Laudame Financials Ontdek meer

Met een brede basis als financial maakt Paul van Santvliet in april 2019 de keuze om voor zichzelf te beginnen als zelfstandig interim financial. Daarmee komen twee jongensdromen samen. Ondernemen, en daarmee het voorbeeld van zijn vader volgen, én het werken als financial, wat al van jongs af aan zijn doel was. Sindsdien werkt Paul intensief samen met Laudame Financials. In dit artikel vertelt hij over de samenwerking, uitdagende opdrachten en het netwerk rondom Laudame.

Je werkt sinds 2019 veel samen met Laudame, hoe bevalt dat?

“In 2019 kwam ik in contact met Jan-Willem Oosterom. Tijdens dat eerste gesprek ontstond er een klik en voelde het direct vertrouwd. Sindsdien ben ik inderdaad bijna non-stop actief via Laudame Financials. Er wordt gezocht naar de perfecte match tussen wat de opdrachtgever nodig heeft en wat ik zoek voor mijn eigen ontwikkeling. Daar blinkt Laudame wat mij betreft echt in uit.

Ook de openheid tijdens onderhandelingen, communicatie rondom verlengingen en tussentijdse momenten van afstemming voegen voor mij veel toe. Je merkt in alles dat Laudame de interim financial centraal zet en dat er interesse is in mij als persoon. Daarmee gaan de gesprekken dieper dan alleen het bijpraten over de opdrachten.”

Hoe zag je eerste opdracht via Laudame er uit?

“Mijn eerste opdracht via Laudame was bij Eneco. Ik had ervaring binnen de financieringsoplossingen en autolease, dus de stap naar een nutsbedrijf was flink. De opdracht richtte zich in het begin op rapportages en Power BI, maar groeide al snel uit tot een serieuze business controllers rol, waarin ik ook verantwoordelijk werd voor een unit van 5 business controllers. Toen daar een vaste vervanger voor werd gevonden, diende zich een groot project aan binnen de warmtesector van Eneco. Direct in opdracht van de Raad van Bestuur heb ik dat project destijds mogen draaien. Zo ben ik ruim drie jaar bij Eneco in verschillende rollen bezig geweest.”

''Als ik door Jan-Willem gebeld word voor een opdracht zit er altijd een gedachte achter waarom hij mij vindt passen bij die specifieke opdrachtgever.'' Paul van Santvliet | Zelfstandig Finance Professional

En waar ben je nu actief?

“Ik was van plan om eind 2021 te gaan reizen, maar Corona gooide roet in het eten. Toen ik Laudame belde dat ik weer beschikbaar was, zat ik binnen een week aan tafel bij Cosun Beet Company. Dat bleek een mooie match waarna ik kon starten voor 2 á 3 dagen in de week. Van een nutsbedrijf door naar een specialist in suikerbieten. Weer een hele andere branche en uitdaging dus. Ik begeleid daar als business/projectcontroller de bouw van een nieuwe commerciële fabriek voor plantaardige glycolen. En ook voor de overige dagen heb ik via Laudame een mooie opdracht gevonden. Eerst bij NRC en nu bij het Audiohuis, de podcast en radiotak van NRC.”

Je combineert op dit moment dus twee opdrachten via Laudame?

“Klopt ja! En dat bevalt erg goed. Ik voel mezelf nu nog meer een ondernemer. Tegelijkertijd kan ik mijn kennis en ervaring op twee plekken inzetten en waarde toevoegen, juist vanwege de diversiteit in eerdere opdrachten. Daarin merk je sterk dat het om zoveel meer gaat dan de cijfers.”

Waarin onderscheidt Laudame zichzelf van andere partijen?

“Dat zit voor mij in een aantal factoren. Ik noemde eerder al dat persoonlijke contact wat veel verder gaat dan de opdracht. Als ik door Jan-Willem gebeld word voor een opdracht zit er altijd een gedachte achter waarom hij mij vindt passen bij die specifieke opdrachtgever. Ook de samenwerking met interimmers die bij Laudame in dienst zijn beviel goed. Je merkt dat er een bepaald kwaliteitsniveau gehanteerd wordt. Dat merk ik trouwens ook op het jaarlijkse freelance event van Laudame. Een mooi moment om kennis te maken en bij te praten met andere senior interim financials. Tegelijkertijd werkt onze samenwerking ook de andere kant op. Als ik ergens iets opvang over een vraagstuk waar Laudame bij kan helpen, stel ik ze vol vertrouwen voor! Omdat Laudame voor mij staat voor kwaliteit.”

Interesse om ook aan de slag te gaan als Freelance Professional via Laudame Financials?

Ik vertel je graag meer over onze aanpak. Neem gerust contact op of vul het formulier in, dan bel ik je terug.