Laudame Financials Ontdek meer

Het is goed mogelijk dat jij op dit moment nadenkt over je eerste stappen als financial. Als starter is de keuze enorm, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de branche, het type organisatie, de richting binnen finance, het salaris, of de studie- en doorgroeimogelijkheden. In dit artikel vertellen Inge, Ryan en Sander waarom zij vol overtuiging voor Laudame Financials hebben gekozen.

Het is goed mogelijk dat jij op dit moment nadenkt over je eerste stappen als financial. Als starter is de keuze enorm, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de branche, het type organisatie, de richting binnen finance, het salaris, of de studie- en doorgroeimogelijkheden. In dit artikel vertellen Inge, Ryan en Sander waarom zij vol overtuiging voor Laudame Financials hebben gekozen.

Hoe ben je met Laudame Financials in contact gekomen?

Inge: Alweer 3 jaar geleden stuurde Michelle mij een berichtje, toen ik bezig was met het afronden van mijn opleiding Finance & Control. Daaruit volgde een erg leuke kennismaking op kantoor bij Laudame, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om nog twee jaar door te studeren en mijn Post-Bachelor en Master af te ronden. In maart van dit jaar stuurde Michelle mij weer een berichtje en daarna is het snel gegaan. Van de tweede en derde gesprekken werd ik nog enthousiaster en toen was alles binnen een maand geregeld.”

Ryan: “Tijdens mijn studie ben ik op verschillende manieren met Laudame in aanraking gekomen. Zo kwam ik bij het oriënteren voor een vervolgstudie een verhaal van Laudame Financials tegen in de brochure van Nyenrode en ook op Avans kwam Laudame regelmatig ter sprake. Ik ben Laudame toen gaan volgen op LinkedIn en richting het einde van mijn afstudeerstage werd ik benaderd door Michelle. Na een leuke eerste telefonische kennismaking ben ik het proces ingerold en daarna ging het allemaal snel.“

Sander: “Dat begon eigenlijk al in Havo 5 toen we les kregen in boekhouden van Herman Veldhoen (interim financial bij Laudame). Daarna ben ik via LinkedIn in contact gebleven en toen ik voor mijn opleiding International Finance & Control op zoek ging naar een stage werd ik benaderd door Christianne (destijds recruiter bij Laudame) voor een stageplaats. Daar heb ik een goed beeld gekregen van Laudame als organisatie, zowel intern als in de gesprekken met interim financials. Uiteindelijk beviel het van twee kanten zo goed dat ik in de zomer een interim opdracht bij SJR kon doen. Richting het einde van mijn opleiding zijn we weer in gesprek gegaan over het vervolg. Ik zou eigenlijk pas in september starten, maar omdat er al een gave uitdaging voor mij klaar lag bij Bilfinger Industrial Services is dat verschoven naar 16 juni.”

Wat sprak je aan in het finance traineeship van Laudame?

Inge: “De focus op continue groei en ontwikkeling. Ik houd er niet van om stil te zitten en wil doorlopend nieuwe dingen leren. Hoe Laudame daarmee omgaat, door altijd voor nieuwe elementen te zorgen in een opdracht waardoor je jezelf blijft ontwikkelen, sprak mij heel erg aan. Daarnaast zijn er buiten de opdrachten om volop mogelijkheden om te ontwikkelen. Zo biedt de Laudame Academy een uitgebreid trainingsaanbod en als je zelf opties tegenkomt die passen bij jouw ontwikkeling dan is daar vanuit Laudame ook alle ruimte voor.

Vanaf het begin had ik het gevoel dat ik bij Laudame geen nummertje zou worden, maar echt onderdeel van een hecht team. Officieel zou ik pas op 1 september starten, maar daarvoor werd ik al drie keer gebeld voor een leuke opdracht die in de zomer zou starten. En in juni, toen ik officieel nog helemaal niet in dienst was, kon ik gezellig aanschuiven bij de teambarbecue. Zo kon ik alvast kennismaken met een groot deel van de collega’s en voelde ik me direct thuis en onderdeel van het Laudame team. Dat teamgevoel is voor mij erg belangrijk!”

Ryan: “In eerste instantie was ik van plan om direct aan de pre-master in Controlling aan Nyenrode te beginnen om daarna de master te doen, maar vanuit Nyenrode kreeg ik te horen dat praktijkervaring de leerervaring en leercurve enorm zou versterken. Dat werd bevestigd in de gesprekken met Laudame. Er is binnen Laudame alle ruimte om een master te volgen naast je werk als interim financial, maar ze waren ook heel eerlijk over hun ervaringen dat het hebben van praktijkervaring de leercurve tijdens de pre-master en master positief beïnvloedt. Nu is het de bedoeling dat ik in februari of september volgend jaar aan de pre-master begin en in de tussentijd volop praktijkervaring opdoe in de interim opdrachten.

Daarnaast herken ik mezelf sterk in de kernwaarden van Laudame Financials; verbeteringsgericht, oplossingsgericht en een structurele focus op kwaliteit. Die focus merkte ik al op de website en werd extra bevestigd tijdens de gesprekken op kantoor. Je ziet het in alles terug bij Laudame.”

