Laudame Financials Ontdek meer

Na 4 jaar bij een uitzendbureau gewerkt te hebben, maakte Leendert de overstap naar Laudame Financials als Recruitment Consultant. Inmiddels zijn we bijna 2,5 jaar verder en zit Leendert uitstekend op zijn plek. Hoe dat komt, wat hij zoal doet en waarom hij de overstap toentertijd maakte? We gingen met hem in gesprek! Word je al lezend enthousiast over Leenderts functie? Goed nieuws: momenteel zoekt hij een collega!

“Het gaat nu over langetermijnresultaten en duurzame relaties”

Van uitzendbureau naar Laudame

Na vier succesvolle jaren bij een uitzendbureau, besloot Leendert 2,5 jaar geleden de sprong te wagen naar Laudame Financials als Recruitment Consultant. “Mijn achtergrond in pedagogiek en journalistiek hebben me in de arbeidsbemiddeling gebracht: de gemeenschappelijke factor in alles is het contact met mensen. De match met het werken bij een uitzendbureau was dus ook een goede! Bij diverse bedrijven bemiddelde ik productiemedewerkers en orderpickers. Dit heb ik vier jaar met veel plezier gedaan, maar ik merkte dat ik toe was aan een volgende carrièrestap, waarbij ik op zoek was naar meer diepgang in de kennismakingsgesprekken met klanten en kandidaten. En die stap werd in werking gezet toen ik werd benaderd om bij Laudame te komen werken. Ik zag het als een mooie kans voor een nieuwe uitdaging.” 

Hoewel de finance sector nieuw voor hem was, bleek het een waardevolle keuze te zijn. “Wat Laudame onderscheidt, is de focus op langetermijnresultaten. Het is geen kwestie van snel resultaat boeken, maar van het opbouwen van duurzame relaties met zowel de klanten als kandidaten. We zorgen voor kwaliteit in elke bemiddeling. Dit vraagt om een andere mindset en een andere aanpak, maar het is een werkwijze waar ik veel waarde aan hecht en die goed bij me past.”

De dag van een Recruitment Consultant

Wat het werk als Recruitment Consultant bij Laudame verder zo anders maakt dan zijn vorige baan? “Dat zit ‘m onder andere in de verdieping en specialisatie. Ik focus me nu op één sector, waar ik mij, als niet-financial, wel even in vast heb moeten bijten.” Ook de dynamiek is significant anders wat Leendert betreft: “De focus op exclusiviteit bij Laudame stelt mij in staat om grondige voorselecties te maken en de perfecte kandidaat te vinden. De aanpak van met z’n tweeën naar de opdrachtgever gaan en met z’n tweeën de intakegesprekken met kandidaten doen, zorgt voor diepgang en continuïteit. Je bent echt een adviseur voor de klant én kandidaat.”

In zijn rol als Recruitment Consultant is Leendert betrokken bij het totaalplaatje: intake bij de opdrachtgever, het opstellen van vacatures, de voorselectie van kandidaten, actieve werving, kandidaatgesprekken en het presenteren van geschikte kandidaten aan opdrachtgevers. Hij benadrukt het belang van kwaliteit en duurzame matches, een aanpak die zijn vruchten afwerpt. “En dat is waar je het uiteindelijk voor doet.”

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

“Ik zou de sfeer als ‘warm en gedreven’ omschrijven”

Hoewel Leendert geen financial is, heeft hij wel een gedeelde interesse: data. In zijn journalistieke carrière begon zijn belangstelling voor data-analyses, wat hem uiteindelijk onderscheidde van andere journalisten. “En ik kan mijn ei wat dat betreft bij Laudame ook helemaal kwijt. Het is een organisatie die openstaat voor optimalisaties en waar eigenaarschap wordt toegejuicht.” 

Ook op andere vlakken is Leendert als een vis in het water. “Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Dat komt onder andere doordat ik continu omringd word door hoogopgeleide, positief-kritische mensen. Maar dat gaat zeker niet ten koste van de sfeer. Ik zou de sfeer van Laudame als ‘warm en gedreven’ omschrijven. We zoeken als team altijd de samenwerking en verbinding met elkaar op. Alleen dan kunnen we ook succesvol opereren.

Ook werken bij Laudame?

Of Leendert andere recruiters zou aanraden om bij Laudame te komen werken? “Zeker! Zolang je leergierig bent, meer diepgang zoekt in je werk en je de ambitie hebt om je te specialiseren in de financiële sector, dan lijkt me het een passende stap. Ik kan het weten!” 

Ben je net als de Leendert van 2,5 jaar geleden toe aan de volgende stap in je carrière? Bekijk de vacature of neem contact op.

Meer weten?

Ik vertel je graag meer over de rol van Recruitment Consultant binnen Laudame. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.