Laudame Financials Ontdek meer

Een mijlpaal in de geschiedenis van Laudame Financials, Marloes van Dijk is de eerste interim financial die 15 jaar in dienst is. Een prachtige prestatie die ook nieuwsgierig maakt. Want welke ontwikkeling heeft zij zichzelf en Laudame Financials zien doormaken? Wat heeft ze geleerd van zoveel interim-ervaring en wie blijft er anno 2020 eigenlijk nog 15 jaar bij hetzelfde bedrijf? We vroegen het Marloes zelf. Het resultaat is een uitgebreide terugblik op 15 jaar Laudame Financials.

Een mijlpaal in de geschiedenis van Laudame Financials, Marloes van Dijk is de eerste interim financial die 15 jaar in dienst is. Een prachtige prestatie die ook nieuwsgierig maakt. Want welke ontwikkeling heeft zij zichzelf en Laudame Financials zien doormaken? Wat heeft ze geleerd van zoveel interim-ervaring en wie blijft er anno 2020 eigenlijk nog 15 jaar bij hetzelfde bedrijf? We vroegen het Marloes zelf. Het resultaat is een uitgebreide terugblik op 15 jaar Laudame Financials.

Na haar studie HEAO Management, Economie en Recht deed Marloes 1,5 jaar werkervaring op als assistent-controller bij een Rotterdamse uitgeverij. “Ik had mij destijds bij Laudame ingeschreven en daar ontstond een mooie match. Best een bijzondere ervaring, zo’n eerste opdracht als interimmer. Als customer accountant bij Shell Global Solutions in Den Haag had ik ineens een dubbele set collega’s. In het begin had ik nog de neiging om meer toe te trekken naar mijn collega’s bij Shell omdat je die vaker ziet, maar naarmate ik meer opdrachten deed bij verschillende opdrachtgevers werden mijn collega’s bij Laudame Financials belangrijker. Zij zijn nu al jaren mijn stabiele factor.”

Vier opdrachtgevers in 15 jaar

De eerste klus bij Shell zou in eerste instantie een jaar duren, maar werd twee keer met een jaar verlengd en werd al snel 4,5 jaar dankzij verschillende aanvullende opdrachten. Daarin verbreedde Marloes haar expertise en ervaring als medewerker credit control en projectconsultant billing support. Daarna volgden rollen als controller, projectcontroller, senior controller en financial reporting manager bij organisaties als Parnassia Bavo Groep, Visser & Smit Hanab en IV-groep. De afgelopen 8 jaar werkte ze, opnieuw bij verschillende onderdelen van Shell, aan grote (internationale) implementatieprojecten.

“Je hebt de afgelopen 15 jaar uitstekende opdrachten gedaan en meer 9’ens dan 8’en gescoord. Daar mag je echt trots op zijn!” Gilles Kok

Het is de afgelopen 15 jaar regelmatig voorgekomen dat Marloes, vaak zelfs nog tijdens een lopend project, gevraagd werd voor een volgend project. “Ik zie het wel als een compliment als ik op basis van getoonde kennis en kunde gevraagd word voor een nieuwe uitdaging.”

Groei als rode draad

Met maar 4 opdrachtgevers in de afgelopen 15 jaar is Marloes geen typische interimmer. Toch heeft ze aan afwisseling geen gebrek gehad. “Als ik terugkijk dan is de rode draad de afgelopen 15 jaar duidelijk groei en ontwikkeling geweest. Elke rol en opdracht bouwde voort op de rollen daarvoor. Bij mij was dat niet altijd bij een nieuwe opdrachtgever, maar bijvoorbeeld wel in nieuwe projecten. Typisch Laudame is dat de business consultant en manager je ook echt uitdagen en toetsen of de aangeboden vervolgopdracht past in jouw ontwikkeling.”

Wie blijft er anno 2020 eigenlijk nog 15 jaar bij dezelfde werkgever?

Hoewel er regelmatig jubilea te vieren zijn bij Laudame, is het 15-jarig jubileum van Marloes een primeur. De uitdagende opdrachten die aansluiten bij haar groeiende ervaring en interesses, maar zeker ook de andere factoren binnen Laudame zorgen er al 15 jaar voor dat Marloes zich thuis voelt.  “Buiten de gezelligheid zijn de collega-interimmers voor mij een heel waardevol kennisnetwerk. Hun kennis en ervaring, door de jaren heen opgegaan bij verschillende opdrachtgevers, neem ik ook mee in mijn opdrachten. Dat proces komt nog meer in een stroomversnelling door de intervisiegroepen binnen Laudame waarin we zaken waar we tegenaan lopen met elkaar bespreken. Het is gaaf om je collega’s te volgen in hun ontwikkeling, omdat iedereen zijn eigen groeipad heeft bij opdrachtgevers. Ik denk dat het ook wel typisch iets is voor interimmers bij Laudame dat we zo betrokken zijn met elkaars ontwikkeling en elkaar daarin helpen waar mogelijk.”

Niet alleen een financial

Naast haar opdrachten draait Marloes mee in verschillende projectengroepen binnen Laudame. Ook daarin merkt ze de afgelopen 15 jaar de ontwikkeling van de organisatie. “Een mooi voorbeeld daarvan is de vision board, waarmee we in 2015 gestart zijn. De centrale vraag: ‘hoe zorgen we ervoor dat meer mensen Laudame leren kennen zoals we écht zijn?’ was geen typisch vraagstuk voor een financial, maar dat maakte het juist extra leuk. Het was een combinatie van Laudame, waar ik veel ervaring mee had, en marketing & positionering, waar ik nauwelijks ervaring mee had. Een bijzonder leerzaam traject.”

 

Laudame Financials op Malta
“Ik ben dankbaar voor je bijdrage door de jaren heen binnen Laudame. Naast alle uitgevoerde opdrachten heb je een zeer waardevolle bijdrage geleverd in de Vision Board en andere projectgroepen.” Gilles Kok

Ook draait Marloes mee in de ‘Denktank’, de voorloper van de Laudame Academy en de personeelsvereniging. “Ik vind het fijn om ook op een andere manier bij te dragen aan de betrokkenheid en groei van Laudame door deel te nemen aan verschillende projectgroepen. Je krijgt op die manier ook veel mee over het reilen en zeilen op kantoor en werkt op een andere manier samen met collega’s. Een mooie verdieping naast mijn werk als financial.”

Echt het verschil maken

Terugkijkend op de afgelopen 15 jaar als interim financial is Marloes trots op haar eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van Laudame. Ook heeft ze advies voor potentiële nieuwe Laudamers. “Als je zin hebt om te groeien, een uitdaging aan te gaan én een klik voelt met Laudame, ga er dan vooral voor! Als interim financial bij Laudame krijg je namelijk de kans om echt verschil te maken door je kennis en ervaring in te brengen bij een opdrachtgever.” Zo kwam Marloes bijvoorbeeld een keer binnen bij een organisatie waar net een overname had plaatsgevonden en de mensen aan alle kanten achter de feiten aanliepen. “Toen ik aan het einde van mijn opdracht de deur achter mij dichttrok was de achterstand weggewerkt en was de financiële afdeling klaar voor de toekomst.

Na 15 jaar als interim financial kan ik wel met zekerheid zeggen dat je ontwikkeling bij Laudame centraal staat. De steile leercurve die hier geboden wordt door het zien van verschillende bedrijven, de opleidingstrajecten binnen de academy én het contact met collega’s durf ik wel uniek te noemen. Denk je er dus over na om als interim finanical aan de slag te gaan? Ik kan het je van harte aanraden, voor je het weet ben je ineens 15 jaar verder.”