Laudame Financials Ontdek meer

Voor deze casestudy spreken we Renée van den Berg, binnen Waterwel actief in een bijzondere dubbelrol. Drie dagen per week ontwerpt hij als tekenaar de mooiste high-end zwembaden en twee dagen per week is hij als financial betrokken bij de implementatie en optimalisatie van het ERP-systeem, de implementatie van Power BI en de maandcijfers.

Renée vertelt: “We hadden wel al maandcijfers en er vond ook enige vorm van sturing op resultaten plaats, maar het ontbrak aan realtime inzicht in belangrijke factoren om de organisatie verder te brengen. Waterwel stond voor de uitdaging om realtime inzicht te krijgen in offertes, orders, omzet en uren, en dashboards te bouwen om een duidelijk overzicht van de bedrijfsprestaties te verkrijgen.”

Vanuit een eerdere samenwerking bij Bincx, een organisatie met dezelfde aandeelhouders als Waterwel, werd Gerben Uijl (interim manager bij Laudame Financials) ingeschakeld om het managementteam van Waterwel te structureren en Power BI te implementeren. Renée en het team werkten samen met Gerben om de doelen en scope vast te stellen. Al snel werd het stokje overgedragen aan Erwin Steller van Laudame, die als consultant een belangrijke rol speelde in het bepalen van de juiste structuur, gegevensbronnen, inrichting van de dashboards en implementatie daarvan.

“De samenwerking met Laudame resulteerde in een nieuwe structuur die ons in staat stelt om echt inzicht te krijgen in de performance van Waterwel.” Renée van den Berg | Controller bij Waterwel

Renée blikt terug op het project en de samenwerking: “De bedrijfskundige achtergrond van Erwin was in dit traject van onschatbare waarde, omdat hij de vertaalslag maakte van de data binnen de organisatie naar waardevolle inzichten voor het management en onze salesorganisatie. Hij bracht ook praktijkvoorbeelden van andere bedrijven in, waardoor hij veel meer was dan alleen een IT-specialist die dashboards kon bouwen. De samenwerking met Laudame heeft ons een nieuwe structuur gebracht die ons in staat stelt om echt inzicht te krijgen in de performance van Waterwel. Naast de inhoudelijke expertise waardeerde ik de korte communicatielijnen en flexibele planning. Daardoor konden we snel schakelen wanneer wij aan onze kant klaar waren om de volgende stappen te zetten. En ook nu het project is afgerond is er nog contact bij vragen of optimalisaties. Daarin biedt Laudame een waardevolle en complete dienstverlening.”

Ik ga graag met u in gesprek over de kansen voor uw bedrijf

Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.