Laudame Financials Ontdek meer

Indruk maken tijdens je stageperiode, een goed afstudeeronderzoek neerzetten en daarna van Jr. controller doorgroeien tot business controller en business partner. Sil Hofland heeft de afgelopen 5 jaar niet stilgezeten. Toch begint het op een gegeven moment te kriebelen. Na een eerdere kennismaking met Laudame tijdens een borrel op kantoor, volgen er dit keer uitgebreide gesprekken. Inmiddels is Sil al 6 maanden als interim financial aan de slag. Het bleek een perfecte match. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder.

"Hoe gaaf is het om met een groep mensen te werken die allemaal het beste uit zichzelf, de opdracht en elkaar willen halen."

Indruk maken tijdens je stageperiode, een goed afstudeeronderzoek neerzetten en daarna van Jr. controller doorgroeien tot business controller en business partner. Sil Hofland heeft de afgelopen 5 jaar niet stilgezeten. Toch begint het op een gegeven moment te kriebelen. Na een eerdere kennismaking met Laudame tijdens een borrel op kantoor, volgen er dit keer uitgebreide gesprekken. Inmiddels is Sil al 6 maanden als interim financial aan de slag. Het bleek een perfecte match.

Hoe ben je met Laudame Financials in contact gekomen?

“Het eerste contact is alweer van even geleden. In 2017 kreeg ik een berichtje van Lianne, die ik nog ken vanuit Krimpen. Ik ben daarna op vrijdag een keer op gesprek geweest en kon gelijk aansluiten bij de teamborrel in café de Hef. Een leuke avond waarbij ik flink wat Laudamers heb gesproken, waaronder Laudame ambassadeur (en huidige collega bij mijn opdracht bij Stedin) Pieter Blokland. Op dat moment was ik nog niet toe aan een overstap, maar toen ik 2,5 jaar later rond ging kijken voor een nieuwe uitdaging benaderde Lianne mij opnieuw. Precies op het juiste moment.”

Goede timing dus, wat sprak je aan in Laudame Financials?

“Drie elementen die er voor mij uitspringen zijn het sterke teamgevoel, de intrinsieke motivatie van collega’s en de open en informele sfeer. Je ziet je Laudame collega’s niet elke dag, maar de activiteiten, trainingen, intervisies en sportieve evenementen zorgen wel voor een sterk teamgevoel. In maart staat de wintersportreis op de planning en daar kijk ik nu al naar uit! Dat wordt natuurlijk versterkt door de open en informele sfeer die er heerst. Dat merkte ik al tijdens de eerste kennismakingsborrel, maar in de afgelopen maanden nog veel sterker. Wat mij ook aansprak was de intrinsieke motivatie van collega’s. Hoe gaaf is het om met een groep mensen te werken die allemaal het beste uit zichzelf, de opdracht en elkaar willen halen.”

Hoe kijk je terug op de procedure voor het starten?

“Wat ik bijzonder vond tijdens het tweede gesprek met Laudame was de oprechte interesse. Niet zozeer in de vakinhoudelijke kennis, die al uitgebreid in het eerste gesprek ter sprake was gekomen, maar juist in mij als persoon. Mijn achtergrond, opvoeding, interesses, persoonlijkheid, ambities en doelen kwamen stuk voor stuk aan bod. Dat geeft een hele andere dynamiek in het sollicitatiegesprek en voelde voor mij heel vertrouwd. Ze wilden echt weten of ik binnen het team zou passen.”

En dat bleek een goede match dus, wat doe je nu bij Laudame Financials?

“Mijn eerste opdracht als interim financial was wel een bijzondere omdat ik nog even ben blijven hangen bij mijn vorige werkgever om daar goed af te ronden. Inmiddels ben ik in mijn eerste ‘echte’ opdracht gestart als business consultant bij Stedin. Dat houdt in dat ik aansluit bij een aantal projectgroepen rondom het uitfaseren van de rapportagetool. Belangrijke taak voor mij is het ophalen van de rapportagebehoeften bij de business zodat de nieuwe rapportages nog relevanter zijn en waardevol inzicht bieden.

Wat sprak je aan om als interim financial aan de slag te gaan?

“De komende zes maanden ben ik verantwoordelijk voor de rapportages van één van de grootste spelers die het energienet onderhouden in deze regio. Mijn volgende opdracht kan zomaar bij een non-profit, onderwijsinstelling of bijzonder maakbedrijf zijn waar de systemen, (typen) mensen, organisatieculturen en targets weer heel anders zijn. Ik kijk er naar uit om mezelf te ontwikkelen in het omgaan met deze (politieke) spanningsvelden tussen interne afdelingen, maar ook met bijvoorbeeld leveranciers of klanten.”

Wat zijn je doelen de komende jaren?

“Al die mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen zijn voor mij heel waardevol. De komende jaren wil ik mezelf verder ontwikkelen vanuit een business controllers rol waarbij ik te maken krijg met die verschillende organisatieculturen, verschillende typen mensen en verschillende typen organisaties. Door veel te zien en veel te leren, ontwikkel ik mezelf als financial en als professional.”

Zijn er nog andere dingen die je opvielen in je eerste maanden?

“De trainingen die vanuit de Laudame Academy aangeboden worden zijn wel echt het benoemen waard. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook op sociaal psychologisch vlak. Dat sluit goed aan bij de sociale gedragscompetenties die ik wil ontwikkelen en in de praktijk wil brengen.”