Laudame Financials Ontdek meer

Na ruim zeven jaar bij een groot uitzendbureau besloot Kim de sprong te wagen naar Laudame Financials, waar ze sinds april 2023 werkt als Corporate Recruiter. Deze overstap was niet alleen een verandering van omgeving, maar ook een verschuiving in focus. Wat haar bewoog om de overstap te maken en hoe ze het ervaart? Ze vertelt het graag!

“Ik heb de verdieping gevonden waar ik naar zocht én de focus op het menselijke aspect binnen de arbeidsbemiddeling kan ik nu elke dag ervaren."

Van hospitality naar arbeidsbemiddeling

Met een achtergrond in hotelmanagement en enkele jaren ervaring in het hotelwezen, besloot Kim op zoek te gaan naar meer regelmaat en een bredere professionele ontwikkeling. Dat vond ze binnen haar rol als intercedent bij een groot uitzendbureau, waar ze zeven jaar met veel plezier werkte. “Dat is zeker te danken aan de ‘360-graden’-rol die ik had. Van recruitment tot accountmanagement: ik deed alles.”

Deze veelzijdige ervaring bood haar dan ook een solide basis binnen de arbeidsbemiddeling, maar Kim voelde na zeven jaar dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, een omgeving waar ze zich verder kon verdiepen en zich kon focussen op specifieke aspecten van haar werk. “Precies op dat moment stuurde Stephanie, nu mijn manager, mij een LinkedIn-berichtje. Hoewel ik eigenlijk wilde gaan voor een hr-rol, bood het Laudame-verhaal alles wat ik zocht. Meer verdieping, specialisatie en werken vanuit kwaliteit: stuk voor stuk zaken waar ik naar op zoek was. Ik besloot ervoor te gaan en startte in april 2023 als Corporate Recruiter bij Laudame. Een spannende, veelbelovende stap. Ik vroeg me soms af: is het te mooi om waar te zijn?”

De overstap naar Laudame

Al snel bleek het tegendeel: vanaf dag één zit Kim perfect op haar plek. “Ik heb de verdieping gevonden waar ik naar zocht én de focus op het menselijke aspect binnen de arbeidsbemiddeling kan ik nu elke dag ervaren. De collega’s die in dienst komen zie ik regelmatig waardoor ik actief meemaak hoe ze van opdracht naar opdracht bewegen en hoe ze zich ontwikkelen. Dat is de kers op de taart van mijn werk!”

De verdieping zit ‘m voor Kim in meerdere aspecten: “In mijn vorige baan werkte ik voor klanten uit diverse branches, hield ik me bezig met alle functies én was ik zowel accountmanager, recruiter als werkgever. Nu werf ik voor één bedrijf, Laudame, richt ik me op één doelgroep, de financials, en heb ik puur de recruitment rol. Hierdoor kan ik me snel ontwikkelen als expert en volwaardig gesprekspartner van de doelgroep. 

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

“Ik ervaarde ineens een heel andere dynamiek”

Hoe Kim de switch van een grote uitzender naar een bemiddelaar als Laudame verder ervaart? “Ik vind het outputgerichte werken heel erg fijn: vanuit kwaliteit in plaats van dashboards en targets. Ook wordt er binnen Laudame echt gekeken naar mij als persoon en professional: waar krijg ik energie van en waar ben ik goed in? Tel daar de ruimte om zelf projecten op te zetten bij op en je kunt je functie voor een groot deel zelf vormgeven.”

Kortom, een heel andere dynamiek. “Als niet-financial kan het misschien uitdagend zijn om je ineens tussen de vakmensen te begeven, maar ik denk dat Laudame juist een goede omgeving is om in het diepe te springen: iedereen richt zich op dezelfde sector, dus je leert heel snel.”

Boodschap aan recruiters

Haar boodschap aan andere recruiters die overwegen om een vergelijkbare stap te zetten, is duidelijk: “Als je op zoek bent naar een rol waarin je jezelf kunt ontwikkelen en kunt blijven groeien, waar je wordt gewaardeerd als individu en waar je de vrijheid hebt om je ideeën tot uitvoering te brengen, dan kan Laudame Financials weleens de perfecte match voor jou zijn. Kom dan ook zeker eens kennismaken, of pak de telefoon. Zo is mijn carrièrestap ook begonnen!”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Momenteel zoeken we een Recruitment Consultant! Lees verder via onderstaande button. 

Meer weten?

Ik vertel je graag meer over de rol van Recruitment Consultant binnen Laudame. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.