Laudame Financials Ontdek meer

Hij rolde het interimvak in na zijn studie en nu vieren we samen zijn eerste jubileum. Bastian Oskamp kijkt terug op zijn eerste vijf jaar bij Laudame. Welke uitdagingen kwam hij onderweg tegen? Hoe combineerde hij zijn werk als Interim Financial met de master Controlling aan Nyenrode Business Universiteit, en welke rol speelde Laudame hierin? Bastian vertelt over zijn carrière tot nu toe en legt uit waar zijn passie voor het vak vandaan komt.

Eerste baan bij Laudame

Het eerste contact tussen Laudame en Bastian gaat jaren terug. Tijdens een stagemarkt voor studenten kwam hij in gesprek met een van de recruiters van Laudame. Er werd een connectie gelegd via LinkedIn, en nadat Bastian hier deelde dat hij zijn hbo-opleiding Bedrijfseconomie had afgerond, ontving hij een bericht van Laudame. “Ik wist dat ik de financiële hoek in wilde, maar had nog geen idee wat. Dat eerste gesprek ben ik heel open ingegaan,” vertelt hij. “Toen kwam ik vrij snel tot de conclusie dat interimmen een heel interessante stap is om je carrière te kickstarten. Je komt bij diverse opdrachtgevers, in verschillende rollen, en dat is voor mij de ideale start geweest.”

Van chaos naar orde

Wat Bastian bijzonder vindt aan Laudame is de mogelijkheid om op functieniveau te groeien. Zijn tweede opdracht was op de crediteurenadministratie van een groot productiebedrijf, waar de financiële administratie van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland werd verplaatst. Hij kwam in een complete chaos terecht, met de taak om orde te scheppen. “Dit was een geweldige uitdaging en gaf mij de kans om door te groeien naar andere functies. Uiteindelijk werd ik teamleider van de afdeling en kon ik echt een zichtbare bijdrage leveren. Door onze inspanningen gingen we van chaos naar orde,” vertelt Bastian.

Opdrachten die hierop volgden, gingen weer dieper in op andere financiële taken, zoals het meedraaien in de operatie, accountants ondersteunen bij de jaarrekening en aan de andere kant meer dashboarding en procesverbetering.

"Die ruimte voor groei is echt een kernwaarde bij Laudame."

Brede ontwikkeling

Na 1,5 jaar bij Laudame begon Bastian weer zin te krijgen om terug de studiebanken in te gaan. Met zijn hbo-diploma en de opgedane ervaring bij Laudame wilde hij zich verder ontwikkelen in controlling. “Ik heb dit toen met Laudame besproken om te kijken welke mogelijkheden er waren. Het was geweldig dat ze vanaf het begin hebben meegedacht over welke richting het beste bij mijn ontwikkeling paste. Die ruimte voor groei is echt een kernwaarde bij Laudame.” In september 2020 begon hij aan zijn Master in Controlling aan de Nyenrode Business Universiteit, die hij kon combineren met zijn werk bij Laudame. Het vroeg om een strakke planning, maar in februari 2024 heeft hij zijn opleiding succesvol afgerond.

Naast vakinhoudelijke kennis – door zijn afwisselende opdrachten en master – ontwikkelde hij als interimmer ook een groot aanpassingsvermogen. “Het is belangrijk om snel je plek te kunnen vinden in het nieuwe bedrijf. Zo kom je snel aan boord en kun je het werk onder de knie krijgen. Dat zit hem ook in nieuwe collega’s, werkprocessen en omgevingen leren kennen. Vooral omdat je als financial vaak te maken hebt met verschillende afdelingen binnen een bedrijf”, vertelt hij. 

Bastian over 5 jaar 

Met al een paar jaar waardevolle werkervaring als interimmer op zak is Bastian zeker nog niet uitgeleerd bij Laudame. “Mijn ambitie is om door te groeien naar business controller. Ik hoop deze rol in een volgende opdracht te kunnen vervullen. Toch sluit ik ook niet uit dat ik de consultancytak van Laudame verder wil verkennen. Als werkgever heeft Laudame de financials op de eerste plek staan. Dat is in mijn ogen een van de sterkste kanten van Laudame, waar ik dan ook nog zo lang mogelijk plezier van hoop te ervaren.”

Wil jij meer weten over jouw mogelijkheden bij Laudame?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.