Laudame Financials Ontdek meer

Welkom! Gedreven jonge financials zoals jij leren we graag kennen bij Laudame Financials. Het is goed mogelijk dat jij op dit moment nadenkt over je eerste stappen als financial. Je kan nog alle kanten op, maar welke organisatie en functie passen echt bij jouw ambitie en plannen?  Ga jij aan de slag als Finance- of Accounting Assistent, Assistent Controller, Junior Business- of Financial Controller, Financial- of Business Analyst of kies je voor alles in één met het Finance Traineeship? Als starter is de keuze enorm, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de branche, het type organisatie, de richting binnen finance, het salaris, wel of geen auto of de studie- en doorgroeimogelijkheden.

 

We kunnen ons goed voorstellen dat jij je carrière op de beste manier wil beginnen. Op deze pagina vertellen we je daarom alles over het finance traineeship van Laudame Financials en de kansen die we jou kunnen bieden!

''Eén van de belangrijkste voordelen is dat je in korte tijd mooie stappen kunt maken. Dat belooft natuurlijk iedere organisatie, maar hoe Laudame daar in de praktijk mee omgaat vind ik echt bijzonder.'' Rick de Smit, interim financial bij Laudame Financials

Binnen Laudame spreken we vaak over de optimale groeicurve voor onze interim financials. Als je het verhaal van Rick leest snap je beter wat we daarmee bedoelen. Er komt zoveel samen in je eerste jaren bij Laudame dat het lastig samen te vatten is welke mogelijkheden er allemaal zijn. In het finance traineeship van Laudame voer je als finance trainee in je eerste twee jaar tijdelijke opdrachten uit bij verschillende opdrachtgevers (bijvoorbeeld Eneco, Heineken, PepsiCo, Rode Kruis, Shell, etc.). Deze opdrachten kunnen behoorlijk verschillen: bij de ene opdracht analyseer en structureer je data en werk je aan BI-dashboards, terwijl bij de andere opdracht de focus ligt op het in kaart brengen, verbeteren en implementeren van financiële processen. In overleg met je manager stem je doorlopend af welke uitdagingen je zoekt in je huidige of nieuwe opdracht. Cruciaal is dat elke volgende opdracht voor jou weer nieuwe elementen en uitdagingen bevat zodat jij continu blijft ontwikkelen.

Benieuwd naar de ontwikkeling die Rick heeft doorgemaakt in zijn eerste drie jaar bij Laudame?

Wanneer is het finance traineeship van Laudame iets voor jou?

  • Als je jezelf breed wil oriënteren en ontwikkelen binnen finance

Het interim vak stelt je in staat om op relatief korte termijn werkzaam te zijn bij verschillende soorten organisaties, waarbij je in iedere nieuwe opdracht weer andere kennis en vaardigheden opdoet en ook weer nieuwe uitdagingen aangaat. Zo kan je in een korte tijd heel veel zien en leren en ervaren wat je leuk vindt om te doen en welke branches, bedrijven, culturen en manieren van werken bij jou passen.

  • Als je graag onderdeel bent van een hecht team, maar ook zelf stevig in je schoenen staat

Welkom in de Laudame familie! Waar oprechte interesse in elkaar wordt versterkt door de vele teamactiviteiten die we met elkaar organiseren. Denk aan de wintersportreis, het spectaculaire kerstdiner en de teamborrels in onze eigen kantoorkroeg. Maar ook de intervisiesessies en de vele sportevenementen mogen niet vergeten worden. Natuurlijk komt het regelmatig voor dat je als enige Laudamer bij een opdrachtgever werkt, maar de band tussen collega’s is sinds de oprichting van Laudame één van de speerpunten geweest en zal dat ook altijd blijven. Dat zie je ook terug in de intensieve begeleiding van de business consultant (die je lopende opdracht begeleidt) en managing consultant (waarmee je samen je jaarplanning doorloopt en ontwikkeling bespreekt).

  • Als je snel stevige vakinhoudelijke- en persoonlijke stappen wil zetten

Naast de ontwikkeling die je doormaakt tijdens je opdrachten, biedt de Laudame Academy een uitgebreid trainingsaanbod van vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen en cursussen. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met Power BI, Excel, KPI’s en basis Project Control, maar ook timemanagement, presenteren en communiceren met impact. Deze vaardigheden kan je direct in de praktijk brengen op je opdracht waar je ontwikkeling in een verdere stroomversnelling terechtkomt.

