Laudame Financials Ontdek meer

We spreken Henda van Lambalgen, manager accounting EMEA bij Interface. Binnen dit Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf (specialist in vloeren en tapijttegels) zijn continue verandering, innovatie en procesverbetering aan de orde van de dag. Maar eerst even terug naar het begin: in de zomer van 2006 komt Henda, na het afronden van haar opleiding business administration, voor het eerst in aanraking met Interface. Er is een klik en ze start als junior administrator. In de vijftien jaar daarna ziet ze veel van het bedrijf en groeit ze door binnen de organisatie. Na periodes als senior administrator (Scandinavië), project leader en teamleader sales accounting is Henda vanaf juli 2019 verantwoordelijk voor accounting binnen EMEA. Het werd een mooi gesprek over het bieden en krijgen van kansen, ontwikkelingen binnen Interface, het aanmoedigen en faciliteren van groei en de samenwerking met Laudame Financials.

 

Na 15 jaar bij Interface mogen we wel concluderen dat je hier goed op je plek zit, toch?

“Zeker! Ik ben Interface enorm dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen in de afgelopen vijftien jaar. Het is een prachtige organisatie en ik ben blij dat ik nu in mijn rol ook anderen kan helpen om te leren en groeien.“

Zie jij dat als jouw belangrijkste aandachtsgebied als manager binnen Interface?

“Dat geeft mij wel de meeste voldoening. Om te zien dat mijn team bezig is met datgene wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar zij zelf energie van krijgen. Het geeft een enorme kick om te zien dat (interim) collega’s echt aan staan, uitgedaagd worden en met plezier hun werk doen.

Daarnaast zijn er natuurlijk volop inhoudelijke uitdagingen. Sinds april dit jaar ben ik verantwoordelijk voor alle accounting-teams (EMEA) binnen Interface. Een groter team dus, maar ook nieuwe inhoudelijke uitdagingen. Denk aan het integreren en optimaliseren van overkoepelende processen, het optimaal inrichten van de samenwerking tussen deze afdelingen en alle lopende projecten.”

Interface is Amerikaans beursgenoteerd, wat merkt jouw afdeling daarvan?

“Dat speelt zeker een rol, het bedrijf is continu in beweging. Het kan zomaar zijn dat het hoofdkantoor iets besluit wat een week later operationeel en ingericht moet zijn. Daar moet je echt wel tegen kunnen. Ik vergelijk Interface wel eens met een trein die altijd doordendert. Je kunt instappen en daar volop in meegaan of op het perron blijven staan en de trein voorbij zien rijden.”

“Bij Laudame weet ik dat het goed zit en dat er een perfecte match uitkomt; waarom zou ik dan nog naar een andere partij zoeken?”

De samenwerking met Laudame gaat al een aantal jaar terug, wat valt je daarin op?

“De afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt waardoor Jan-Willem de afdelingen en teams door en door kent. Daardoor is Laudame keer op keer in staat om niet alleen een inhoudelijke match te realiseren, maar is de interim financial ook altijd iemand die als persoon perfect binnen het team past. Daarin merk je aan alles dat het bij Laudame draait om een lange-termijn samenwerking.

Zo is het bijvoorbeeld wel eens voorgekomen dat er iemand van Laudame beschikbaar was die niet is voorgesteld voor een rol bij Interface omdat het geen persoonlijke fit zou zijn. Dat vind ik heel sterk! Daarnaast hebben we wel eens contact gehad met een andere partij, maar toen kregen we vijf cv’s en mochten we zelf nog een selectie gaan doen. Daarin ontbrak soms zelfs de inhoudelijke match, maar er was vooral geen aandacht voor de persoonlijke fit, die bij Interface zo belangrijk is. Dan denk ik wel bij mijzelf: ‘Bij Laudame weet ik dat het goed zit en dat er een perfecte match uitkomt; waarom zou ik dan nog naar een andere partij zoeken?’”

Wat zorgt volgens jou dan voor die perfecte match met Interface?

“Dan kom ik toch weer terug bij die trein waar we het eerder over hadden. Om als interim financial in deze omgeving te excelleren moet je leergierig, gemotiveerd en enthousiast zijn en er volop voor willen gaan. Als je er met die mindset ingaat dan is Interface een prachtige plek om jezelf verder te ontwikkelen. En de focus van Laudame op verbetering sluit daar mooi op aan.

Wat mij ook opvalt aan de interim collega’s van Laudame is dat ze niet alleen vakinhoudelijk ijzersterk zijn, maar ook prettig in de omgang. Dat totaalplaatje zorgt ervoor dat het heel fijn samenwerken is met de professionals van Laudame.”