Laudame Financials Ontdek meer

Je stageperiode afsluiten met niet één, maar twee verschillende vervolgopdrachten en daarmee een flink volle zomer voor de boeg hebben. Het kan zomaar gebeuren bij Laudame Financials. Samen met Sander Vat blikken we terug op zijn stageperiode die op woensdag 23 januari van dit jaar begon.

Je stageperiode afsluiten met niet één, maar twee verschillende vervolgopdrachten en daarmee een flink volle zomer voor de boeg hebben. Het kan zomaar gebeuren bij Laudame Financials. Samen met Sander Vat blikken we terug op zijn stageperiode die op woensdag 23 januari van dit jaar begon.

Hoe ben je met Laudame in contact gekomen?

“Op LinkedIn kreeg ik een uitnodiging van Christianne voor een eventuele stage bij Laudame Financials. Er liep toen al wel een ander traject voor een eventuele stage, maar dankzij de persoonlijke benadering van Christianne ben ik toch op gesprek gegaan. Toen uiteindelijk bleek dat de andere stage niet door kon gaan, heb ik gelijk contact opgenomen. Na het tweede gesprek ging het heel snel en binnen twee dagen was alles geregeld.”

Hoe zou je jouw stage omschrijven?

“Leuk en uitdagend. De uitdaging zat vooral in het in de praktijk brengen van wat ik op school geleerd heb. En het werkt natuurlijk nooit helemaal precies zoals het in de boeken uitgelegd staat. Juist leuk om daarmee aan de slag te gaan en te puzzelen.

Het was ook uitdagend omdat ik vrij snel in het diepe gegooid werd. In mijn tweede of derde week ging mijn begeleider Lennard op vakantie waardoor ik vrij snel al ‘zelf’ op het fort mocht passen. Met de toenmalige handleiding en een takenlijst kon ik mij prima vermaken en door zelf dingen uit te zoeken, en zo nu en dan de handleiding er bij te pakken, leer je toch het meest.

Het leuke aspect kwam ook op verschillende plekken terug. Deze stage voelde voor mij grotendeels als hobbyen, doen wat ik echt leuk vind. Een werkweek van 40 uur lijkt misschien veel voor een stage, maar als je doet wat je leuk vindt dan kom je elke dag met plezier naar kantoor. Daarnaast is Laudame een fijn bedrijf om voor te werken, leuke collega’s en een goede sfeer.”

"Omdat de balans tussen hard werken en gezelligheid goed is, kan er op een mooie manier een goed resultaat worden neergezet." Sander Vat

Hoe zou je Laudame omschrijven?

“Er is hier een hele open cultuur waarbij er, naast het werken, regelmatig tijd is voor gezelligheid. Collega’s zijn altijd bereid om mee te helpen en mee te denken en als je ergens tegenaan loopt wordt er tijd voor je gemaakt. Omdat de balans tussen hard werken en gezelligheid goed is, kan er op een mooie manier een goed resultaat worden neergezet.”

Wat zijn de belangrijkste lessen die je meeneemt uit deze stage?

“Het in de praktijk brengen van de geleerde theorie was voor mij heel waardevol. Zo heb ik veel geleerd over boekhouden en het voeren van administratie. In de praktijk gaat dat natuurlijk veel verder dan de grootboekrekeningen die we op school voorbij zien komen. Daarbij is het wel heel fijn dat je weet wat er aan de achterkant gebeurt omdat je de theorie beheerst. Dat maakt het extra leuk om er in de praktijk mee aan de slag te aan.

Op school zijn we ook veel bezig met processen en workflows. Op basis van alles wat je daar leert kijk je toch op een andere manier naar de processen binnen een bedrijf. Ik vond het erg leuk om met die bril naar de processen te kijken en te bepalen of ze logisch ingericht waren en de controles op de juiste plek zaten.”

Je blijft nog even hangen begreep ik, vertel…

“Klopt ja! Tijdens mijn stageperiode kwam mijn interesse in een eventuele interim opdracht tijdens de vakantie aan bod en daar is uiteindelijk een mooie match uit gekomen. Vandaag ben ik bij SJR gestart in een opdracht die veel lijkt op mijn stageperiode bij Laudame. Ze waren op zoek naar ondersteuning op de administratie. Zo ga ik onder andere aan de slag met het wegwerken van de achterstand op de administratie en het verbeteren van de processen daaromheen. Ook blijf ik nog 1 dag in de week bij Laudame actief voor de interne administratie. Een goedgevulde zomer dus. Al zitten daar ook nog wel 3 weken vakantie tussen hoor. In ieder geval kan ik na een erg leerzame stage nog even door. Op naar een erg leerzame zomer.“