Laudame Financials Ontdek meer

Als Recruitment Consultant bij Laudame Financials ben je verantwoordelijk voor de bemiddeling tussen de opdrachtgever en kandidaat. De opdrachtgever zoekt een vaste professional op het gebied van finance & control en accountancy. Andersom zoekt de kandidaat een nieuwe uitdaging in finance. Jij zorgt als Recruitment Consultant voor de perfecte match tussen deze twee partijen. Je bent betrokken bij alle gesprekken, contractonderhandelingen en evaluaties. Ook heb je een adviserende rol en discussieer je over de perfecte invulling van de opdracht.

Podcast Recruitment Consultant

Podcast over de rol als Recruitment Consultant

Ben jij meer van het luisteren dan van lezen? Dat komt goed uit. In deze podcast-aflevering van ‘Aan tafel bij Laudame’ gaat Niels van der Plas het gesprek aan met collega’s Albert Mastenbroek, Leendert Kamsteeg en Stephanie Kosten over de rol als Recruitment Consultant.

Luister de podcast op Spotify

Lees het verhaal van Stephanie

Stephanie Kosten, aangenaam! Ik ben Teamlead van het Recruitment en Werving & Selectie Team van Laudame. Na een aantal jaar als Corporate Recruiter kwam ik in gesprek met Gilles, de oprichter van Laudame. Hij vertelde over zijn verhaal en visie met Laudame en daar werd ik enorm enthousiast van. In augustus 2019 maakte ik de overstap naar Laudame.

Lees het verhaal van Stephanie

Wat doet een Recruitment Consultant voor opdrachtgevers?

Bij Laudame Financials doen we er alles aan om de meest geschikte kandidaat te werven voor onze opdrachtgevers. Om dit te bereiken ga je als Recruitment Consultant eerst op klantbezoek voor een intakegesprek. Deze intake doen we met twee consultants van Laudame. Zo houden we elkaar scherp. Ook brengen we zo beter in kaart wat de opdrachtgever te bieden heeft. In dit uitvoerige gesprek achterhaal je waar de opdrachtgever precies naar op zoek is. Je stelt kritische vragen over de organisatie, functie of opdracht en de kandidaat die daarbij past. Ook heb je als Recruitment Consultant een adviserende rol. Zo geef je waardevolle adviezen over het werven en aannemen van personeel en over functieprofilering op de financiële arbeidsmarkt.

Hoe ziet Search & Selection van Laudame eruit?

Na de intake kan het werven van de kandidaat beginnen. Hiervoor hanteren we een kritisch Werving- en Selectietraject. We werken de vacature uit en starten de zoektocht naar de perfecte kandidaat. Dit doen we op een aantal manieren. Zo lanceren we een aansprekende vacaturecampagne, nemen we een Jobcast op, zoeken we in onze database naar eerder gesproken kandidaten en duik je in jouw brede netwerk van financials. We stellen in de meeste gevallen maar één kandidaat voor aan de opdrachtgever. Waarom we niet een keuze uit kandidaten aanbieden? Omdat we alleen voor een 100% match gaan. In 80% van de gevallen blijft het ook bij deze eerste kandidaat.

Wat biedt een Recruitment Consultant voor kandidaten?

Als Recruitment Consultant ben je niet alleen van grote waarde voor opdrachtgevers, maar ook voor kandidaten. Je bouwt met hen een nauwe vertrouwensband op. Het Werving- en Selectietraject kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak van jou als consultant. Dit doe je voor de startende junior tot senior manager en alles daartussenin. In een kennismakingsgesprek verdiep jij je niet alleen in de professional en zijn/haar ervaring, maar vooral in de persoon. Zo vraag je wat de kandidaat motiveert als financial, naar welke uitdaging diegene op zoek is en waar die energie van krijgt. Ook ga je in op de persoonskenmerken en hoe deze terugkomen in het werk.

Match in finance voor de professional

Bij het creëren van de perfecte match zorg je dat de kandidaat écht een vakinhoudelijke klik heeft met de opdrachtgever, bedrijfscultuur en opdracht. Dit kan ook voor een interim financial functie in het team van Laudame zelf zijn. Je ondersteunt de kandidaat niet alleen tijdens het sollicitatietraject, maar ook daarna. De kandidaat kan altijd bij jou aankloppen voor advies. Zo fungeer je als een persoonlijk klankbord voor jouw kandidaten.

“Kwaliteit is voor ons belangrijker dan fees, omzetten en marges. We geloven dat succes vanzelf volgt door genoeg te focussen op kwaliteit en duurzame relaties.” Stephanie Kosten, Teamlead van het Recruitment

Welke eigenschappen heb je nodig als Recruitment Consultant?

Écht goede recruiters zijn schaars! Bepaalde eigenschappen zijn van belang om een succesvolle Recruitment Consultant te worden. Zou jij jezelf omschrijven als proactief, ondernemend en een goede netwerker? Dan is Recruitment Consultant wellicht iets voor jou. Je bijt je graag vast in een uitdaging en geeft niet zomaar op. Ook moet je snel kunnen schakelen, resultaatgericht gericht en stressbestendig zijn. Als Recruitment Consultant communiceer je de hele dag met klanten, kandidaten en collega’s. Snel verbinding kunnen maken is dan ook must.

