Laudame Financials Ontdek meer

Michelle doorgrondt wat kandidaten echt zoeken

Ik ben Michelle Helmer, Corporate Recruiter en een kleine vier jaar geleden ben ik bij Laudame gestart. De wereld van finance was voor mij niet nieuw, aangezien ik de bachelor Finance & Control volgde. Tijdens de minor HR Advies werd ik enthousiast over mijn huidige vakgebied en zo heb ik voor recruitment gekozen.

Kun je iets vertellen over jouw rol bij Laudame?

Ik begon bij Laudame als Campus Recruiter met het werven van afstudeerders en starters voor het interim-team. Dat was een combinatie van netwerkevenementen bezoeken en organiseren, kandidaten benaderen via LinkedIn, samenwerken met studie- en studentenverenigingen en relaties onderhouden met kandidaten. Na het behalen van mijn bachelor ben ik fulltime in dienst gegaan en ben ik als corporate recruiter ook verantwoordelijk voor het werven van medior en senior profielen voor ons team.

Wat doe je op een gemiddelde werkdag?

Mijn dag draait om contact maken, mensen verbinden, relaties opbouwen en netwerken. Op een goede dag spreek en enthousiasmeer ik meerdere kandidaten, bijvoorbeeld tijdens een telefonische kennismaking, sollicitatiegesprek of in een arbeidsvoorwaardengesprek. Daarnaast ben ik regelmatig aanwezig bij evenementen. We schenken veel aandacht aan onze candidate experience: welk gevoel krijgen kandidaten vanaf het moment dat ze ons leren kennen tot het tekenen van hun contract? Dat betekent dat ik ook veel nadenk over hoe we onze employer brand kunnen uitbouwen. Als recruiter bij Laudame is geen dag hetzelfde en dat vind ik heerlijk.

“Door het stellen van de juiste vragen kom ik tot de kern van wat wij belangrijk vinden in een potentiële collega.”

Wat vind je leuk aan je rol?

Er zitten veel psychologische aspecten in mijn werk, dat maakt het voor mij ontzettend interessant. Mensen doorgronden, helpen en een belangrijke bijdrage leveren aan hun verdere toekomst geeft mij heel veel energie. Ik heb geleerd de juiste vragen te stellen om de drijfveren en krachten van kandidaten te achterhalen, zonder daar te veel sturing aan te geven. Zo kom ik tot de kern van wat wij belangrijk vinden in een potentiële collega.

Hoe ervaar je het ontwikkelen in je werk bij Laudame?

Binnen Laudame heerst een cultuur waarin we samen op zoek zijn naar verbetering. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk: je krijgt de kans om trainingen te volgen en door te leren. Dat laatste ben ik ook gaan doen. Ik volg vanuit de Laudame Academy een master in Management aan de Universiteit van Amsterdam. Je komt in een positieve spiraal van groei terecht, wat ontzettend motiverend werkt.

“Als recruiter ben je een sociale netwerker, je weet hoe je verbinding maakt.”

Hoe zie je de toekomst van jullie team voor je?

De afdeling Recruitment groeit en dat zorgt voor een mooie dynamiek waarin we met elkaar ontzettend gemotiveerd zijn om de volgende stappen te zetten. Tegelijkertijd maakt de huidige krappe arbeidsmarkt het lastig. We zien anderen bedrijven veel ‘gekke’ dingen doen om kandidaten te werven. Daarin zoeken wij onze eigen weg. We zijn als bedrijf niet heel ‘gek’, dus we willen ook niet gaan schreeuwen om de aandacht. We zoeken manieren die bij ons passen, zoals persoonlijke video’s om kandidaten te benaderen en een podcast per vacature. Die persoonlijke touch en kwaliteit passen bij Laudame.

Wat zoek jij in een Corporate Recruiter bij Laudame?

Om in het Recruitment team bij Laudame te passen, moet je gedreven en ondernemend zijn: je wil resultaten boeken en baalt als iets niet lukt. Natuurlijk ben je als recruiter een sociale netwerker, je weet hoe je verbinding maakt en je ontdekt graag wat iemand drijft. Dat is de kern van dit mooie vak.

Lijkt deze rol jou interessant? Onderzoek dan de doorgroeimogelijkheden (die zijn er volop), kijk of het goed voelt en volg je hart. Dat geef ik sollicitanten altijd mee.

Wil jij meer weten over de rol als Recruitment Consultant?

Er valt er nog véél meer te vertellen over wat Laudame Financials jou te bieden heeft en hoe jij onderdeel kan worden van de groei van Laudame. Je bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen op kantoor. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag op de vaste VRIJMIBO in onze eigen kroeg ‘De Hef’. We leren je graag kennen!

Wil jij doorpraten over de functie als Recruitment Consultant bij Laudame Financials?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.