Laudame Financials Ontdek meer

Tim den Hartog, Interim Financial bij Laudame over het starten als interim financial.

De zomer van 2016 betekende voor mij het einde van mijn studentenleven. Een hele mooie periode hield op te bestaan en ging over in een nieuwe uitdaging: starten als interim financial. Met de gedachte in mijn achterhoofd dat deze uitdaging hoogstwaarschijnlijk de langste in mijn leven zal gaan worden, ging ik op zoek naar een vliegende start in het zakenleven. Immers: een goed begin is het halve werk. Deze vliegende start vond ik bij Laudame Financials. Ik werd gelijk in het diepe gegooid, waardoor ik mijn introductieweek niet eens helemaal kon doorlopen.

De 1e van oktober werd ik geplaatst bij één van de grootste multinationals ter wereld; Shell. Een corporate omgeving die volledig anders was dan de zo vertrouwde Woudenstein campus van de Erasmus Universiteit. Het doel van deze interim-opdracht was om zo snel mogelijk een zo groot mogelijke jaarlijkse besparing te realiseren voor Shell. Het doel van de opdracht was duidelijk, de weg ernaartoe dynamisch. Na een week kwam ik tot een belangrijke conclusie: in een gecentraliseerde organisatie als Shell kun je maar op één manier resultaat behalen. Namelijk continu door blijven drukken om je doel te behalen en een gezonde drive houden om te presteren. Mijn leerproces heeft een mooie groeicurve doorgemaakt, mede door de goede tips en begeleiding van Laudame Financials gecombineerd met de business insights van Shell. De begeleiding van Laudame Financials, de gezonde drive om te presteren en het streven om een maximaal resultaat te behalen, zijn mijns inziens de succesfactoren die zorgen dat Laudamers keer op keer in staat zijn om een 8 of hoger te scoren op opdrachten. Deze factoren hebben bij mij in ieder geval gezorgd voor een kickstart in mijn carrière.

Met gepaste trots mag ik dan ook zeggen dat mijn opdracht bij Shell een succes is geworden. Met de reductie van het pc-aantal op de raffinaderij in Pernis en het administratief opschonen en verbeteren van de pc-database heb ik een jaarlijkse besparing van $ 360K kunnen realiseren. Ik denk dat Laudamers succesvol zijn door hun pragmatische aanpak, terwijl veel financials in bedrijven om ons heen een zogenaamde ‘Bureau Finance’-mentaliteit hebben. Ik geloof dat projecten succesvol worden wanneer financials achter hun bureau vandaan stappen om te begrijpen en te bekijken hoe de business werkelijk in elkaar steekt. Zo maakt Laudame Financials een verschil! Ik ben er trots op dat ik op deze manier heb kunnen starten als interim financial.