Laudame Financials Ontdek meer

We spreken Jochem Langeveld, Controller bij Van der Kooy Vastgoed. Daarvoor was hij achtereenvolgens werkzaam als administrateur bij Fortress, financial controller bij Hampshire Hotels en assistent controller en controller bij MVGM. In september 2019 maakte hij de overstap naar Van der Kooy. We spreken hem over zijn ervaringen met Laudame Financials en de afgelopen maanden bij van der Kooy.

Even voorstellen…

We spreken Jochem Langeveld, Controller bij Van der Kooy Vastgoed. Daarvoor was hij achtereenvolgens werkzaam als administrateur bij Fortress, financial controller bij Hampshire Hotels en assistent controller en controller bij MVGM. In september 2019 maakte hij, na bemiddeling door Laudame Financials, de overstap naar Van der Kooy. We bespreken zijn ervaringen met Laudame en de afgelopen maanden bij van der Kooy.

Hoe ben je bij Van der Kooy terechtgekomen?

“Ik ben in april 2019 benaderd door Laudame Financials. Destijds had ik nergens staan dat ik op zoek was naar een nieuwe functie en ook wel met een reden. Ik zat goed op mijn plek bij mijn vorige werkgever, had een leuke functie, er was ruimte voor opleiding en ook het traject voor de komende jaren zag er interessant uit. Toch werd ik door dat eerste gesprek getriggerd om te gaan praten.”

Wat heeft je getriggerd?

“Ik zat bij een grote vastgoedorganisatie en Van der Kooy is in vergelijking een vrij kleine vastgoedorganisatie. Binnen een grotere organisatie ben je uiteindelijk toch meer een radartje binnen een uurwerk en was ik voornamelijk bezig met een aantal specifieke werkzaamheden. Bij Van der Kooy ben ik veel breder inzetbaar en kan ik veel meer impact hebben op het reilen en zeilen van de organisatie. Dat eerste telefonische gesprek was dusdanig positief dat ik die week nog ben gaan praten.”

"Laudame probeert niet snel te scoren, maar kijkt echt of de persoon bij de functie past en de functie bij de persoon."

Het heeft daarna nog wel even geduurd voordat je de knoop door hebt gehakt, hoe heb je dat proces ervaren?

“Wat ik erg prettig vond was dat je bij Laudame met één persoon contact hebt gedurende het hele proces. Omdat ik niet actief op zoek was, vond ik het heel prettig hoe ik daarin begeleid werd. Tijdens elk gesprek stond echt centraal wat ik wilde (gaan doen) en wat voor mij redenen zouden zijn om wel of niet weg te gaan. Ik heb in de periode na dat eerste gesprek vaak aan de telefoon gehangen om te bespreken wat voor mij en voor de organisatie de juiste keuze zou zijn. Belangrijk hierbij om te noemen was dat het er vanuit Laudame absoluut niet gepusht werd. Dat vond ik echt heel prettig. Laudame probeert niet te scoren, maar kijkt echt of de persoon bij de functie past en de functie bij de persoon.”

Je hebt de knoop doorgehakt en bent overgestapt, hoe bevalt dat?

“Erg goed! De switch naar een brede functie binnen een kleine organisatie was een verstandige. Voor een groot deel zijn de werkzaamheden wel gelijk, maar ik ben nu veel zelfstandiger. Dat betekent dat ik een andere rol heb binnen de organisatie die erg goed bevalt. We zijn op dit moment bezig met de transitie van het oude boekhoudsysteem naar exact online en dan krijg ik met het gehele proces van de inrichting te maken. Echt met je voeten in de blubber en hands on aan de slag dus.”

Waar ben je het meest trots op in de afgelopen maanden bij Van der Kooy?

“De verbeteringen binnen onze afdeling ‘Leisure’. Daar werd wel dagelijkse facturatie en boekhouding gedaan, maar dat gaat nu veel meer gestructureerd. Control ingericht voor inkoop en cashstromen en ook de rapportagemoddellen zijn klaar voor gebruik door de organisatie. Ook voor de overige onderdelen binnen Van der Kooy zijn we nu aan het kijken naar optimalisatiemogelijkheden binnen de rapportages. Ik denk dat we daar nog heel veel gaan winnen de komende tijd. Ook hebben we de afgelopen maanden flinke stappen gezet in de wettelijke en operationele inrichting van de boekhouding. Het is gaaf dat je binnen een kleine organisatie ook echt het resultaat van je inspanningen ziet, merkt en voelt.”

Waarin onderscheidt Laudame Financials zich van andere partijen?

“Wat ik echt heel erg gewaardeerd heb tijdens het proces is dat Laudame de tijd nam om mij goed te leren kennen en daarna ook de tijd heeft genomen om tot de perfecte match te komen. Een mooi voorbeeld daarvan is dat ik voor het eerste gesprek zwaar in de file stond. Ik kwam uiteindelijk na 5’en aan op kantoor bij Laudame, maar er werd wel uitgebreid de tijd genomen om mij te leren kennen. Het proces daarna is best lang geweest, maar voelde de gehele looptijd goed. En uiteindelijk heeft dat tot een hele mooie match geleid.”