Sander: “Het belangrijkste voor mij is de mogelijkheid voor brede oriëntatie en ontwikkeling. Ik ben nog jong en als interim financial krijg ik de kans om verschillende rollen op te pakken bij uiteenlopende opdrachtgevers. Zo kan ik mezelf inhoudelijk en persoonlijk breed ontwikkelen en krijg ik een goed beeld van wat ik leuk en minder leuk vind binnen finance.

Een andere belangrijke factor is de cultuur binnen Laudame. Het is een groeiende club, maar het familiegevoel is en blijft heel sterk. Dat heb ik mogen ervaren tijdens mijn stage, maar ook in de periode daarna. Je merkt in alles dat Laudame echt een hechte club is waar volop aandacht is voor elkaar. Bij de combinatie van formeel wanneer het moet, maar zeker ook informeel wanneer het kan voel ik mezelf goed thuis.”

Waarom heb je voor Laudame gekozen?

Inge: ”Richting het einde van mijn master waren er twee opties. Aan de slag bij het bedrijf waar ik al een tijdje werkte en ook mijn afstudeerstage heb gedaan óf starten als interim financial bij Laudame. Uiteindelijk gaven de ontwikkelmogelijkheden bij Laudame de doorslag. Hier heb ik de kans om heel veel te leren en zien in een korte tijd en kan ik mijn brede opleiding in de praktijk gaan toepassen. Zo kan ik ervaren wat ik leuk vind om te doen en welke bedrijven, culturen en manieren van werken bij mij passen.”

Ryan: “Het interim vak stelt mij in staat om op relatief korte termijn werkzaam te zijn bij verschillende soorten organisaties, waarbij ik bij elke opdracht andere kennis en vaardigheden kan aanspreken en ook weer nieuwe uitdagingen krijg. In het kader van mijn ontwikkeling een goed startpunt voor mijn carrière. Laudame heeft een mooie reputatie opgebouwd en goede relaties met toonaangevende opdrachtgevers waardoor ik aan de slag kan met uitdagende opdrachten.

Uiteindelijk waren twee factoren voor mij doorslaggevend. De steile leercurve die Laudame mij kan bieden en de klik. Vanaf het begin voelde het goed en vertrouwd bij Laudame en als het erop aankomt ben ik dan ook wel een gevoelsmens.”

Sander: “De drie belangrijkste factoren voor mij zijn de uitdagende opdrachten, de persoonlijke aandacht binnen Laudame en mijn (persoonlijke) ontwikkeling. Daarnaast heb ik al mogen ervaren dat Laudame echt een hele goede werkgever is. Zowel de inhoudelijke uitdagingen als de persoonlijke focus sluiten precies aan bij wat ik zoek in een organisatie. Andersom was Laudame ook blij met de prestaties die ik tot dusverre heb laten zien en was er van twee kanten enthousiasme om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan onze samenwerking.”

Wat zijn je plannen voor de komende jaren?

Inge: ”Na zes jaar studeren wil ik nu vooral werkervaring opdoen, meters maken en op korte termijn zoveel mogelijk zien en leren op het gebied van finance door bij verschillende organisaties verschillende opdrachten te doen. Op de langere termijn zou ik wel richting een managementrol willen groeien. Omdat ik gemerkt heb hoe belangrijk het is om als manager bepaalde vaardigheden te ontwikkelen zou ik daarvoor ook graag een leadership program volgen, maar dat zijn plannen voor de langere termijn.”

Ryan: “De eerste jaren wil ik mijn basis in accounting en financial control uitbreiden om van daaruit door te ontwikkelen richting business- en/of project control. De pre-master en master aan Nyenrode gaan daar ook een belangrijke rol in spelen. Daarnaast wil ik een aantal vaardigheden nader ontwikkelen zoals adviseren, het op- en uitbouwen van relaties en overtuigingskracht.

Het toepassen van nieuwe technologieën om organisaties te helpen vernieuwen, verbeteren en optimaliseren is iets wat dicht bij mij staat en veel energie geeft. Tijdens mijn afstudeerstage bij BDO Digital ben ik bezig geweest met Robotic Process Automation ten behoeve van procesoptimalisatie en ik hoop ook bij mijn komende opdrachten weer aan de slag te gaan met optimaliseren, vernieuwen en verbeteren. Kijkend naar de kernwaarden van Laudame zit dat wel goed!”

Sander: “Allereerst door een brede basis op te bouwen binnen finance en de opgedane ervaring mee te nemen naar volgende opdrachten. Naast finance vind ik persoonlijk contact in het werk erg belangrijk. Ik heb hiervoor gewerkt als teamleider bij Jumbo en het coachen, ondersteunen en helpen van collega’s vind ik heel gaaf. Binnen finance is dat wel een doel voor de middellange termijn. Nu wil ik volop meters maken zodat ik vanuit inhoudelijke ervaring en expertise de stap kan maken naar een leidinggevende functie. Als je geen verstand hebt van wat er op de werkvloer gebeurt is het heel lastig om aan te sturen. Op de lange termijn zou ik graag doorgroeien naar de top van het bedrijfsleven. Door mezelf uit te blijven dagen, steeds een stapje verder te zetten en te zien waar dat mij uiteindelijk brengt. Blijven ontwikkelen is één van mijn doelen die ik heel goed kan realiseren bij Laudame.”

Doorpraten over jouw mogelijkheden?

Ik vertel je graag meer over onze aanpak. Stuur mij gerust een berichtje op 06 81 38 50 45. Liever teruggebeld worden? Vul dan het formulier in.