Laudame Financials Ontdek meer

“Als de toegevoegde waarde van de studie duidelijk is en het bijdraagt aan je ontwikkeling als professional en financial zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Vanuit onze Laudame Academy investeren we bovengemiddeld veel, maar vooral gericht, in jouw verdere ontwikkeling als financial en als professional. Eerder vertelden we al over de combinatie van vakinhoudelijke- en persoonlijke trainingen, maar ook het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Sterker nog, we bieden onze collega’s alle mogelijkheden om een vervolgopleiding te doen. Zo zijn er op dit moment volop Laudamers bezig met hun (pre-) master in Controlling of het traject tot Register Controller. Bastian Oskamp neemt je op deze pagina mee in de uitgebreide opleidingsmogelijkehden binnen Laudame Financials.

Wanneer begon het voor jou te kriebelen om weer door te studeren?

“Na het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam wilde ik vooral graag werkervaring op gaan doen als interim financial, al was het toen ook al het plan om op termijn weer te gaan studeren. Na ongeveer een jaar begon dat weer te kriebelen, maar wel in combinatie met de interim opdrachten bij Laudame. In het jaarlijkse plangesprek heb ik toen aangegeven weer te willen gaan studeren en toen is het balletje gaan rollen. Vrij snel daarna had ik een eerste gesprek met de HR-Adviseur (Cora) om te kijken welke opleiding het beste bij mij zou passen.”

Hoe gaat dat bij Laudame, als je door wil studeren?

“Tijdens dat eerste gesprek met Cora hebben we de verschillende opties bekeken. Daarin merkte ik dat Laudame er heel open in staat. Als de toegevoegde waarde van de studie duidelijk is en het bijdraagt aan je ontwikkeling als professional en financial zijn de mogelijkheden eindeloos. Samen bespraken we:

 • Waarom ik weer wilde gaan studeren;
 • Wanneer ik zou willen starten;
 • In welke richting ik door zou willen studeren;
 • En op welke universiteit dan.

 

De richting ‘Controlling’ was voor mij vanaf het begin duidelijk en daarmee waren er drie opties voor de Post-Bachelor en Master: de VU, UvA en Nyenrode. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Nyenrode vanwege de kwaliteit van het onderwijs en de goede ervaringen van collega’s met de opleiding(en) daar. Daarna was alles snel geregeld. In september 2020 ben ik gestart aan de Post-Bachelor en met alle studiepunten op zak ga ik dit jaar in september beginnen aan de Master in Controlling op Nyenrode.”

Het lijkt mij ook wel inspirerend als zoveel van je collega’s ook studeren, geldt dat voor jou ook?

“Mijn plan voor de lange termijn was sowieso om weer door te gaan studeren, dus het is niet direct zo dat de collega’s mij daarin geïnspireerd hebben. Het is voor mij wel heel waardevol geweest om met collega’s te kunnen sparren die op dat moment de opleiding aan het doen zijn of net afgerond hebben. Zo heb ik met Joris Labrie en Klaas Hoek gesproken over hun ervaringen tijdens de Post-Bachelor en Master op Nyenrode. Over wat ik kon verwachten, hoeveel tijd ik ongeveer kwijt zou zijn en wat de moeilijkheidsgraad is bijvoorbeeld. Het is erg fijn om in zo’n stimulerende omgeving werkzaam te zijn. Ik denk dat het ook wel heel erg past bij de Laudame cultuur om door te blijven ontwikkelen en studeren .”

“Als de toegevoegde waarde van de studie duidelijk is en het bijdraagt aan je ontwikkeling als professional en financial zijn de mogelijkheden bij Laudame Financials eindeloos.”

Wat is voor jou de meerwaarde van parttime studeren naast je baan?

“Ik heb nu het eerste jaar achter de rug en de post-bachelor op zak. Het is heel waardevol om alles wat je aan theorie meekrijgt op Nyenrode te vertalen naar de praktijk bij de verschillende opdrachtgevers. Andersom is het natuurlijk ook leuk om de praktijkervaring vanuit mijn opdrachten in te kunnen brengen tijdens de lessen. In de Master hoop ik nog meer te leren over controlling zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen en nog meer meerwaarde kan bieden bij de verschillende opdrachtgevers.”

Wat doet Laudame naast deze opleidingen allemaal nog meer op het gebied van training/ontwikkeling?

“Vanuit de Laudame Academy ligt er een uitgebreid trainingsaanbod klaar voor de collega’s waarin vakinhoudelijke skills zoals Power BI en Excel, persoonlijke competenties zoals presenteren en communiceren met impact én praktische thema’s zoals timemanagement aan bod komen. Een bredere en andere focus dus dan in mijn opleiding en daarom extra waardevol als aanvulling.

In overleg met je manager bepaal je in je persoonlijke jaarplan waar je op wil focussen en welke trainingen of cursussen aansluiten bij je ontwikkeling. Eigenlijk heb je dus een driehoek van ontwikkeling: in je opdracht(en), op de studie en vanuit de Laudame Academy.”

Lukt het een beetje om je werk en studie te combineren?

“Tot nu toe lukt het prima om het te combineren. Soms zijn er piekperiodes wanneer het echt wel aanpoten is, maar door goed te plannen lukt het wel. Ik werk nu 36 uur in de week als interim assistent business controller bij Bilfinger en op donderdag heb ik een studiedag. Ook daarin is het Laudame heel meedenkend.”

Ontwikkeling van Bastian sinds zijn start bij Laudame in 2018

 • 2018 – 2019 Business Analyst (bij Damco)
 • 2019 Cost Pricing analyst (bij Certis)
 • 2019 – 2020 Accounts Payable (bij Interface)
 • 2020 – 2021 Assistant Controller (bij Terberg Group)
 • 2021 – 2022 Assistant Business Controller (bij Bilfinger Industrial Services)
 • 2022 – heden Controller (bij Terberg Environmental)

 

 • 2014 – 2018 HBO Bedrijfseconomie (Hogeschool Rotterdam)
 • 2020 – 2021 Post-Bachelor Controlling (Nyenrode)
 • 2021 – 2023 Master Controlling (Nyenrode)
Doorpraten over jouw mogelijkheden?

Ik vertel je graag meer over onze aanpak. Stuur mij gerust een berichtje op 06 81 38 50 45. Liever teruggebeld worden? Vul dan het formulier in.