Laudame Financials Ontdek meer

Tijdens de roerige start van 2020 stoomde Iris Jansen zich klaar voor het bedrijfsleven. Na het afronden van haar master Accountancy & Control in Amsterdam wilde zij zich verder ontwikkelen in Business Control. En waar kan dat beter dan bij Laudame? Inmiddels is ze al vijf maanden als interim financial aan de slag en vertelt ze in dit artikel over haar eerste indrukken.

Tijdens de roerige start van 2020 stoomde Iris Jansen zich klaar voor het bedrijfsleven. Na het afronden van haar master Accountancy & Control in Amsterdam wilde zij zich verder ontwikkelen in Business Control. En waar kan dat beter dan bij Laudame? Inmiddels is ze al vijf maanden als interim financial aan de slag en vertelt ze in dit artikel over haar eerste indrukken.

Hoe ben je eigenlijk met Laudame Financials in contact gekomen?

“Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal! Ik kende Laudamer Timo Vermeulen van de club en hoorde altijd al goede verhalen over Laudame. Nadat ik net was gestart met mijn afstudeerstage in maart, werd ik benaderd door Michelle. Het gesprek eindigde met de conclusie om een persoonlijk gesprek nog even af te houden en contact te houden, omdat ik graag wilde kijken wat de mogelijkheden waren bij het bedrijf waar ik afstudeerde. Uiteraard hielden we wel contact. Naarmate mijn stage vorderde merkte ik dat de werkzaamheden daar meer audit gericht waren, terwijl ik liever bezig ben met verbeteringen en de toekomst. Dat komt veel beter tot zijn recht in de business. Toen het gesprek met Laudame gepland ging worden, was daar ineens de coronacrisis. Laudame had, logischerwijs, enige tijd een stop gezet op persoonlijke gesprekken.

Michelle en ik hebben contact gehouden en later volgde toch het eerste gesprek. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. In juni studeerde ik af en in juli was alles geregeld voor mijn start bij Laudame.”

Wat sprak je aan in Laudame Financials?

“Zowel bij mijn afstudeerbedrijf als bij Laudame was er de mogelijkheid om bij meerdere opdrachtgevers aan de slag te gaan, zodat je heel snel kennis opdoet en binnen verschillende keukens kan kijken. Bij Laudame was de doorslaggevende factor dat zij heel erg aan mij denken. Dat gevoel kreeg ik niet bij andere kantoren. Tijdens mijn eerste gesprek met een opdrachtgever bleek dat goede gevoel bij Laudame terecht. Er werd mij de vraag gesteld welke toegevoegde waarde ik kan bieden op de opdracht, maar eigenlijk nog mooier was dat aan de opdrachtgever de vraag werd gesteld wat zij mij kunnen bieden en hoe ik mijzelf kan ontwikkelen. Die laatste vraag is voor mij heel belangrijk.”

"Bij Laudame komt alles samen waar ik naar op zoek was!"

Hoe ervaar je dat nu?

“Erg positief, ontwikkeling staat echt centraal bij Laudame! Ik heb maandelijks een ontwikkelingsgesprek met Cora, de HR adviseur, en wekelijks bellen we voor updates en om bij te praten. Verder bespreken we casussen die ook in lijn liggen met mijn ontwikkeling, dat is heel fijn. Ook heb ik in deze korte periode al twee trainingen kunnen volgen, namelijk Communiceren en Timemanagement.

Met Jan-Willem, mijn business consultant, bespreek ik hoe het inhoudelijk gaat op de opdracht. Bij de eerste verlenging gaf mijn opdrachtgever aan dat ik het in me had om meer taken uit te voeren. Jan-Willem belde mij later op om te verifiëren of dit in de praktijk ook is gebeurd. Op die manier waakt hij erover dat de opdracht voor mij leuk en interessant blijft.”

Wat doe je nu bij Laudame Financials?

“Sinds augustus zit ik op een opdracht bij Hollander Barendrecht. Ik richt mij met name op de retourmeldingen van verse en gekoelde producten en het fust. De leveranciers maken de creditnota’s op en ik verwerk deze netjes in de administratie. Het opvolgen, verwerken en afhandelen van openstaande posten is hetgeen waar ik mij dus voornamelijk mee bezig houd. Als het geld niet binnenkomt, ga ik erachter aan. Ik haal er veel voldoening uit om te zien dat die openstaande lijst aan het slinken is.”

Hoe gaat het werken onder deze bijzondere en uitdagende omstandigheden?

“Ik werk een enkele dag in de week op kantoor en verder zit ik thuis. Dat gaat heel goed! Thuis hebben we ieder een eigen verdieping, mijn moeder werkt beneden, ik werk op de eerste en mijn zusje werkt op de tweede verdieping. Dus op die manier kunnen we het wel managen. Het thuiswerken belemmert mij gelukkig niet in mijn werkzaamheden.”

Wat zijn je doelen de komende jaren?

“Wat ik sowieso nog wil doen is het volgen van de post-master tot registercontroller. Studeren vind ik erg leuk dus ik had het ook niet erg gevonden om gelijk door te gaan, maar een vereiste is om minimaal twee jaar aan relevante werkervaring mee te krijgen voordat je kan starten. Tot die tijd wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en mijn doelstellingen evalueren. Bij Laudame komt alles samen waar ik naar op zoek was. Op de lange termijn spreekt de rol als CFO mij ook zeker aan.”

Meer weten over de mogelijkheden bij Laudame?

Neem dan contact op met Iris Lubberink. Ze vertelt je er graag meer over.