Laudame Financials Ontdek meer

De termen ‘warm bad’ en ‘voelt als thuiskomen’ vallen regelmatig als we nieuwe collega’s vragen naar hun eerste indrukken bij Laudame Financials. En dat geldt zeker ook bij Leendert Kamsteeg. Begin juli is hij gestart als Recruitment Consultant en sindsdien steekt hij zijn aanstekelijke energie in het werven van topkandidaten voor onze opdrachtgevers. In dit artikel vertelt Leendert over zijn eerste indrukken bij Laudame, zijn visie op recruitment en zijn doelen voor de komende jaren.

De termen ‘warm bad’ en ‘voelt als thuiskomen’ vallen regelmatig als we nieuwe collega’s vragen naar hun eerste indrukken bij Laudame Financials. En dat geldt zeker ook bij Leendert Kamsteeg. Begin juli is hij gestart als Recruitment Consultant en sindsdien steekt hij zijn aanstekelijke energie in het werven van topkandidaten voor onze opdrachtgevers. In dit artikel vertelt Leendert over zijn eerste indrukken bij Laudame, zijn visie op recruitment en zijn doelen voor de komende jaren.

Vertel Leendert, wat vind je leuk aan recruitment?

“Als Recruitment Consultant bij Laudame Financials kan ik mijn kennis en ervaring in het gehele recruitmentproces toepassen. Dat begint al tijdens de intake bij de opdrachtgever en het uitwerken van de vacature. Maar ook zeker daarna in het benaderen en spreken van kandidaten om uiteindelijk de afronding in de vorm van de perfecte match te realiseren. Het viel mij direct op dat Laudame daarin een sterke adviserende rol inneemt. Dat maakt de impact die je hebt in de totstandkoming van de match nog waardevoller.

Ook bouw je als recruiter een hele solide en brede basis op. Je komt bij veel bedrijven over de vloer, spreekt opdrachtgevers en kandidaten op verschillende niveaus en krijgt een goed beeld van wat hen drijft en waar ze naar op zoek zijn. Ik vind het erg gaaf om daarin een 1 op 1 match te zien ontstaan tussen de ervaring en ambitie van de kandidaat en de uitdagingen bij een opdrachtgever.”

Dat klinkt alsof je goed past bij de kwaliteitsaanpak van Laudame. Hoe ben je eigenlijk met ons in contact gekomen?

“Via een recruiter kwam ik in contact met Laudame. In mijn vorige rol als intercedent had ik al brede ervaring opgedaan, maar ik wilde graag een expert worden in mijn vakgebied en ook specialiseren in één branche. Vanwege mijn affiniteit met cijfers, data en statistieken trok de financiële sector mij altijd wel en zo is het balletje gaan rollen.”

''Ik weet nog goed dat ik dacht: 'dit is een partij die staat voor kwaliteit en dat ook uitstraalt.'''

Wat waren je eerste indrukken van Laudame Financials?

“De eerste indrukken vanuit de vacature en de website waren erg positief. Ik weet nog goed dat ik dacht: ‘dit is een partij die staat voor kwaliteit en dat ook uitstraalt.’ In combinatie met de financiële sector en de mogelijkheid om mezelf te specialiseren was dat voor mij meer dan genoeg reden om het gesprek aan te gaan. Wie wel eens op gesprek is geweest bij Laudame weet dat het lange, maar goede gesprekken zijn waarin je echt de diepte in gaat. Tijdens die gesprekken bleek al snel dat de visie van Laudame op werving en selectie sterk overeenkomt met mijn visie op het vakgebied. Naast deze vakinhoudelijke elementen gaan de gesprekken vooral over wie jij bent als persoon. Vanaf het begin was het gevoel goed en in het proces daarna was het gaaf om te merken dat Laudame graag een stapje extra zet om de match rond te krijgen.”

Hoe bevallen je eerste maanden als Recruiter bij Laudame?

“Terugkijkend heeft het precies zo uitgepakt als ik gehoopt had. Wat Laudame beschrijft op de site en in de gesprekken is niet alleen een mooi verhaal, het is echt wat er in de praktijk gebeurt. Er zit zoveel kennis en ervaring binnen deze club dat ik mijzelf hier de komende tijd echt kan ontwikkelen tot een adviespartner in het werving- en selectieproces van financials. De gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten gaan dieper en worden bij Laudame op een ander niveau gevoerd dan ik gewend was. Ook daarin merk je dat Laudamers echt een alles op alles zetten om die perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever te realiseren.

Het is sowieso een warme organisatie waar iedereen voor elkaar klaar staat. Zelfs voordat ik begonnen was bij Laudame werd ik al uitgenodigd voor de EK-poule, ben ik met het team wezen lunchen en kon ik aansluiten bij de teambarbecue met het hele team. Dat zorgde voor een hele mooie start.

En nu verder… wat zijn je doelen de komende jaren?

“Dit is voor mij de perfecte plek om mijzelf te ontwikkelen tot een echte specialist en steeds meer ervaring op te doen in e adviesrol richting zowel opdrachtgevers als kandidaten. Ik merk aan alles dat er naar de adviezen vanuit Laudame geluisterd wordt en dat je daarmee als consultant ook echt impact kan hebben op het proces en op de uiteindelijke match. Met name op die vlakken wil ik de komende jaren verder groeien.”

Ook als recruitment consultant aan de slag bij Laudame?

Als Recruitment Consultant bij Laudame Financials ben je verantwoordelijk voor de bemiddeling tussen opdrachtgevers en kandidaten. Deze opdrachtgevers zoeken een vaste professional op het gebied van accountancy, finance en control, en jij gaat op zoek naar de perfecte match. Je bent betrokken bij alle gesprekken, onderhandelingen en evaluaties, hebt een adviserende rol en discussieert over de perfecte invulling van de opdracht. Iets voor jou?