Laudame Financials Ontdek meer

Even voorstellen

We spreken Ernst Wiemans, wonend in Amsterdam, als CFO bij Happy Horizon verantwoordelijk voor een van origine Eindhovens bedrijf over de samenwerking met het Rotterdamse Laudame Financials. Ernst begon zijn carrière bij KPMG en Randstad en in zijn vorige rol bij Sentia opereerde hij als Finance Director Benelux. Daar hield hij zich bezig met het professionaliseren van de finance functie, het verbeteren van de financiële inzichten en de afronding van de buy & build strategie. Dit resulteerde uiteindelijk in de succesvolle verkoop aan Accenture. Sinds september 2022 is hij, als CFO, verantwoordelijk voor Happy Horizon, een creative digital agency waar inmiddels ruim 850 mensen werken.

Hoe lang werk je al samen met Laudame Financials?

“Mijn eerste kennismaking was ergens in 2018, toen de toenmalige CFO van Sentia mij in contact bracht met Henric van Laudame. Binnen een professionaliseringstraject viel een vaste collega uit waardoor we op zoek moesten naar tijdelijke ondersteuning.”

“Het verschil tussen cv’s schuiven en precies de juiste kandidaat voorstellen” Ernst Wiemans | CFO bij Happy Horizon

Wat staat je daar nog van bij?

“Eén van de dingen die direct opviel was de sterk persoonlijke aanpak. In dat eerste gesprek ging het over veel meer dan alleen de inhoudelijke kant van de functie die ingevuld moest worden. De kandidaat moest ook passen binnen onze cultuur en het projectteam. Wat daarop volgde was geen berg cv’s, maar één kandidaat: de juiste! Dat is een wezenlijk andere aanpak dan veel partijen in de markt: het verschil tussen cv’s schuiven en precies voldoen aan een behoefte. In de jaren daarna heb ik regelmatig iemand ingehuurd via Laudame en elke keer was het resultaat hetzelfde: de juiste match.”

En nu zit je sinds kort bij Happy Horizon als CFO, wat zijn daar je grootste uitdagingen?

“Happy Horizon is de afgelopen jaren sterk gegroeid door organische groei en overnames. De ondersteunende afdelingen zijn in die tijd niet met hetzelfde tempo meegegroeid. Mijn opdracht is daarom simpel ‘professionaliseer de financiële afdeling’.”

Hoe heb je dat aangevlogen?

“De eerste periode stonden voor mij een aantal thema’s centraal. Zoals het verbeteren van de financiële informatievoorziening en KPI’s, betrokkenheid bij acquisities, strategische projecten zoals het financieringsproject en het inrichten, harmoniseren en optimaliseren van alle administraties. Door alle overnames in de afgelopen jaren lag daar een flinke uitdaging.

Door het grote aantal thema’s hebben we direct besloten om de werklast te verdelen. Zo is de interim CFO, tevens lid van de raad van advies, samen met een projectteam aan de slag gegaan met het financieringsproject waar ook Mick de Wit van Laudame onderdeel van uitmaakte. Dit project heeft niet alleen geleid tot een nieuwe financiering, maar is ook de springplank geweest voor het verbeteren van de informatievoorziening. Daardoor kunnen we nu vanuit finance de verschillende hubs binnen Happy Horizon beter helpen en daarmee de kwaliteit van de beslissingen verbeteren. Hierdoor is het beslissingsproces geëvolueerd van sturen op onderbuikgevoel naar een combinatie van gevoel en feitelijke cijfers.”

“Ik ben beter in bouwen dan op de winkel passen.”

Wat zijn de verdere plannen met Happy Horizon?

“Samen met de belangrijkste stakeholders (management en aandeelhouders) hebben we een strategie uitgewerkt voor de komende jaren. De samenwerking bevalt goed, de vorige planning is gerealiseerd en nu willen we doorpakken. Daarin zal de frequentie van overnames afnemen, terwijl de schaal toeneemt. Dat was ook één van de dingen die mij aansprak toen ik hier begon. Ik ben beter in het bouwen aan een organisatie dan op de winkel passen.

Hoe zou je Laudame Financials omschrijven?

“Laudame is voor mij een betrouwbare partner die zoekt naar de beste oplossing. Of het nou met een zzp’er of collega uit het Laudame team is, ik voel bij Laudame en de financial een heel sterk verantwoordelijkheidsgevoel om de opdracht een succes te laten worden. Intussen weet Henric heel goed wat ik zoek en weet ik wat ik aan Laudame heb. En dat zit in meer dan de match alleen. Laudame beweegt ook mee als de opdracht anders loopt dan verwacht. Je merkt dat het draait om een langdurige klantrelatie waarin ze mijn belang, en dat van de financial, vooropzetten.”