Laudame Financials Ontdek meer

Voor dit artikel spreken we Gbati Zoumaro over zijn overstap naar Meerlanden als Manager Finance en de samenwerking met Laudame Financials. Een mooi verhaal over de uitdagingen in de zorg, de cruciale factoren voor een duurzame match en de ontwikkeling van business controller tot business partner.

Voor dit artikel spreken we Gbati Zoumaro over zijn overstap naar Meerlanden als Manager Finance en de samenwerking met Laudame Financials. Een mooi verhaal over de uitdagingen in de zorg, de cruciale factoren voor een duurzame match en de ontwikkeling van business controller tot business partner.

Wat sprak je aan in de functie als Manager Finance bij Meerlanden?

“Het was voor mij al snel duidelijk dat Meerlanden zocht naar een meedenkende manager finance. Iemand die het beleid helpt vormgeven, de organisatie helpt structureren en professionaliseren en niet alleen zorgt dat de cijfers kloppen. In mijn kennismakingsgesprekken met het bestuur merkte ik dat behoefte was aan een sparringpartner om samen de brede uitdagingen binnen de zorg mee aan te gaan. Dat was precies de uitdaging die ik zocht. De mogelijkheid om vanuit mijn ervaring en visie de organisatie verder te brengen en zo betere zorg mogelijk te maken voor de cliënten. Van business control in mijn vorige functie bij de Zonnehuisgroep naar business partner bij Meerlanden. Zo kan ik nog meer impact hebben vanuit mijn rol als financial.”

Hoe ben je eigenlijk met Laudame (en daarna Meerlanden) in contact gekomen voor deze vacature?

“Tijdens het scrollen sprong deze vacature er voor mij uit. Je komt tegenwoordig veel vacatures tegen die vol met poeha staan, maar deze vacaturetekst was treffend, nuchter en helemaal in lijn met hoe ik de zorg ken. Met die partij wilde ik wel in gesprek.”

Hoe ging dat verder?

“Al heel snel nadat ik had gesolliciteerd, werd ik teruggebeld door Stephanie. Omdat het proces zo snel en soepel verliep, had ik ook een kort kennismakingsgesprek verwacht. Maar niets was minder waar. Laudame weet een efficiënt en soepel proces te combineren met inhoudelijke en persoonlijke diepgang. We hebben uitgebreid gepraat over mijn achtergrond, eerdere ervaringen en vooral ook over mijn persoonlijke en professionele doelen. Natuurlijk is er ook aandacht voor werkervaring en opleidingen, maar daar lag tijdens het gesprek niet de focus op. Zo ontstond al snel een vertrouwensband waarin we, ook na het eerste kennismakingsgesprek, open en in vertrouwen door konden praten over de functie en de organisatie.”

''Ik denk dat die werkwijze van Laudame ervoor zorgt dat er een lange termijn match ontstaat tussen de opdrachtgever en financial.”

En dat heeft geleid tot een mooie match?

“Zeker! En daar moet ik jullie echt de complimenten voor geven. Ik merkte aan alles dat Laudame een heel scherp beeld had van het gewenste profiel vanuit Meerlanden en er alles aan deed om daar de juiste kandidaat aan te matchen. Dat ging verder dan de vakinhoudelijke match. Er werd ook heel scherp gekeken naar mijn persoonlijke doelen en of die terugkwamen in deze functie. Ik denk dat die werkwijze van Laudame ervoor zorgt dat er een lange termijn match ontstaat tussen de opdrachtgever en financial.”

Wat zijn nu je belangrijkste uitdagingen als manager finance?

“De zorg is en blijft mensenwerk en de kwaliteit van onze zorg is compleet afhankelijk van ons personeel. De grootste uitdaging voor iedere zorgorganisatie op dit moment is het vinden en behouden van de collega’s. Dat zal binnen Meerlanden ook een belangrijk aandachtspunt zijn en blijven. Daarnaast lopen er twee grote en uitdagende projecten. Een vernieuwing van zowel het fysieke landschap als het ICT-landschap. Voldoende uitdagingen dus om mee aan de slag te gaan. Ik kijk er naar uit om daarin die rol van business partner te vervullen!”

Je werkt al langer in de zorg. Is dat waar je hart ligt?

“Ik ben geboren en opgegroeid in Togo, maar omdat we tussendoor moesten verhuizen heb ik mijn opleiding bedrijfseconomie in Benin afgerond. Na 5 jaar moesten we vanwege politieke onrust ook uit Benin vertrekken en kregen we via de VN een uitnodiging van Nederland. Zo ben ik uiteindelijk in Veghel in Brabant terechtgekomen. Hoewel ik inmiddels in Spijkenisse woon, voel ik mezelf een echte Brabander. Mijn vader heeft altijd gezegd dat studeren de beste manier is om in te burgeren en de samenleving te leren kennen. Met de geweldige steun van de UAF kon ik in Nederland een opleiding accountancy aan de HES volgen.

In de periode die ik daarna bij een accountantskantoor ( Deloitte & Touche Brussel) heb gewerkt, voelde ik mezelf vaak een politieagent die op zoek was naar fouten, terwijl ik veel liever naast mensen sta om ze te helpen vooruit te komen. Ook in mijn tweede baan bij Exxon Mobil (Retail) kon ik geen voldoening uit mijn werk halen. De maximalisatie van de beurswaarde als ultiem doel vond ik niet echt stimulerend. Toen de financiële afdeling na 4,5 jaar naar Engeland verhuisde, stond ik voor een keuze. Het was een leerzame periode geweest, maar ik merkte dat mijn hart in de zorg- of onderwijssector lag. In die sectoren kan ik als financial een bijdrage leveren aan het succes van de zorg of het onderwijs van nieuwe generaties. Dat leek me prachtig.”

En het is uiteindelijk de zorg geworden?

”Klopt ja! Zo ben ik bij ’s Heeren Loo Zorggroep terechtgekomen. Daar heb ik de zorgwereld goed leren kennen en toen ik na vijf jaar mijn Master aan de Erasmus Universiteit had afgerond, kon ik de stap maken van assistent controller naar regiocontroller. Dat was een geweldige leerschool voor mij. Het leren lezen van beleidsregels en dat vertalen naar de praktijk in de zorginstellingen, dat is mijn core business. Na 11 mooie jaren ben ik overgestapt naar de Zonnehuisgroep waar ik naast het werk aan mijn opleiding tot Register Controller ben begonnen. Na het afronden van die opleiding en met het gevoel dat er een stevig financieel fundament stond binnen de organisatie, ben ik toen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Die heb ik via Laudame Financials gevonden bij Meerlanden en terugkijkend op mijn eerste weken ben ik erg dankbaar dat ik aan deze mooie nieuwe uitdaging ben begonnen.”

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Heb jij al helemaal scherp hoe jouw volgende stap eruit moet zien? We gaan graag met jou op zoek naar de uitdaging die echt bij je past. En daarin beloven we een efficiënt en precies proces met volop persoonlijke aandacht. Neem eens een kijkje in ons overzicht van actuele vacatures of neem contact op met één van de recruiters voor een (digitaal) kopje koffie of een uitgebreide persoonlijke kennismaking.