Laudame Financials Ontdek meer

Tijdens zijn studietijd valt de naam Laudame Financials regelmatig en zodra hij een bericht van Michelle krijgt begint ook het persoonlijke contact te lopen. Op dat moment is Joost van Hattem geslaagd voor zijn opleiding Finance & Control en op zoek naar een startersfunctie binnen finance. Inmiddels is hij al meer dan een jaar één van de finance trainees bij Laudame en sinds kort begonnen aan zijn tweede opdracht in een functie met meer uitdaging en verantwoordelijkheid. In dit artikel vertelt Joost over zijn keuze voor Laudame, het finance traineeship, zijn doelen voor de komende jaren én deelt hij een tip voor startende financials.

Wat sprak je aan in Laudame?

“De combinatie van de persoonlijke aandacht én het interim-vak, waar ik tijdens het afstuderen mee heb kennisgemaakt. Om mijn afstudeerfase succesvol af te ronden heb ik meerdere opdrachten bij verschillende bedrijven moeten doen om zo alle leerdoelen te behalen. Juist deze afwisseling sprak mij erg aan en vanuit dat oogpunt heb ik dan ook de keuze gemaakt om aan de slag te gaan als interim financial.  

Na een goed gesprek met Michelle werd ik steeds enthousiaster over Laudame. Je merkt aan alles dat we bij Laudame echt één team zijn. Ik ben hier geen nummertje: er is volop aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling, we doen veel activiteiten met het team en ik kan ook altijd met mijn vragen bij iemand terecht. De afwisseling van het interim-vak en het hechte teamgevoel bij Laudame hebben ervoor gezorgd dat ik vol enthousiasme bij Laudame ben gestart.”

‘’Het is eigenlijk een nieuw begin, maar dan bij dezelfde opdrachtgever.’’

Inmiddels ben je al meer dan een jaar actief bij Laudame, hoe bevalt het tot nu toe?

“Heel goed! Dankzij het traineeship kan ik brede werkervaring opdoen in een korte tijd. Vaak wissel je als interim financial regelmatig tussen opdrachtgevers, maar soms komen er ook mooie nieuwe kansen op je pad op een huidige opdracht, zoals bij mij. Mijn eerste opdracht bij Workstead is meerdere malen verlengd, waarbij ik door kon stromen naar een functie met meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Toen ik hier meer dan een jaar geleden begon maakte ik deel uit van de personeels- en salarisadministratie. Vanuit daar ben ik na een aantal maanden doorgestroomd naar de afdeling finance. In mijn laatste maanden bij Workstead heeft er een overname plaatsgevonden van een ander uitzendbureau. Samen met een aantal collega’s hebben we de volledige integratie opgepakt. Binnen het projectteam was ieder verantwoordelijk voor zijn eigen onderdeel. Zo was ik verantwoordelijk voor de financiële verwerking en heb ik ondersteuning aangeboden waar dit nodig was. Een geheel nieuw traject waar ik enorm veel van heb geleerd.”

Dat klinkt als een gave eerste opdracht. Op dit moment ben je actief in je tweede interim-opdracht, kan je hier wat meer over vertellen?

”In november ben ik als Assistent Controller begonnen bij Euro Tank Terminal. Dit is een olie- en gasterminal in de Rotterdamse haven die valt onder de overkoepelende organisatie VTTI. Ik ga hier aan de slag met alle aspecten rondom de financiële administratie. Deze opdracht brengt mij nieuwe kansen in een gloednieuwe omgeving, wat ook weer nieuwe verantwoordelijkheden met zich meebrengt.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“De Laudame Academy biedt verschillende cursussen en opleidingen aan waardoor iedereen binnen Laudame kan blijven doorleren en ontwikkelen. Dat Laudame haar medewerkers zo motiveert en faciliteert om door te blijven leren, vind ik heel waardevol. Ik ben sinds kort naast mijn werk als financial begonnen met de opleiding Master of Science in Controlling. Die opleiding levert een mooie bijdrage aan mijn theoretische ontwikkeling waardoor ik ook weer uitdagendere opdrachten kan aanpakken.”

Heb je tips voor startende financials?

“Zorg dat je een duidelijk beeld hebt waar je je carrière wil beginnen en wat je daar gaat doen. Oriënteer je in het begin op verschillende gebieden zodat je zeker weet dat wat je gaat doen, ook echt bij je past. Het Traineeship van Laudame biedt daarvoor perfect de gelegenheid. Naast de ervaring die je opdoet in de opdrachten en trainingen bouw je een mooi netwerk op en zijn er volop teamactiviteiten.”

 

Wil jij doorpraten over het traineeship van Laudame?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.