Laudame Financials Ontdek meer

Na de zomer was daar dan eindelijk het moment dat ik ging starten bij Laudame Financials. Van tevoren wist ik dat ik maandag om half 9 aanwezig moest zijn voor het introductieprogramma. De rest zou gedurende de week volgen. Samen met twee nieuwe collega’s begon mijn eerste week als interim financial.

Na de zomer was daar dan eindelijk het moment dat ik ging starten bij Laudame Financials. Van tevoren wist ik dat ik maandag om half 9 aanwezig moest zijn voor het introductieprogramma. De rest zou gedurende de week volgen. Samen met twee nieuwe collega’s begon mijn eerste week als interim financial.

Bij aankomst werden we opgewacht en hartelijk ontvangen door Levienne, de officemanager. We begonnen de dag met een introductie zoals er nog meerdere zouden volgen gedurende de week: eerst stelden we onszelf voor en vertelden wat over onszelf. Daarna stelde de persoon met wie we de meeting hadden zichzelf voor en vertelde ons alles wat we moesten weten over zijn of haar onderdeel binnen Laudame.

"Zo kregen we een vertrouwd beeld van de organisatie die klaar staat om ons in alle mogelijke opzichten te begeleiden."

Zo hadden we gedurende de week gesprekken met de verschillende afdelingen en kregen we een goed beeld van de werkzaamheden van de office-afdeling, recruitment, search & selection, marketing & communicatie, de business consultants en de managing consultants. Uiteraard kon een gesprek met de directeur ook niet ontbreken. Zo kregen we een vertrouwd beeld van de organisatie die klaar staat om ons in alle mogelijke opzichten te begeleiden.

Uiteraard bestonden de dagen slechts deels uit introducties. In de uren tussen de meetings door was er tijd voor andere dingen. Zo konden we aan de slag met een Excel-cursus voor financials en waren er diverse trainingen die we door konden nemen. We wisten al snel in het interne systeem de weg te vinden en hebben de cursus in de uren tussendoor afgerond.

Ook kregen we handige tips en tricks om onze uitstraling naar buiten te optimaliseren, denk aan: ons LinkedIn-profiel, CV en e-mailhandtekening.

Tussen alle praktische bezigheden was er tijd om nader kennis te maken met alle consultants. We merkten dat dat op een heel natuurlijke manier gaat: de bereidheid om een gesprek met je aan te knopen is groot. Dit waren hele fijne gesprekken onder een informele sfeer. Je merkt echt dat ze je willen leren kennen, vakinhoudelijk en als persoon. Dat is ook waar de kracht van Laudame in zit: omdat de consultants ons inmiddels zo goed kennen, weten ze perfect welke opdrachten passen bij onze ambities en ontwikkeling, ook in de toekomst.

Halverwege de week was er voor mij een intakegesprek ingepland bij Bilfinger voor een mogelijke opdracht. Samen met de business consultant ben ik daarheen geweest en inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik daar mag gaan starten!

Naarmate de week op z’n einde liep hadden we alle onderdelen van het introductieprogramma afgerond en was er nog ruimte om de recruitment- en marketingafdeling te helpen met een aantal optimalisaties. Aan het eind van de week hadden we alle drie het gevoel dat we goed geland waren binnen Laudame. We zijn optimaal voorbereid en gemotiveerd om te beginnen bij onze eerste opdracht!