Laudame Financials Ontdek meer

Met een bachelor Bedrijfseconomie en ervaring als finance professional maakt Cynthia in 2018 een korte uitstap naar de hypotheekbranche. Daar merkt ze al snel dat haar hart toch echt bij finance ligt. In haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging komt ze met Laudame Financials in contact en vanaf het eerste moment voelde dat goed en vertrouwd.

In dit artikel vertelt ze over haar eerste maanden als interim financial bij Laudame.

Met een bachelor Bedrijfseconomie en ervaring als finance professional maakt Cynthia in 2018 een korte uitstap naar de hypotheekbranche. Daar merkt ze al snel dat haar hart toch echt bij finance ligt. In haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging komt ze met Laudame Financials in contact en vanaf het eerste moment voelde dat goed en vertrouwd.In dit artikel vertelt ze over haar eerste maanden als interim financial bij Laudame.

Je was op zoek naar iets anders, hoe ben je bij Laudame terechtgekomen?

“Ik had Laudame Financials al zo nu en dan voorbij zien komen op LinkedIn en toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging kwam ik op de website terecht. Het interim vak sprak mij aan en de website van Laudame gaf direct een vertrouwd gevoel. Daarna heb ik ook niet meer verder gezocht. Als mijn gevoel ergens goed bij is, hoef ik ook niet met vijf partijen in gesprek te gaan.

Daarna bleek dat er toch wel wat bestaande lijntjes waren met Laudame. Zo is mijn man wel eens op gesprek geweest bij Laudame en heeft mijn zus interim financials van Laudame ingeschakeld. Het blijkt toch een klein wereldje te zijn binnen finance. Mijn man heeft toen de gegevens doorgegeven van iemand die hij kende bij Laudame en daarna heeft Matthea mij gebeld voor een kennismaking.”

Wat sprak je aan in het verhaal van Laudame?

“Op de website kreeg ik al heel sterk de indruk dat Laudame echt gericht is op de interimmer. Met oog voor mijn groei en ontwikkeling en veel persoonlijke aandacht. Dat bleek ook uit de ervaringen van huidige Laudamers die ik las. Het was gaaf om te zien welke stappen collega’s hebben gemaakt in de afgelopen jaren. Dat triggerde mij omdat ik daar zelf ook concreet naar op zoek was.”

"Het voelde goed, de klik was er en ik ben erg blij dat deze stap op mijn pad is gekomen!"
Cynthia Graveland - Laudame Financials

Hoe verliep de rest van het proces?

“Het eerste gesprek had ik met Matthea en Jan-Willem. Daarin bevestigde zij helemaal het beeld wat ik voor mij zag en had gekregen na het bekijken van de website. Wat ik leuk vond aan het tweede gesprek met Cora en Gilles was dat ze niks hadden meegekregen van het eerste gesprek. Dat lijkt misschien gek, omdat je weer alles moet vertellen, maar dat zorgt er voor dat ze je zelf goed leren kennen. En daar werd uitgebreid de tijd voor genomen.

Na die gesprekken had ik ook echt het idee dat ik Laudame goed kende en dat zij een goed beeld hadden van wie ik ben en waar ik heen wil. Op basis daarvan konden we aan twee kanten een weloverwogen keuze maken. Het voelde goed, de klik was er en ik ben erg blij dat deze stap op mijn pad is gekomen.”

Kan je wat meer vertellen over wat je doet bij Laudame Financials?

“Ik ben één van de interim financials en ben in Januari gestart bij de CHE in Ede. Dat was in eerste instantie een opdracht voor 2 maanden, maar is inmiddels al een aantal keer verlengd. In eerste instantie zou ik mij bezig houden met de jaarafsluiting en het balansdossier, maar al vrij snel kwamen daar andere werkzaamheden bij. Zo werd ik de contactpersoon voor de accountant en ben ik de reguliere planning & control cyclus ingerold. Denk aan de maandrapportages die met de directie besproken moeten worden. Ook zijn we nu bezig met een overstap naar een nieuwe accountant en daarin heb ik een begeleidende rol. Ik vind het gaaf om te zien dat je direct in de praktijk merkt wat Laudame te bieden heeft. Je krijgt een hoop vertrouwen en daarmee echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen.”

Hoe zou je jouw eerste maanden bij Laudame omschrijven?

“Heel positief! Dat begon al bij de gesprekken voor het tekenen, maar ook daarna voelde het heel goed. Tijdens de introductieweek op kantoor heb ik de organisatie nog beter leren kennen en werd ik met open armen ontvangen. Je merkt een gelijkgestemde sfeer. Ik vind het heel fijn om samen te werken met gemotiveerde mensen die er het beste van willen maken.

Het zijn natuurlijk ook best rare eerste maanden door de Coronacrisis. Een aantal trainingen en teamactiviteiten konden niet doorgaan dus dat is wel jammer, maar ook nu weet Laudame mij te verrassen. Met Pasen stond er bijvoorbeeld een collega voor de deur met bloemen en taart en ook de digitale teammeeting was gezellig en informatief. Ook nu merk ik de familiaire band en dat is erg prettig.”

Wat zijn je doelen de komende jaren?

“Ik ben nu vooral bezig met financial control, maar wil de komende periode ook meer ervaring opdoen in business control en project control. Op basis van die ervaringen kan ik dan een keuze maken in welke richting ik mezelf verder wil ontwikkelen. Op de langere termijn zou ik graag doorgroeien naar een leidinggevende rol binnen finance waarin ik mijn kennis en ervaring in kan zetten om een team te motiveren en te helpen groeien. Het gave aan Laudame is dat zij mij heel gericht kunnen helpen om dat te bereiken. Niet alleen door de uitdagende opdrachten, maar ook door de begeleiding daaromheen.”