Laudame Financials Ontdek meer

Op dinsdag 13 april stond de training ‘KPI’s die wél werken’ met Peter Geelen op het programma, georganiseerd door de afdeling Business Control binnen de Laudame Academy. Een boeiende, leerzame en interactieve sessie voor een groep collega’s en relaties. In dit artikel blikken we met drie collega’s terug op deze training, bekijken we hoe deze training past binnen hun ontwikkeling en wat de training voor hen betekent in de dagelijkse praktijk.

Op dinsdag 13 april stond de training ‘KPI’s die wél werken’ met Peter Geelen op het programma, georganiseerd door de afdeling Business Control binnen de Laudame Academy. Een boeiende, leerzame en interactieve sessie voor een groep collega’s en relaties. In dit artikel blikken we met drie collega’s terug op deze training, bekijken we hoe deze training past binnen hun ontwikkeling en wat de training voor hen betekent in de dagelijkse praktijk.

Hoe past deze training binnen jouw jaarplan & ontwikkeling?

Michiel: “In mijn jaarplan ligt de focus op een verdere groei op het gebied van rapportages, managementinformatie en de interpretatieslag daarvan. Deze training helpt mij enorm om de juiste informatie te verzamelen en vooraf goed na te denken over hoe dat gaat helpen bij het beantwoorden van de belangrijkste vragen.”

Frederique: “Ik ben kortgeleden overgestapt vanuit de accountancy naar het bedrijfsleven als interim financial bij Laudame en neem vanuit de accountancy met name veel kennis mee op het gebied van financial control. Daarom was ik vooral op zoek naar verdieping en verbreding in business control. Het is heel gaaf dat ik met trainingen en in mijn opdracht heel gericht die ervaring en kennis op kan doen zodat ik kan ervaren waar ik uiteindelijk in door wil.”

Ton: “Ik focus dit jaar met name op business control en hoewel er binnen mijn opdracht bij GEA, als beursgenoteerd bedrijf, al veel vastgelegd is, geeft deze training mij wel inspiratie en handvatten om op een andere manier met managementinformatie en KPI’s om te gaan.”

Welke belangrijke lessen neem je mee uit deze training naar de dagelijkse praktijk?

Ton: “Het was voor mij een eyeopener dat veel KPI’s bepaald worden op basis van een organigram, terwijl je daar juist silo-denken mee stimuleert. Tijdens de training hebben we vooral geleerd om te denken vanuit de klant en de klantketen. Niet in hokjes en eilandjes, maar juist het grotere geheel bekijken om zo de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en daarmee waarde toe te voegen. Daarmee stimuleer je samenwerking tussen verschillende afdelingen en kan je ook veel beter sturing geven aan een grote organisatie.”

Frederique: “Binnen een grote organisatie loop je nog wel eens het risico om vast te blijven zitten in de waan van de dag, waarbij je een groot gedeelte van je tijd kwijt bent aan het oplossen van terugkerende problemen. Door anders naar KPI’s te kijken en ze in te zetten om oorzaken van problemen te identificeren en daarna op te lossen, kom je los uit die waan van de dag en kan je werken aan het oplossen van de issues. Daarmee speel je in de toekomst tijd voor jezelf vrij om andere werkzaamheden op te pakken en te blijven verbeteren”

Michiel: “Deze training helpt mij om met een frisse kritische blik te kijken naar wat er op dit moment gebeurt. Om even afstand te nemen en te kijken: ‘zou het ook anders kunnen?’. In mijn huidige opdracht moet er veel veranderen waardoor ik de theorie en praktische handvatten direct in de praktijk toe kan passen.”

Kan je de training in één of twee zinnen samenvatten?

Frederique: “Kijk breder dan je in eerste instantie gewend bent. En denk niet alleen na over hoe je KPI’s bepaalt en meet, maar vooral ook hoe je als organisatie een cultuurverandering kan doormaken zodat je er goed mee kan werken.”

Ton:Een inspirerende en waardevolle theoretische aanvulling in combinatie met praktische handvatten waardoor ik op een andere manier naar KPI’s ben gaan kijken. Extra waardevol als je niet alleen vanuit finance denkt, maar vanuit de volledige klantketen.

Michiel: “Deze training geeft mij een nieuwe open kritische blik op iets wat ik al dacht te weten. Met een waardevolle koppeling naar wat ik in de praktijk gelijk toe kan passen.”

Meer weten over de Laudame Academy?

De Laudame Academy biedt een uitgebreid trainingsaanbod dat aansluit bij de doelen in het persoonlijke ontwikkelingsplan. Daarmee versterken theorie en praktijk elkaar en maken de interim financials zowel vakinhoudelijk als persoonlijk flinke stappen. Zo blijven zij voorop lopen bij ontwikkelingen in de markt in plaats van achter de feiten aan.