Laudame Financials Ontdek meer

Een brede interesse binnen finance en de drive om te verbeteren door met een frisse blik naar processen te kijken. Daarbij niet teveel vertrouwend op de automatische piloot, maar juist stilstaan bij het ‘waarom’ en ‘hoe’ van bestaande processen. Als je deze eigenschappen van Renske naast elkaar zet is het geen verrassing dat ze, na zeven jaar als general ledger accountant en revenue analyst bij PepsiCo, haar perfecte match vond bij Laudame als interim financial. Samen kijken we terug op haar eerste maanden.

Een brede interesse binnen finance en de drive om te verbeteren door met een frisse blik naar processen te kijken. Daarbij niet teveel vertrouwend op de automatische piloot, maar juist stilstaan bij het ‘waarom’ en ‘hoe’ van bestaande processen. Als je deze eigenschappen van Renske naast elkaar zet is het geen verrassing dat ze, na zeven jaar als general ledger accountant en revenue analyst bij PepsiCo, haar perfecte match vond bij Laudame als interim financial. Samen kijken we terug op haar eerste maanden.

Hoe ben je met Laudame Financials in contact gekomen?

“Ik heb bij PepsiCo samengewerkt met een aantal interim financials van Laudame. Naast een prettige samenwerking resulteerde dit in een kennismakingsgesprek bij Laudame. Ik ging op gesprek voor een vaste functie via Laudame en die functie leek goed te passen. Toen ik voor mezelf op een rijtje had gezet wat ik echt leuk vind om te doen en waar ik mezelf in wilde ontwikkelen, kwam het interim financial vak bovendrijven. Dat kwam ook ter sprake tijdens het kennismakingsgesprek en zo is het balletje gaan rollen.”

Wat heeft je overtuigd om voor Laudame te kiezen?

“Toen ik nog niet geïnteresseerd was in het interim vak hoorde ik van de interim financials van Laudame die ik kende al goede verhalen. Over de kwaliteit van de mensen, maar vooral ook over de werkwijze. Met oprechte aandacht voor de financial en zijn/haar kwaliteit, ambities en persoonlijkheid. Dat beeld, dat de interim financial echt centraal staat, werd tijdens de gesprekken op kantoor bevestigd. Die aanpak resulteert in goed passende opdrachten en daardoor ook goede resultaten. Ook de focus van Laudame, gericht op finance, sprak mij aan.”

Klinkt als een perfecte match, wanneer ben je hier gestart?

“Ik ben op 1 juni gestart. Het contract was bijna een jaar eerder al getekend, maar in verband met mijn zwangerschap(sverlof) en het afronden van bepaalde projecten duurde het uiteindelijk nog een jaar voordat ik hier kon starten.”

En na je introductieweek kon je gelijk aan de slag?

“Zeker, mijn eerste opdracht is die van senior financial controller bij Albron. Daar ben ik verantwoordelijk voor de continuïteit van financial control, maar houd ik mij ook bezig met de implementatie van een nieuw softwaresysteem voor accounting en het (her)definiëren van de rol van financial control binnen de organisatie. De komende periode zal ik meer gaan focussen op de implementatie van het nieuwe accountingsysteem en projectondersteuning.”

"Daar merkte ik ook wel dat ik goed op mijn plek zit en dat er een hoop energie komt van zo’n nieuwe uitdaging."
Renske Boot tijdens de wielertour van Laudame Financials

Hoe zou je jouw eerste weken bij Laudame omschrijven?

“Als een warm bad. Dat begon al met de bos bloemen thuis, maar daarna ook tijdens de introductieweek op kantoor. Collega’s hadden mijn naam al horen vallen en doordat je met alle verschillende afdelingen kennis maakt, krijg je een goed beeld van de organisatie en de collega’s. Niet lang daarna was het jaarlijkse teamuitje waar ik direct een groot deel van de rest van het team heb leren kennen. Een sportieve en gezellige middag en avond. Daar merkte ik ook wel dat ik goed op mijn plek zit en dat er een hoop energie komt van zo’n nieuwe uitdaging. Ook tijdens de Laudame wielertour trouwens, ik was nog niet eens in dienst, maar ze wisten dat ik van fietsen houd en ik kreeg dus een uitnodiging. Dat is die persoonlijke aandacht waar ik het eerder over had.”

Wat vind je leuk aan je vak (specifiek bij Laudame)?

“Binnen finance heb ik een brede interesse. Waar het uiteindelijk voor mij om draait is verbetering, processen makkelijker en sneller maken. Dat doe ik door te onderzoeken hoe dingen in elkaar zitten en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn, maar ook door in de cijfers te duiken. Niet teveel op de automatische piloot vertrouwen, maar echt nadenken over hoe zaken zijn ingericht. Als interim financial zit je in een positie om die vragen te stellen: “waarom doen we dingen zoals we ze doen?” Door die frisse blik kan je daadwerkelijk voor verbetering zorgen.”

Wat zijn je doelen voor de komende jaren?

“Voornamelijk in de breedte ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik mezelf vooral als specialist ontwikkeld en daardoor was ik in staat om vanuit de details zaken te doorgronden en te verbeteren. Als interim financial wil ik een breder perspectief ontwikkelen. Door meer organisaties te zien, bepaalde zaken sneller en beter te kunnen plaatsen en daarin ook verbanden te leggen. En dan op basis van die ervaring voor verbetering bij opdrachtgevers zorgen. Als interim finanical bij Laudame kan ik die ambitie onder ideale omstandigheden realiseren.”