Laudame Financials Ontdek meer

Uitdaging versus onthechting, het dilemma van Johan Keizer. Wie kiest voor het vak van interim-financial, kiest daar vaak voor vanwege de afwisseling in uitdagingen. Je mag in de keuken kijken van allerlei bedrijven en krijgt daar stevige opdrachten voorgeschoteld die jou meeslepen in een spannende groeicurve.

Uitdaging versus onthechting, het dilemma van Johan Keizer. Wie kiest voor het vak van interim-financial, kiest daar vaak voor vanwege de afwisseling in uitdagingen. Je mag in de keuken kijken van allerlei bedrijven en krijgt daar stevige opdrachten voorgeschoteld die jou meeslepen in een spannende groeicurve.

De keerzijde van die medaille is dat je vaak afscheid moet nemen van je collega’s bij de opdrachtgever. En dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je een teamspeler bent, je snel aan mensen hecht en het leuk vindt om betrokken te zijn bij het concrete productieproces van een organisatie. Zie daar het dilemma van Johan Keizer, tien jaar in dienst bij Laudame Financials.

 Maersk

Johan’s verhaal bij Laudame Financials start als hij 40 is. Hij is dan finance manager bij Maersk en werkt op de Maasvlakte. Daar heeft hij goed contact met de ‘blue collars’, de mannen die daadwerkelijk met containers goochelen. Die binding met het tastbare product van een organisatie stelt Johan op prijs. Al met al heeft hij het uitstekend naar zijn zin, maar nu rommelt het bij Maersk. De economie zit tegen en het bedrijf merkt dat direct in import en export. Zoals altijd gaat dat ten koste van goede mensen die moeten vertrekken en daar is Johan een beetje klaar mee. Als het weer aantrekt, moet hij namelijk de vervangers weer inwerken.

Ondanks zijn hechte band met het bedrijf waar hij elf jaar gewerkt heeft, besluit Johan om weg te gaan. Interim is een optie die hij wil uitproberen en daarom voert hij gesprekken met diverse bureaus. Laudame springt er wat hem betreft uit door hun interesse in zijn persoon en de tijd die ze nemen om zijn wensen, achtergrond, motivatie en ervaring op waarde te schatten. Kortom, op 1 september 2007 treedt Johan in dienst bij Laudame Financials.

Wärtsila

Zijn eerste opdracht bij Wärtsila is direct een schot in de roos: ‘Ja, dat voelde als een warm bad. Het was een opdracht voor anderhalf jaar, zodat het na verloop van tijd helemaal niet als een interim-functie voelde. Ik kon goed opschieten met mijn collega’s en had daar mijn eigen netwerk opgebouwd. Dan is het wel weer lastig afscheid nemen. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds contact met mensen die ik daar in die tijd heb leren kennen.’

Toch gaat Johan niet in op verzoeken van opdrachtgevers om over te stappen. ‘Natuurlijk is dat verleidelijk, zeker als je het zo naar je zin hebt, maar uiteindelijk ben ik toch nog meer benieuwd naar die volgende uitdaging bij een ander bedrijf. En ik moet ook zeggen dat Laudame er alles aan doet om de collega-band tussen hun mensen te verstevigen. Ik denk aan de bedrijfsuitjes, de intervisiebijeenkomsten, een eigen café op vrijdag, dat soort dingen. In die tien jaar bouw je die betrokkenheid wel op. Mooi voorbeeld: ik dreigde in 2010 vanwege nierstenen bijna niet mee te kunnen met het jubileum-uitje naar New York, toen merkte ik dat de mensen bij Laudame dat haast net zo erg vonden als ik zelf. Dat voelt goed. En dit jaar hebben we bijvoorbeeld een alternatieve Elfstedentocht geschaatst op de Weissensee in Oostenrijk. Samen 200 kilometer schaatsten onder barre omstandigheden schept echt een band.’

Laudame Financials

Johan tekent dus graag voor nog eens tien jaar bij Laudame Financials. ‘Absoluut. Het is een prettige, professionele werkgever waar ik zeker nog stappen kan maken. Ik kan mezelf ontwikkelen van finance expert naar senior finance expert en finance manager. Dat soort groeipaden maakt Laudame goed inzichtelijk en ze faciliteren hun mensen ook om die stappen te zetten. Uiteraard moet je het wel zelf waar maken. Dus als ik mijn tien jaar bij Laudame overzie, dan heb ik geen spijt van mijn vertrek bij Maersk. De kick van steeds een nieuwe uitdaging wint het voor mij en in die tien jaar zijn mijn collega’s bij Laudame wel degelijk mijn echte collega’s geworden.