek met Jan-Willem (één van de business consultants) en Maris (één van de interim financials uit het team). Tijdens dat gesprek gingen we verder de diepte in over de rol als business consultant in relatie tot de opdrachtgever, de interim financials en de collega’s bij Laudame. Ik vond het erg prettig een goed beeld te vormen over wat de interim financials van Laudame nodig hebben van een business consultant, de manier waarop we samenwerken en wat ons gezamenlijke doel is.

Na een derde gesprek met Cora en Gilles was het voor mij duidelijk. De kans om bij Laudame als business consultant aan de slag te gaan wilde ik niet laten lopen. Zodoende ben ik in oktober begonnen en kon ik gelijk meedraaien in de jaarplanning voor 2021. Inmiddels zijn we zes maanden verder en zet ik vol enthousiasme de jaarplannen om in realiteit.”

Meer weten over de rol als Business Consultant bij Laudame?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.