Laudame Financials Ontdek meer

Na vier jaar als intercedent bij Randstad te hebben gewerkt, start Mariëlle op 1 juli 2019 als business consultant bij Laudame Financials. De eerste maanden zijn voorbijgevlogen… de hoogste tijd dus om naar haar eerste indrukken te vragen.

Hoe ben je eigenlijk met Laudame Financials in contact gekomen?

“Ik werd in april benaderd door een recruiter. Ze gaf aan een hele leuke functie voor me te hebben en toen ben ik in mijn eigen kringen gaan rondvragen naar Laudame Financials. Onder andere mijn vader, actief als accountant, was erg over Laudame te spreken. Dat, en het eerste telefonische gesprek met de recruiter, was voor mij reden genoeg om in gesprek te gaan.”

Wat sprak je aan tijdens de gesprekken?

“Ik merkte dat ze echt wilden weten wie Mariëlle Mulder is. Die persoonlijke benadering sprak meteen aan. Dat het tijdens en na het eerste gesprek al heel vertrouwd voelde kwam ook wel een beetje omdat het gesprek twee uur duurde. Daarnaast wilde ik graag bij een klein(er)e organisatie werken, waar het gaat om mij als persoon.

Tijdens de gesprekken ben ik heel open geweest over het feit dat ik weinig ervaring heb binnen finance. Ze gaven direct aan dat ze in mij wilden investeren: “dat stukje finance leer je vanzelf.” Laudame (h)erkende dus de ervaring en eigenschappen die ik mee zou brengen en wilden investeren in de rest. Dat gaf direct een hoop vertrouwen.”

Wat doe je nu bij Laudame Financials?

“Als business consultant breng ik, als je het helemaal platslaat, vraag en aanbod bij elkaar. Maar ik heb wel gemerkt dat Laudame daarin een bijzondere aanpak hanteert. Het draait om het realiseren van de perfecte match. Door de financials (zowel eigen team als inhuur van zzp’ers) door en door te leren kennen, kunnen we de vraag bij onze relaties matchen met de ontwikkelbehoefte en ambities van de financial. Ik merk ook dat ik daar het meeste energie van krijg. Ik zit aan tafel met gemotiveerde en gedreven financials en relaties met mooie en uitdagende opdrachten. Door daarin de perfecte match te vinden, bouw en onderhoud ik de langetermijnrelatie tussen Laudamers en/of freelancers en de opdrachtgevers.“

Hoe zou je jouw eerste weken omschrijven?

“Het spreekwoordelijke warme bad is hier zeker van toepassing. De collega’s waren heel enthousiast en open. Tijdens de introductieweek had ik een vol programma en heb ik de verschillende afdelingen uitgebreid gesproken over hun werkzaamheden binnen Laudame. Een fijne manier om te landen en de werkwijze te leren kennen. Het viel me ook direct op hoe hecht de band tussen collega’s is, bijvoorbeeld tijdens de lunch op vrijdagmiddag, maar ook tijdens de borrel in onze eigen kroeg.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik krijg energie van een goed gesprek. Zeker als dat uiteindelijk resulteert in het bij elkaar brengen van de interim financial en de opdracht. Maar ook het onverwachte en de flexibiliteit die daarvoor nodig is gaaf. Het kan zomaar voorkomen dat een dag ineens helemaal anders loopt door twee intakes die verschuiven of een spoedaanvraag bij een opdrachtgever. Met de mooie opdrachtgevers waar Laudame mee werkt is het ook geen straf om regelmatig op pad te zijn.”

Wat zijn je doelen de komende jaren?

“Voor mezelf is dat helemaal thuis raken in de wereld van finance. Daar krijg ik ook alle ruimte voor en door veel opdrachtgevers en financials te spreken voel ik mezelf snel thuis. Aan de andere kant wil ik de financials en opdrachtgevers helpen hun ambities waar te maken door de perfecte match te realiseren. Ik vind het gaaf om te zien hoe collega’s dat voor elkaar krijgen en zie daarin voor mezelf ook nog mooie stappen.”