Werken in het recruitmentteam van Laudame

Je gaat aan de slag in het recruitmentteam van Laudame Financials. Dit team is hecht, gedreven en de consultants zijn goed op elkaar ingespeeld. Samen met je team ga je voor tevreden opdrachtgevers en kandidaten. Jullie zijn sparringpartners en geven elkaar advies wanneer nodig. Het recruitmentteam bestaat uit ongeveer tien collega’s. Een deel hiervan houdt zich bezig met het werven voor Laudame zelf, terwijl de andere collega’s dit juist voor opdrachtgevers doen. Daarnaast werk je samen met andere consultants van Laudame die zich focussen op tijdelijke opdrachten. Je team heeft tien tot vijftien bemiddelingen in de portefeuille. Onze groeiambities liggen vast in een strategisch plan. Hierin staat omschreven hoe we binnen vijf jaar van 50 naar 120 bemiddelingen willen groeien.

Hoe hoog is het salaris van een Recruitment Consultant?

Benieuwd naar jouw maandsalaris en de bijkomende arbeidsvoorwaarden? Jouw maandsalaris als Recruitment Consultant bij Laudame Financials is afhankelijk van je kennis en werkervaring. Als Recruitment Consultant bij Laudame krijg je:

  • €4.000 – €5.500 bruto per maand (afhankelijk van je kennis en ervaring)
  • 13e maand
  • 32 tot 40-urige werkweek
  • 25 vakantiedagen
  • Ontwikkelingsmogelijkheden via de Laudame Academy + mogelijkheden voor het volgen van een (post)master
  • Een laptop, telefoon en (optioneel) een auto van de zaak
  • Een jaarlijkse skivakantie met de organisatie en vele andere activiteiten

Welke vooropleiding heb je nodig als Recruitment Consultant?

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Recruitment Consultant. Om aan de slag te gaan als consultant bij Laudame heb je minimaal hbo of wo werk- en denkniveau nodig. Wat we belangrijker vinden is dat jij minimaal drie jaar aan relevante werkervaring meebrengt. Dan zorgen wij ervoor dat je jezelf verder kunt ontwikkelen als Recruitment Consultant.

Groeipad voor een Recruitment Consultant

Bij Laudame ben je nooit uitgeleerd en uitgegroeid. Je start bij ons als Recruitment Consultant. Vanuit hier kun je doorgroeien tot Senior Recruitment Consultant en uiteindelijk naar Teamlead Recruitment. De ontwikkelingen in het vakgebied van finance & control vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van onze professionals. Via de Laudame Academy en ons interne trainingshuis kun jij jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Een vastomlijnd budget hebben we daar niet voor. Elke opleidingsmogelijkheid die bij jou, jouw functie en doelen past, is bespreekbaar. Ook is er de mogelijkheid om naast je werk te studeren. Denk hierbij aan het volgen van een master of post-master.

Hoe ziet de werkweek van een Recruitment Consultant eruit?

Je bent vast benieuwd hoe jouw werkweek als Recruitment Consultant bij Laudame eruitziet. Je werkdagen zijn afwisselend en uitdagend. Zo ga je in de ochtend samen met je collega langs bij een opdrachtgever voor een intakegesprek. Na dit kennismakingsgesprek vervolg je jouw werkdag op het kantoor van Laudame. Hier heb je overleg met je collega consultant over het profiel van de opdrachtgever. Na de lunch heb je een voortgangsgesprek met een andere opdrachtgever en kandidaat. Je eindigt je werkdag met het zoeken naar een geschikte kandidaat en duikt hiervoor jouw netwerk in. En denk je dat de rest van jouw werkweek er hetzelfde uitziet? Dan heb je het mis! Jouw agenda varieert van het bespreken van een contract tot het evalueren met een opdrachtgever en kandidaat. Je sluit de week af met een gezellige borrel in onze eigen kroeg ‘De Hef’.

Podcast: in gesprek met een Recruitment Consultant

Luister naar de aflevering van de Laudame-podcast met een Recruitment Consultant. In deze aflevering gaat Niels van der Plas in gesprek met collega’s Albert Mastenbroek, Leendert Kamsteeg en Stephanie Kosten over recruitment binnen Laudame Financials. Zij vertellen over het teamgevoel, de aanpak van Laudame, de mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen als Recruitment Consultant en hoe je vanuit jouw rol het verschil kan maken voor de opdrachtgever.

Werken bij Laudame Financials

Laudame Financials optimaliseert de financiële bedrijfsvoering van opdrachtgevers en versterkt op deze manier organisaties. Laudame Financials is een Nederlandse zakelijke dienstverlener die financials bemiddelt voor tijdelijke en vaste functies én helpt ontwikkelen. Door kritisch te zijn tijdens het selectie- en plaatsingsproces en door de achtergrond in finance, realiseert Laudame de perfecte match. De belangrijkste vaardigheid is dan ook het inlevend vermogen in kandidaten en opdrachtgevers. De professionals staan centraal, in de overtuiging dat ook opdrachtgevers daar de vruchten van plukken.

De bedrijfscultuur van Laudame kenmerkt zich door kwaliteit en persoonlijke interesse. Alle collega’s bij Laudame zijn gericht op verbetering en er wordt op een eerlijke manier met elkaar gecommuniceerd. Daarnaast is er genoeg ruimte voor trainingen, opleidingen en natuurlijk ook ontspanning: denk aan de kantoorkroeg en jaarlijkse skivakantie.

Wil jij doorpraten over de functie als Recruitment Consultant bij Laudame Financials?

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Kimberley Frederiks 06 41 26 15 36 Stuur een bericht Bel mij terug