Laudame Financials Ontdek meer

Koppel jij ook grote datasets aan elkaar met Vert.zoeken() om vervolgens draaitabellen te maken waarbij je verwijzingen maakt naar de draaitabel om iets te berekenen? Bij herhaling van de analyse verspringt alles weer en ben je veel tijd kwijt met het rechtbreien en verversen van de analyse. Dat is vanaf nu verleden tijd. En ik weet inmiddels uit ervaring hoe: PowerPivot!

Koppel jij ook grote datasets aan elkaar met Vert.zoeken() om vervolgens draaitabellen te maken waarbij je verwijzingen maakt naar de draaitabel om iets te berekenen? Bij herhaling van de analyse verspringt alles weer en ben je veel tijd kwijt met het rechtbreien en verversen van de analyse. Dat is vanaf nu verleden tijd. En ik weet inmiddels uit ervaring hoe: PowerPivot. Download het volledige artikel via deze link.

PowerPivot biedt een hele hoop mogelijkheden die via “normaal” Excel niet mogelijk zijn of veel tijd kosten en foutgevoelig zijn. Het is een Add-in die bij de meeste (maar helaas niet bij alle) recente Excel-versies bijgeleverd wordt. Kijk even op Google hoe je het tevoorschijn tovert, kleine moeite en het is absoluut de moeite waard.

PowerPivot is namelijk een tool waarmee je gemakkelijk en snel geavanceerde databases kan bouwen. Het is een combinatie van Excel, Access en PowerBI. Ideaal voor (ad-hoc) data-analyses, repeterende rapporten en dashboards. Je werkt in de vertrouwde ‘look and feel’ van Excel met (bijna) dezelfde formules. Waardoor je met een beetje Excel-ervaring al je collega’s versteld kan laten staan van de snelheid van je analyses. Figuur 1 laat de basis van PowerPivot zien, van ruwe data een specifieke query inladen in het ‘brein’ namelijk PowerPivot. Het brein levert vervolgens de informatie op de manier hoe jij dat wilt.

Bekijk figuur 1 en lees het hele artikel via deze link.