Laudame Financials Ontdek meer

We spreken Sander Brooshooft, sinds 1 februari 2020 HR Manager bij de Van Nieuwpoort Groep. In deze rol is Sander verantwoordelijk voor het verder opzetten van de afdeling en is hij sparringpartner van de managers binnen de groep. Met locaties in o.a. Gouda, Maassluis, Kampen, Amsterdam, Goor, Weeze en Wessem is Sander veel onderweg om op locatie te sparren over HR-gerelateerde zaken. Zijn HR-team bestaat verder uit een salarisadministrateur, recruiter en HR-medewerker en valt onder de directeur juridische zaken en HR. Binnen de van Nieuwpoort Groep werken in totaal zo’n 300 mensen, waarvan 15 binnen Finance.

Even voorstellen…

We spreken Sander Brooshooft, sinds 1 februari 2020 HR Manager bij de Van Nieuwpoort Groep. In deze rol is Sander verantwoordelijk voor het verder opzetten van de afdeling en is hij sparringpartner van de managers binnen de groep. Met locaties in o.a. Gouda, Maassluis, Kampen, Amsterdam, Goor, Weeze en Wessem is Sander veel onderweg om op locatie te sparren over HR-gerelateerde zaken. Zijn HR-team bestaat verder uit een salarisadministrateur, recruiter en HR-medewerker en valt onder de directeur juridische zaken en HR. Binnen de van Nieuwpoort Groep werken in totaal zo’n 300 mensen, waarvan 15 binnen Finance. We spreken Sander over het werving- en selectietraject voor een Manager Financiën en zijn ervaringen met Laudame Financials.

Omschrijving van de functie

De rol die door Laudame Financials is ingevuld is die van Manager Financiën van het Financial Shared Service Center (FSSC). Ben Dieffenthaler bleek de perfecte match. Als manager van het FSSC geeft Ben leiding aan 7 financials die alle betalingen, factuurstromen en het debiteuren- en crediteurenbeheer van de groep in goede banen leiden.

Vertel Sander, hoe is dit proces tot stand gekomen?

Ik was ongeveer twee maanden bezig bij Van Nieuwpoort toen bekend werd dat we op zoek gingen naar een Manager FSSC. Ik dacht in eerste instantie dat we dat prima zelf op konden pakken, maar Arie Dirk (CFO van Van Nieuwpoort) gaf aan dat ik toch echt even met Gilles Kok van Laudame moest bellen. Zij kennen elkaar al sinds de start van Laudame Financials, zo’n 20 jaar geleden. Destijds heeft Laudame een business controller geworven voor Van Nieuwpoort in Limburg en is de samenwerking begonnen.

Tijdens een kennismakingsgesprek met Gilles en Stephanie bleek al snel dat er in de afgelopen 20 jaar een mooie samenwerking is opgebouwd waardoor Laudame een heel goed beeld heeft van de verschillende bedrijven binnen onze groep. Daarnaast hebben ze de afgelopen jaren veel van de financials binnen ons team voor ons geworven.

Wat waren je eerste indrukken van Laudame?

In het kennismakingsgesprek wisten Gilles en Stephanie mij heel snel te overtuigen van de toegevoegde waarde. Met name de diepgaande kennis van Van Nieuwpoort en de ervaring in het werven van financials. Tijdens het gesprek werden daarom ook direct de randjes opgezocht. We spraken niet alleen over de inhoud van de rol, maar ook over wat voor soort persoon daarbij past. Onze verschillende locaties binnen Nederland hebben te maken met uiteenlopende wet- en regelgeving en processen. Zo geldt een bepaalde cao bijvoorbeeld wel in Kampen, maar niet in Limburg, en zo zijn er binnen finance nog allerlei voorbeelden te noemen. Daar moet je wel een bepaalde flexibiliteit voor meebrengen.

"Dat vond ik in het begin best wel een beetje spannend. Want hoe kan je nou in één keer raak schieten?"

Kan je wat meer vertellen over het proces daarna?

Laudame Financials hanteert een filosofie waarin ze één kandidaat voorstellen, de perfecte match. Dat vond ik in het begin best wel een beetje spannend. Want hoe kan je nou in één keer raak schieten? Toen Ben werd voorgesteld was Stephanie daarin ook heel stellig, dit is hem. En hoewel dat even moest landen binnen de organisatie werden eventuele twijfels direct wegenomen tijdens het eerste gesprek met Ben.

Dat eerste gesprek deed ik samen met Nico van Vliet, de manager van Ben. We hadden een heel prettig gesprek en waren er beiden van overtuigd dat Ben goed zou passen binnen de organisatie en binnen het Finance team. Met datzelfde gevoel stapten mijn directeur en de CFO de deur uit na het tweede gesprek. Daarna konden we Ben vrij snel verwelkomen bij de Van Nieuwpoort Groep.

Wat valt je op als je kijkt naar de samenwerking met Laudame Financials?

Laudame maakt niet alleen een inhoudelijke match, maar heeft ook een heel goed beeld van de organisatie en wie er binnen het team past. Dat maakt de zoektocht voor hen misschien wat uitdagender, maar zorgt er wel voor dat wij met de juiste kandidaat aan tafel komen te zitten.

Daarnaast viel het mij op dat er vanuit de betrokken recruiter echt veel persoonlijke aandacht is tijdens het proces. Niet alleen voor de kandidaat, maar voor alle betrokken partijen. Zo kwam Stephanie nog even langs nadat het contract van Ben was getekend om te evalueren en gezellig een patatje te eten en kon ik de andere collega’s en relaties van Laudame leren kennen tijdens hun Golf Event. Een mooi vervolg op deze fijne eerste kennismaking en samenwerking.