Laudame Financials Ontdek meer

“De optimale groeicurve die Laudame belooft, past perfect bij iemand die jong is en veel wil leren.” Deze quote laat wel zien dat Carolina Kramers op haar plek zit bij Laudame Financials. Tijdens haar sollicitatiegesprek voor een vaste functie ontdekten we samen dat haar ontwikkeling als interim financial in ons team nog veel beter tot zijn recht zou komen. Inmiddels is ze al een aantal maanden officieel een Laudamer. De hoogste tijd dus om terug te blikken op haar eerste maanden.

"De optimale groeicurve die Laudame belooft, past perfect bij iemand die jong is en veel wil leren."

Deze quote laat wel zien dat Carolina Kramers op haar plek zit bij Laudame Financials. Tijdens haar sollicitatiegesprek voor een vaste functie ontdekten we samen dat haar ontwikkeling als interim financial in ons team nog veel beter tot zijn recht zou komen. Inmiddels is ze al een aantal maanden officieel een Laudamer. De hoogste tijd dus om terug te blikken op haar eerste maanden.

Want hoe ben je eigenlijk met Laudame Financials in contact gekomen?

“Op Indeed kwam ik een vacature tegen voor een vaste functie via Laudame. Na mijn sollicitatie volgde een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en tijdens dat gesprek bleek al snel dat het voor mij de perfecte stap zou zijn om als interim financial aan de slag te gaan.”

Waar bleek dat uit?

“Ik wil vooral veel ontdekken, zien en leren. Die kans krijg ik nu, inclusief de begeleiding, coaching, opleidingsmogelijkheden en training vanuit Laudame. Tijdens de kennismaking voelde het direct heel vertrouwd. In het eerste gesprek met Matthea en Jan-Willem, maar zeker ook tijdens het tweede gesprek met Gilles en Lex. Het ijs was meteen gebroken toen bleek dat Gilles in een ver verleden nog bij Shell heeft samengewerkt met mijn moeder.”

Wat heeft je overtuigd om voor Laudame Financials te kiezen?

“Laudame biedt precies wat ik zoek: de mogelijkheid om veel te zien, veel te leren en bij verschillende bedrijven ervaring op te doen. De optimale groeicurve die Laudame belooft, past perfect bij iemand die jong is en veel wil leren. Dat alles combineren ze met professionele begeleiding en een hecht team. Ook al zit je soms alleen op een opdracht, het team staat altijd voor je klaar. Dat teamgevoel herkende ik meteen toen ik voor het eerst op kantoor kwam en de collega’s leerde kennen.”

Wat doe je nu bij Laudame Financials?

“In mijn eerste opdracht bij Iveco-Schouten ben ik als interim financial verantwoordelijk voor een groot deel van de dagelijkse financiële zaken. Denk aan debiteuren, crediteuren en banken. Binnenkort gaat er bij Iveco een groot project van start waar ik ook een rol in mag gaan spelen. Alle voorbereidingen en het hele proces daaromheen worden voor mij heel leerzaam.”

Hoe zou je jouw eerste weken omschrijven?

“Samen met twee andere collega’s begon ik aan de introductieweek op kantoor. Omdat je vanaf week één gezamenlijk een traject doorloopt, schept dat gelijk een band. Ik vond het heel fijn om op kantoor te starten en de organisatie eerst goed te leren kennen. In week twee kon ik gelijk aan de slag op mijn eerste opdracht. Dat betekende voor mij twee weken vol nieuwe inzichten, informatie en collega’s om te leren kennen. Best intensief, maar het gaf ook een berg energie om snel thuis te raken en te landen bij Laudame en daarna bij de opdrachtgever.”

Wat valt je op als je kijkt naar het team van Laudame?

“Vanaf het begin voelde ik mezelf welkom en thuis. Aan de ene kant omdat het een hecht team is en de collega’s heel vriendelijk en open zijn en aan de andere kant omdat alle collega’s met een vergelijkbare mindset aan het werk zijn. Je merkt echt dat Laudamers op één lijn zitten als het gaat om het leveren van kwaliteit, waar mogelijk verbeteringen doorvoeren en elkaar verder helpen. Bij Laudame werken veel jonge collega’s die in een vergelijkbare situatie zitten, maar ook veel ervaren collega’s waar ik ontzettend veel van kan leren. Dat maakt de intervisiegroepen ook zo waardevol. Mensen die al een paar stappen verder zijn, kunnen je heel goed verder helpen als je ergens tegenaan loopt. Wat ik ook gaaf vind, is dat er zoveel verschillende specialismen binnen finance aanwezig zijn.”

En wat zijn je doelen voor de komende jaren?

“Ik wil op de korte termijn mijn opleiding Bedrijfseconomie, die ik nu duaal volg, afronden. Verder zullen de komende jaren in het teken staan van ontdekken wat ik echt leuk vind om te doen, waar ik goed in ben in en ook wat ik minder leuk vind. Het wordt een hele leerzame periode en ik ben blij dat ik dat bij Laudame Financials kan doen.”