Laudame Financials Ontdek meer

Jan-Willem neemt je mee in de rol van Business Consultant

Jan-Willem neemt je mee in de rol van Business Consultant

Jan-Willem Oosterom, aangenaam! Ik ben Managing Consultant en Business Consultant bij Laudame. Die rollen vervul ik sinds september 2016, nadat ik mijn carrière in de banken- en verzekeringswereld ben begonnen. Na ruim zes jaar kan ik zeggen dat ik bij een mooie club met een hecht team werk: ik heb elke dag plezier in mijn werk!

Kun je iets vertellen over Interim Business Management bij Laudame?

Interim Business Management (IBM) is de tak van sport die ik als Business Consultant beoefen, waarbij alles draait om het vinden van de perfecte match tussen interim financials en opdrachtgevers. We hebben zo’n 65 interim financials in loondienst bij Laudame die we bij opdrachtgevers plaatsen. Daarnaast werken we op dit moment met zo’n 55 freelancers. Net zoals we verbinding maken met onze klanten en collega’s, doen we dat ook met onze freelancers. Ik laat ze merken dat wij verdieping belangrijk vinden. Dat we willen weten wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen, en dat we ze groeiperspectief kunnen bieden. En als ze dan merken dat ik tijdens een gesprek goed heb geluisterd en een passende opdracht heb gevonden, blijkt daar zoveel waardering uit. Die verbinding is dé manier om ze aan Laudame te binden. Zo lukt het vaak om goede freelancers aan boord te houden en door te plaatsen naar een volgende opdracht. Daarmee bouwen we ook op dat vlak aan langetermijnrelaties.

“Dingen uit handen geven, vertrouwen in elkaar en samen streven naar kwaliteit maken dit een geweldig team.”

Hoe is het om in het IBM team te werken?

Het heeft wat tijd gekost, maar het IBM team is nu erg stabiel. We zijn nu met zijn zessen en samenwerking is ‘key’ geworden. Natuurlijk heb je als Business Consultant veel vrijheid – je bent in hoge mate verantwoordelijk voor je eigen planning en prestaties – maar je collega’s staan altijd voor je klaar. Als ik bijvoorbeeld een vraagstuk heb waarover ik wil klankborden,  kan ik daar binnen het team mee terecht. We adviseren elkaar in onze opdrachten, vullen elkaar aan en kunnen erop vertrouwen dat we elkaar helpen om het beste resultaat te bereiken. Dingen uit handen geven, vertrouwen in elkaar en samen streven naar kwaliteit maken dit een geweldig team.

Wat maakt jouw rol zo leuk?

In de kern ben je als Business Consultant veel in contact met opdrachtgevers en potentiële relaties. Ik leg zoveel mogelijk verbinding met de CFO’s en Finance Managers van onze opdrachtgevers, want ik wil weten wat er speelt om het personeelsvraagstuk zo goed mogelijk aan te vliegen. Het is gaaf om op dat niveau te schakelen en directies te adviseren, dat is echt iets waar we de afgelopen jaren in gegroeid zijn. Ik hoop natuurlijk dat opdrachtgevers direct aan Laudame denken als ze voor een financieel vraagstuk staan en het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Want hoe eerder je weet wat het probleem is, hoe beter je kunt adviseren en de juiste kandidaat met de opdracht matcht. Dat is mijn doel binnen de rol en het geeft me energie wanneer dat lukt.

“Je moet kunnen schakelen tussen lopende projecten, nieuwe opdrachtgevers en goede kandidaten. Binnen dat speelveld bepaal je zelf de regels.”

Uit welk hout moet een Business Consultant gesneden zijn?

Je komt in een ondernemende rol terecht, waarin je zelfstartend moet zijn. Daarnaast moet je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, omdat je je eigen dag indeelt. Daarmee ben je ook verantwoordelijk voor je planning en acquisitie. Je moet kunnen schakelen tussen lopende projecten, nieuwe opdrachtgevers en goede kandidaten. Binnen dat speelveld bepaal je zelf de regels. Natuurlijk binnen onze kpi’s en kwaliteitskaders, maar je krijgt de ruimte om dat op jouw manier te doen. Als je dat als een mooie uitdaging ziet, kom je in een heel hecht bedrijf terecht. Met professionals die aan een half woord genoeg hebben, voor je klaarstaan en waar veel aandacht is voor ambitie, groei en ontwikkeling.

Wil jij meer weten over de rol als Business Consultant?

Er valt er nog véél meer te vertellen over wat Laudame Financials jou te bieden heeft en hoe jij onderdeel kan worden van de groei van Laudame. Je bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen op kantoor. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag op de vaste VRIJMIBO in onze eigen kroeg ‘De Hef’. We leren je graag kennen!

Wil jij doorpraten over de functie als Business Consultant bij Laudame Financials?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.