Laudame Financials Ontdek meer

Ik ben Wouter Huigen, 38 jaar, en ben al mijn hele werkende leven actief in de wereld van detachering. Sinds oktober 2020 werk ik als Business Consultant bij Laudame en dat bevalt uitstekend!

Wouter vertelt je meer over zijn ervaringen als Business Consultant

Ik ben Wouter Huigen, 38 jaar, en ben al mijn hele werkende leven actief in de wereld van detachering. Sinds oktober 2020 werk ik als Business Consultant bij Laudame en dat bevalt uitstekend!

Waarom heb je voor Laudame gekozen?

Bij Laudame hebben we een heel gevarieerd palet aan opdrachtgevers én collega’s. Die variatie zorgt voor breedte en diepgang in mijn werk. Hier vind ik afwisseling, moet ik mijn best doen voor elke klant en kan ik kandidaten voorstellen bij zowel grote corporates als intieme mkb bedrijven.

Laudame is voor mij de perfecte match: vakinhoudelijk, qua diversiteit en zeker ook wat betreft kwaliteit. En dat merk ik terug in de teamdynamiek. Het zit in ons DNA om elkaar scherp te houden en vragen te stellen als: “wil je die match maken omdat die persoon beschikbaar is of omdat het echt de juiste kandidaat is?” Kwaliteit staat hier altijd boven marges en aantallen. Natuurlijk is er een basis die goed moet zijn, en daar praten we over, maar dat is zeker niet onze belangrijkste KPI.

En die kwaliteit zit hem niet alleen in het werk; we kijken ook naar elkaar om. De collega’s hebben onderling goed contact, ook met de mensen die op locatie of thuis werken. Het zit in de cultuur om iedereen bij het team te betrekken en zich echt ‘Laudamer’ te laten voelen. Daarnaast organiseert Laudame allerlei leuke activiteiten zoals teamuitjes en een jaarlijkse skireis, waar je elkaar goed leert kennen en mooie gezamenlijke herinnering opbouwt.

“Onderdeel zijn van het grotere geheel voor een opdrachtgever, dat maakt het leuk voor mij.”

Wat maakt de rol van Business Consultant zo mooi?

Dat zit ‘m in twee dingen. Enerzijds in de match tussen klant en de finance professional die je bemiddelt. Bij één van onze klanten gaat een oud-stagiair van ons als interimmer aan de slag. Dan zie je dat hij het toch een beetje spannend vindt. Maar tijdens en na afloop van het gesprek is hij heel enthousiast. Ik krijg er energie van als er bij de kennismaking een match ontstaat en de kandidaat er echt zin in krijgt.

Anderzijds is het opbouwen van een relatie met klanten prachtig. Zeker als je elkaar langer kent, weet je wat je aan elkaar hebt. Als er dan een probleem is dat wij op kunnen lossen en het lukt, dan krijg ik daar mijn wekelijkse kick van. Het mooie van een langdurige band met de klant is dat je je steeds beter kunt inleven. Waar zijn ze mee bezig, wat speelt er en waar liggen kansen? Het gaat om meer dan het product dat ze verkopen of de functie die vrijkomt. Onderdeel zijn van het grotere geheel voor zo’n bedrijf, dat maakt het leuk voor mij.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Geen werkdag is hetzelfde als Business Consultant bij Laudame! Er zijn wel eens spoedgevallen, dus mijn agenda wordt regelmatig omgegooid. Je moet voor deze rol flexibel zijn. Daarnaast ben ik veel onderweg, want ik vind het belangrijk om mijn kandidaten en klanten persoonlijk te spreken. Ik krijg alle vrijheid om die afspraken zelf in te plannen.

“Als je goed bent in verbinding maken met mensen vanuit de inhoud, is deze rol zeker iets voor jou.”
Wil jij doorpraten over de functie als Business Consultant bij Laudame Financials?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.