Laudame Financials Ontdek meer

Uitdagende opdrachten, het volste vertrouwen vanuit de organisatie en persoonlijke en oprechte verbinding met collega’s. Deze factoren zorgen ervoor dat Gerben Uijl al 15 jaar met veel plezier als interim financial en consultant bij Laudame Financials actief is.

Uitdagende opdrachten, het volste vertrouwen vanuit de organisatie en persoonlijke en oprechte verbinding met collega’s. Deze factoren zorgen ervoor dat Gerben Uijl al 15 jaar met veel plezier als interim financial en consultant bij Laudame Financials actief is. In dit artikel blikt hij terug op de afgelopen vijftien jaar en de ontwikkeling die hij en Laudame hebben doorgemaakt.

15 jaar geleden maakte jij de keuze om bij Laudame aan de slag te gaan als interim financial, kan je ons meenemen in die keuze?

“Poeh, daar vraag je wat. Ik weet nog dat ik een aantal trajecten had lopen op dat moment. Laudame was toen al heel sterk in de persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij mij als persoon en als professional. Vanuit die combinatie werd de verbinding gezocht en gevonden. Hoewel het nog niet duidelijk was hoe mijn eerste interim-opdracht eruit zou zien, heb ik met overtuiging voor Laudame gekozen. Het gevoel was goed en de afwisseling en diversiteit die je als interim financial hebt in je opdrachten sprak mij aan.”

15 jaar, 12 opdrachtgevers en 15 opdrachten verder heb je een hoop om op terug te kijken. Zijn er opdrachten die er voor jou uitspringen?

“Ik vind het lastig om er één te noemen die er echt uitspringt. Alle opdrachten waren leerzaam, waardevol, leuk en uitdagend en dat is een enorm compliment richting Laudame. De opdracht bij Initial Hokatex zie ik wel als een bepalende periode in mijn ontwikkeling. Als rechterhand van de CFO heb ik daar mooie stappen voor de organisatie kunnen zetten en dat was voor mij waardevolle bagage om zelf de stap te zetten richting eindverantwoordelijke en leidinggevende rollen. Het is bijzonder om te ervaren dat je door alle ervaring die je meeneemt steeds meer sturend wordt in de invulling van je opdrachten.”

Hoe kijk je terug op je eigen ontwikkeling in de afgelopen 15 jaar?

“Ik vind het heel leuk om zo afwisselend bezig te zijn. Als interim financial krijg je te maken met een enorme diversiteit aan organisaties en branches. En dat betekent ook iedere keer weer andere mensen met wie je contact hebt en andere structuren waar je mee te maken hebt. Het mooie daaraan is dat je al die ervaring meeneemt naar je volgende opdrachten. Daarmee is er altijd wel een aanknopingspunt qua dienstverlening, branche of doel van de organisatie en maak je makkelijk verbinding met de opdrachtgever en de collega’s daar. Daarin zie ik echt heel sterk de toegevoegde waarde van mijn ervaring als interim financial en consultant.”

“Het is echt de schuld van Laudame dat ik hier na 15 jaar nog steeds zit”

Wat maakt Laudame al 15 jaar bijzonder voor jou?

“Dat is een combinatie van twee factoren die Laudame voor mij Laudame maken. Allereerst heeft dat te maken met ‘de perfecte match’. Al 15 jaar lang ervaar ik die in mijn opdrachten. Elke nieuwe opdracht draagt bij aan mijn ontwikkeling en bevat weer nieuwe uitdagende elementen. Laudame straalt daarin vertrouwen uit in mij als medewerker. Daardoor zit ik met goede energie in de opdracht en blijf ik ontwikkelen. Het is echt de schuld van Laudame dat ik hier na 15 jaar nog steeds zit!

Minstens net zo belangrijk vind ik de persoonlijke verbinding binnen Laudame. Dat merk je op allerlei manieren. De echte interesse van collega’s in jou als persoon, je familie en ook de betrokkenheid in moeilijke periodes. Het teamgevoel tijdens de events, teammeetings, uitjes en reizen met het team, bijvoorbeeld naar Malta en New York én tijdens de jaarlijkse wintersportreis.  En daarnaast de betrokkenheid vanuit Laudame richting het thuisfront, zoals tijdens de Laudame Dag. Los van het hele huis wat vol met Laudame spullen staat, hebben mijn kinderen door die events echt een beeld van Laudame Financials gekregen. Die twee elementen maken Laudame al 15 jaar de perfecte match voor mij!”

Wat is er veranderd in de afgelopen 15 jaar?

“15 jaar geleden was Laudame een stuk kleiner dan nu, met ongeveer 30 interim financials en 3 business consultants. Door de jaren heen is de organisatie gestaag gegroeid en over de breedte steeds professioneler geworden. Ik vind het heel knap dat de twee elementen die voor mij Laudame typeren in al die jaren hetzelfde zijn gebleven. De kern staat overeind en daaromheen is de organisatie volop doorontwikkeld!”

En hoe kijk je nu vooruit?

“Ik voel mij thuis bij Laudame en zolang deze twee factoren in stand blijven, zie ik mezelf hier nog wel even doorgaan! Met goede energie in de opdrachten en in verbinding met de collega’s. Al een aantal jaar ben ik als managing consultant betrokken bij de begeleiding en ontwikkeling van een team van collega’s. Op die manier mijn ervaringen delen zorgt voor extra binding en betrokkenheid en vind ik erg waardevol. Laudame is een mooie club van gedreven en betrokken professionals!”