We kunnen er uren over vertellen; waarom we oprecht geloven dat we jou de beste start van je carrière als financial kunnen bieden. Maar veel liever laten we collega’s die je voorgingen aan het woord. In dit artikel vertellen Inge Wichert, Ryan Rijkse en Sander Vat over hoe ze Laudame hebben leren kennen, wat ze aansprak in het finance traineeship, waarom ze voor Laudame hebben gekozen en wat hun plannen zijn voor de komende jaren. We hopen dat het je inspireert! Nieuwsgierig? Lees dan verder via onderstaande button.

Finance Trainees aan het overleggen
“Als de toegevoegde waarde van de studie duidelijk is en het bijdraagt aan je ontwikkeling als professional en financial zijn de mogelijkheden eindeloos.” Bastian Oskamp, interim financial bij Laudame Financials

Vanuit onze Laudame Academy investeren we bovengemiddeld veel, maar vooral gericht, in jouw verdere ontwikkeling als financial en als professional. Eerder vertelden we al over de combinatie van vakinhoudelijke- en persoonlijke trainingen, maar ook het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Sterker nog, we bieden onze collega’s alle mogelijkheden om een vervolgopleiding te doen. Zo zijn er op dit moment volop Laudamers bezig met hun (pre-) master in Controlling of het traject tot Register Controller.

Het is mooi om te zien dat iedereen daarin zijn eigen weg vindt. Zo zijn er veel collega’s die direct na het afronden van hun Bachelor in dienst komen en daarna nog doorstuderen, maar ook met een Master op zak is er nog van alles mogelijk. We gaan graag met jou in gesprek over de route die bij jou past.

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat door werken en studeren te combineren je de leercurve positief beïnvloedt. Jij kan dan namelijk de theoretische kennis vanuit je studie direct toepassen in je opdracht en de praktijkervaring uit je opdracht meenemen in de studie. In dit artikel vertelt Bastian meer over zijn start binnen Laudame en hoe het liep toen hij na een jaar weer door wilde gaan met studeren. Na het afronden van de post-bachelor begon hij in september 2021 aan de Master in Controlling aan Nyenrode.

"Bij ons staat de financial altijd centraal, omdat het onze overtuiging is én omdat we uit ervaring weten dat de opdrachtgever daar ook de vruchten van plukt."

Liever luisteren dan lezen?

Dan is onze podcast ‘Aan tafel bij Laudame’ voor jou de perfecte uitkomst. Collega’s delen hun keuzes, ervaringen en vertellen over hun ontwikkeling in de praktijk. In deze podcastaflevering gaan Roos, Timothy en Wessel het gesprek aan over het proces richting hun eerste baan en de keuze om bij Laudame als Finance Trainee te beginnen.

“Hoe ziet het finance traineeship er dan in de praktijk uit en wat voor opdrachten ga ik dan doen?”

Die vraag krijgen we vaak als we vertellen over de mogelijkheden bij Laudame Financials. Het klinkt voor starters soms bijna te mooi om waar te zijn. Uitdagende opdrachten, oprechte persoonlijke aandacht
voor jou als persoon en professional, veel teambuilding en ervaren collega’s om van en mee te leren. We spreken niet voor niets over de perfecte start van je carrière als financial. Om je een goed beeld te geven van de praktijk gaan we in deze podcast het gesprek aan met 3 collega’s die in september 2022 zijn gestart. Gerhard van Dijke, Hanne Romme en Tim Koningstein vertellen over hun eerste opdrachten en ontwikkeling!

Kennismaken met Laudame Financials?

We hopen dat deze pagina je een goed beeld geeft van alles wat het finance traineeship bij Laudame Financials jou te bieden heeft. Nu zijn we vooral benieuwd naar jou! Herken jij jezelf in deze omschrijving en ben jij er klaar voor om je carrière onder optimale omstandigheden te starten? Dan leren we je graag beter kennen. Je bent bij ons van harte welkom voor een (digitaal) kopje koffie, een uitgebreide kennismaking bij ons op kantoor of kom een keer langs bij de vrijdagmiddagborrel in onze eigen kroeg!

Heb je nog andere vragen of wil je meer informatie over het finance traineeship? Neem dan vooral contact op met Iris Lubberink of bekijk de vacature.

Doorpraten over jouw mogelijkheden?

Ik vertel je graag meer over jouw mogelijkheden bij Laudame Financials. Neem contact op of laat je gegevens achter, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Iris Lubberink 06 81 38 50 45 Stuur een bericht Bel mij terug
Meer weten? App Iris Lubberink:
06 81 38 50 45