Laudame Financials Ontdek meer

Met een drive om te verbeteren, een goede basis in recruitment en een flinke dosis positieve energie stapt Stephanie Kosten op 1 augustus het kantoor van Laudame binnen als nieuwe Teamlead Recruitment. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is ze haast niet meer weg te denken. De hoogste tijd dus om terug te blikken op haar eerste maanden bij Laudame.

Met een drive om te verbeteren, een goede basis in recruitment en een flinke dosis positieve energie stapt Stephanie Kosten op 1 augustus het kantoor van Laudame binnen als nieuwe Teamlead Recruitment. Inmiddels zijn we al een aantal maanden verder en is ze haast niet meer weg te denken. De hoogste tijd dus om terug te blikken op haar eerste maanden bij Laudame.

Vertel Stephanie, wat vind je eigenlijk leuk aan recruitment?

“Recruitmenttrajecten kunnen best intensief zijn en naast de successen heb je regelmatig te maken met tegenslagen. Het geeft echt een kick en energie als je de perfecte match weet te realiseren, daar doen we het uiteindelijk voor. Dat begint wat mij betreft met het bouwen en onderhouden van relaties, waarbij de relatie met kandidaten minstens net zo belangrijk is als de relatie met opdrachtgevers.”  

Wat bedoel je daar precies mee?

“De ervaring van de kandidaat moet altijd top zijn, ook als hij of zij op dat moment niet de perfecte match blijkt te zijn. Het kan zomaar zo zijn dat een volgende rol wel perfect past of dat die kandidaat later als opdrachtgever terugkomt bij Laudame. Door op alle momenten in het proces positief op te vallen, werken we aan de groei van de groep Laudame-ambassadeurs.”

Dat klinkt alsof je goed past bij de kwaliteitsaanpak van Laudame. Hoe ben je eigenlijk met ons in contact gekomen?

“Ik ben in april benaderd door een recruiter die mij de vacature toestuurde. Ik kende Laudame zelf nog niet, maar binnen mijn netwerk waren genoeg mensen die mij meer over het bedrijf konden vertellen. Zij noemden vooral de prettige samenwerking en kwaliteit van dienstverlening.”

Wat triggerde je om te gaan praten?

“Mijn vorige baan beviel hartstikke goed, maar ik was ook wel toe aan een nieuwe omgeving en wilde inhoudelijk graag een stap maken. Als corporate recruiter werk je soms samen met bureaus en daarin merk je gigantische kwaliteitsverschillen. Ik wilde graag zelf bureau-ervaring opdoen, maar dan alleen bij een kwaliteitspartij. Die focus op kwaliteit komt bij Laudame in alles terug. Geen stapel cv’s en geen salesfocus, maar écht meerwaarde toevoegen. Dat past goed bij mijn visie op recruitment. Daarnaast ligt er voor mij als teamlead een mooie uitdaging om het team verder te laten groeien en te laten excelleren.”

“Als je écht op zoek bent naar kwalitatief onderscheidende dienstverlening, dan moet je bij Laudame zijn.”

Wat waren je eerste indrukken?

“Tijdens het eerste gesprek hebben we eigenlijk vrij weinig over Laudame gesproken. Albert en Gilles waren vooral benieuwd naar mij, mijn ontwikkeling, visie op recruitment en mentaliteit. Een serieuze en best wel intensieve investering om mij goed te leren kennen. Na dat eerste gesprek volgde al snel terugkoppeling en een positief vervolg. In de huidige markt is het belangrijk om snel te schakelen en ook daarin viel Laudame positief op.

Daarna was het voor mij heel belangrijk om het team en de organisatie te leren kennen. Als je zoveel tijd samen door gaat brengen is het belangrijk dat er een goede klik is. En die bleek er ook tijdens het tweede gesprek te zijn. Daarna was de keuze snel gemaakt.”

Hoe zou je jouw eerste weken bij Laudame omschrijven?

“De uitgebreide introductieweek zorgde voor een goede landing. Door alle afdelingen te spreken, krijg je een goed beeld van de activiteiten en de collega’s op kantoor. Binnenkomen als teamlead binnen een organisatie waar je de mensen en processen nog niet kent is best spannend, maar het heeft enorm geholpen om op deze manier de organisatie beter te leren kennen. Wat mij verder opviel tijdens de eerste maanden is de persoonlijke en familiaire houding van collega’s. Dit begon al toen we er samen uit waren, maar ik nog niet was gestart. Een berichtje van Gilles en Cora, maar ook bijvoorbeeld het personeelsblad wat al op de deurmat viel. Ook de pre-onboarding is dus prima in orde. En na een aantal maanden kan ik ook wel spreken van een fijne groep collega’s.”

En nu verder… wat zijn je doelen de komende jaren?

“Wat ik leuk vind aan recruitment bij Laudame is dat het team intrinsiek gemotiveerd is om het werk naar een hoger niveau te tillen. De arbeidsmarkt verandert supersnel en we moeten daarin continu meebewegen. Stapje voor stapje wil ik het team verder ontwikkelen en overal de kwaliteit leveren waar Laudame voor staat. Van employer branding en de candidate experience tot de relatie met opdrachtgevers. Uiteindelijk willen we dat organisaties die een topkwaliteit financial zoeken simpelweg niet om ons heen kunnen. Als je écht op zoek bent naar kwalitatief onderscheidende dienstverlening, dan moet je bij Laudame zijn… En daar gaan we met elkaar voor zorgen.”