Laudame Financials Ontdek meer

Donderdag 15 november hebben wij bij Laudame ruim 20 HBO- en WO-studenten mogen verwelkomen tijdens onze inhousedag.

Studenten proeven tijdens de Laudame Financials inhousedag aan het leven van een interim financial. De presentatie werd afgetrapt door Pieter Blokland en Niels Stuij. Zij vertelden de studenten waar we bij Laudame voor staan en hoe wij te werk gaan. Daarna kwam Lennard Nienhaus als interim financial aan het woord. Hij vertelde dat het geen makkelijke keuze is om te bedenken wat je na je studie wil gaan doen, maar gaf duidelijk aan wat de mogelijkheden zijn en wat Laudame hierin heeft betekend. Na afloop werden er kritische vragen gesteld; hoe is het als interim financial en specifiek als interim financial bij Laudame? Erg leuk om het enthousiasme en de opgewekte interesse te zien bij de studenten.

Na de presentaties was het tijd voor actie! De studenten gingen aan de slag met een, bij de meeste collega’s inmiddels welbekende, management game. Ze kregen als opdracht om een fictieve chipfabrikant, Quality Devices, beter te laten presteren door de juiste strategische beslissingen te nemen om zo de bedrijfsresultaten te beïnvloeden. Het team met de hoogste winst en hoogste score op de KSF’s zou winnen. Nadat het 16de kwartaal was ingevuld, werden de winnaars bekendgemaakt. Het ging een tijdje nek-aan-nek tussen twee teams, waarbij pas in laatste kwartaal de beslissing viel. Het team van CSFR-studenten en onze eigen Michelle werd de welverdiende winnaar met een positieve score op maar liefst 13 van de 18 onderdelen van de KSF’s.

Na de management game was er gelegenheid om na te praten en te netwerken in onze eigen kroeg onder het genot van een borrel. Wij hebben veel positieve reacties gehoord van de studenten en kijken zelf ook terug op een geslaagde inhousedag!

Ook een inhousedag bijwonen?

De volgende inhousedag vindt plaats op in het najaar van 2019. Houd onze agenda in de gaten voor de precieze datum. Ken jij studenten die bijna zijn afgestudeerd en op zoek zijn naar een startersfunctie of studenten die nog volop aan het studeren zijn en op zoek zijn naar een meewerk- of afstudeerstage? Laat het Michelle weten. We zijn altijd op zoek naar verbeteringsgerichte en ambitieuze financials.