Laudame Financials Ontdek meer
Laudame gaat veel verder dan ‘u vraagt, wij draaien’

In de wereld van finance & control is het vinden van de juiste mensen cruciaal voor het succes van organisaties. Bij Laudame Financials begrijpen we dit als geen ander. We zijn er trots op om nauw samen te werken met onze opdrachtgevers als Bart de Haas, CFO bij Terberg Special Vehicles, en om deel uit te maken van de groei en doorontwikkeling van Terberg. We gingen met Bart in gesprek over de samenwerking met Laudame, die inmiddels jaren teruggaat.

Hoe zou je Laudame Financials omschrijven?

“Laudame heeft een duidelijke focus op finance & control, samenwerken op de lange termijn en verbetering. Dat zie je in alles terug; in de gedrevenheid en verbeteringsgerichtheid van de interim financials, in de kennis en ervaring bij de business- en recruitment consultants en in het scherpstellen van de profielen voor Terberg. De samenwerking gaat daarin veel verder dan ‘u vraagt, wij draaien’.”

Waar merk je dat aan?

“In de afgelopen jaren heb ik samengewerkt met Albert Mastenbroek voor de vaste werving van een senior business controller en met Henric Doeven voor verschillende interim financials. In al die trajecten merk je dat Laudame de markt én Terberg goed kent. Er zijn heel veel slimme en goede financials, maar Laudame is buitengewoon goed in staat om in te schatten welke financial bij Terberg past. De match klopt zowel vakinhoudelijk als qua persoonlijkheid.”

"Omdat we al langere tijd samenwerken, kent Henric de organisatie goed en denkt hij ook actief mee over de doorontwikkeling van Terberg en de inrichting van onze finance functie."

Je bent nu een aantal jaar actief binnen Terberg, kan je ons wat meer vertellen over de ontwikkeling van het bedrijf?

“Ik stapte in 2016 binnen in een brede rol als group controller met verantwoordelijkheid voor o.a. treasury, internal controls, rapportages en FP&A. Maandelijks werd er 1 A4’tje met financiële kerncijfers opgehoest, dus de setting van toen bood veel ruimte voor verbetering. Tegelijkertijd moest ik wennen aan het reilen en zeilen van een Nederlands familiebedrijf na zoveel jaren bij Amerikaanse en PE-owned bedrijven.

De afgelopen jaren is Terberg flink gegroeid en verder geprofessionaliseerd. Dat maakte mijn rol steeds breder, waardoor we op een gegeven moment toe zijn gaan werken naar een divisiestructuur. Sinds januari 2022 ben ik CFO van de divisie Special Vehicles en kon ik concreet gaan bouwen aan het team.

Wat is voor jou de grootste uitdaging als CFO van special vehicles binnen Terberg?

“Als onderdeel van de board van divisiemanagement zit ik dicht op de business. In mijn rol als CFO voel ik dan ook een flinke business drive om Terberg strategisch en organisatorisch verder te brengen. Eén van de onderdelen van dat proces is het inrichten en optimaliseren van deze divisie en mijn team. Denk aan rolverdeling, planning, processen en rapportages. Op al die thema’s wil ik aan een cultuur van continuous improvement bouwen. Binnen een familiebedrijf is het altijd zoeken naar de juiste balans tussen het, van nature in hoge mate aanwezige, ondernemerschap en de professionalisering die past binnen een organisatie met de ambitie om hun omzet te verdubbelen. Dat vraagt een cultuuromslag waarin je huidige en nieuwe collega’s goed in mee moet nemen. Ik vind het een mooie uitdaging om vanuit mijn rol de organisatie te begeleiden in die nieuwe fase.”

En welke rol speelt Laudame Financials daarin?

“Onder andere dus door te helpen bij de tijdelijke en vaste invulling van functies binnen mijn team. Maar het gaat verder dan dat. Omdat we al langere tijd samenwerken, kent Henric de organisatie goed en denkt hij ook actief mee over de doorontwikkeling van Terberg en de inrichting van onze finance functie. Dat maakt onze samenwerking niet alleen leuker, maar ook waardevoller!”

Profiel Bart de Haas

Bart begint zijn carrière als accountant bij EY en maakt na het behalen van zijn RA-titel de overstap naar het bedrijfsleven bij Lyondell Chemical. De chemische industrie, waar hij uiteindelijk 20 jaar actief in zal zijn, bevalt goed en brengt hem als expat ook naar Houston. Met die stap treedt hij in de voetsporen van zijn vader. Een geweldige tijd voor hem en zijn gezin, maar tegelijkertijd ook uitdagend voor LyondellBasell, waar hij ruim twee jaar verantwoordelijk is voor een chapter 11-gerelateerde reorganisatie. Na een periode van 5 jaar bij Arizona Chemical maakt hij uiteindelijk de overstap naar Terberg Group, waar hij als group controller start. Sinds 2022 is hij daar CFO van de divisie Special vehicles.

Persoonlijk

  • Opgegroeid in omgeving Amsterdam, maar woont inmiddels al 26 jaar in Rotterdam. Probeert nog altijd te ontkennen dat hij een Rotterdammer is.
  • Gezin met 2 studerende dochters.
  • Houdt van reizen, tennissen en hardlopen. Traint momenteel voor een halve marathon.