Laudame Financials Ontdek meer

Grote kans dat de naam ‘Laudame Financials’ valt op een verjaardag van Michiel van Groesen. Na zijn zwager Joris (al bijna 3 jaar Laudamer) en Michiel zelf (inmiddels al 7 maanden Laudamer) werkt sinds kort ook zijn moeder op een opdracht via Laudame. De hoogste tijd dus om te achterhalen waar deze goede band tussen de familie en Laudame vandaan komt en hoe de eerste maanden van Michiel bevallen.

Grote kans dat de naam ‘Laudame Financials’ valt op een verjaardag van Michiel van Groesen. Na zijn zwager Joris (al bijna 3 jaar Laudamer) en Michiel zelf (inmiddels al 7 maanden Laudamer) werkt sinds kort ook zijn moeder op een opdracht via Laudame. De hoogste tijd dus om te achterhalen waar deze goede band tussen de familie en Laudame vandaan komt en hoe de eerste maanden van Michiel bevallen.

Hoe komt dat zo, drie familieleden werkzaam via of bij Laudame?

“Ik hoor al jaren positieve verhalen over Laudame van mijn zwager Joris. Richting het einde van mijn opleiding moest ik toch echt maar een keer gaan praten van hem. Omdat hij zelf goed op zijn plek zit en ook het idee had dat Laudame goed bij mij zou passen. Mijn moeder was al langer in contact met Laudame. Heel toevallig volgde niet lang nadat ik in dienst kwam ook daar een mooie match.”

Dat gesprek wat Joris aanraadde kwam er dus, wat sprak je aan in Laudame Financials?

“Het belangrijkste voor mij was het sociale aspect. De persoonlijke begeleiding, oprechte interesse en daarmee het warme gevoel dat je echt ergens bij hoort. Geen platte detachering dus, maar een familiair bedrijf waar je binnenkomt, mensen je naam kennen en weten wat je aan het doen bent. Aan het versterken van die band wordt het hele jaar gewerkt. Bijvoorbeeld tijdens de wintersport, trainingen, leerdagen en uitjes met het team. Naast de gave opdrachten die je als interim financial kan doen, is er veel aandacht voor jou als persoon.

Waar zie je dat sociale aspect in terug?

“Een mooi voorbeeld is dat toen mijn moeder via Laudame op een opdracht ging werken, daar een hoop mensen binnen Laudame van wisten, naar vroegen en erover begonnen. Dat is dat stukje oprechte interesse waar ik het eerder over had. Maar je merkt bijvoorbeeld ook dat de collega’s binnen Laudame echt samenwerken. Het gaat niet om scoren en winnen, veel belangrijker is de groei, ontwikkeling en het steeds een stapje beter zijn.

Het is voor mij ook prettig om altijd even te kunnen bellen met mijn manager of de betrokken business consultant om even te sparren of dingen van mij af te zetten. Joris gaf vanaf het begin al aan dat die persoonlijke aandacht heel belangrijk is binnen Laudame, maar het is gaaf om dat nu ook in de praktijk te ervaren.”

“Jullie kunnen zo familie van elkaar zijn”

Hoe beviel je eerste opdracht?

“Ik kon na de introductieweek gelijk aan de slag bij Albron. Daar zou ik als assistent controller de financial controllers ondersteunen zodat er bij hen ruimte vrij zou komen om aan de implementatie van AFAS te werken. In de praktijk ben ik zelf grotendeels dat implementatietraject ingerold. De complexiteit van een succesvolle implementatie is voor mij een heel gaaf een leerzaam traject. Er kwam ontzettend veel bij kijken en ik leerde de organisatie op deze manier echt goed kennen. Daarnaast kon ik aan de slag met de jaarafsluiting en het balansdossier. Nog twee leerzame onderdelen waarbij ik veel van de organisatie zag en meekreeg. Direct na deze opdracht bij Albron kon ik aan de slag bij America Today als Financieel Accountant”

Je werkte bij Albron gelijk samen met een collega-Laudamer, hoe was dat?

“In de eerste week zei iemand van Albron: “Jullie kunnen zo familie van elkaar zijn”. Dat vond ik heel gaaf om te horen en later ook te merken. Met twee hele verschillende achtergronden spreken we op een bepaalde manier toch dezelfde taal. Omdat we zo met elkaar op één lijn zaten, verliep de samenwerking heel soepel. Gaaf om op deze manier samen bij een opdrachtgever het verschil te kunnen maken.”

Wat zijn nu je doelen de komende jaren?

“Ik wil graag samen met Jan-Willem (mijn manager) en de andere financials binnen Laudame ontdekken wat ik echt leuk vind, waarin ik wil doorgroeien en wat wel en niet bij mij past. Dat kan volgens mij alleen maar door veel kennis en ervaring op te doen en daarmee processen steeds makkelijker te doorgronden en uiteindelijk ook te verbeteren. Op de langere termijn zou ik mezelf graag ontwikkelen richting een leidinggevende rol binnen finance.”

Bij Laudame draait het om mijn groei en ontwikkeling als financial, maar zeker ook als persoon. Ik kijk er echt naar uit om samen met het team te groeien en te ontwikkelen. Ook als er dingen anders lopen dan verwacht, zijn er zoveel professionals om je heen die je kunnen helpen om daar de juiste lessen uit te halen. Dat zorgt bij mij wel echt voor een heel positief gevoel over de toekomst.”