Kennismanagement

Talentontwikkeling staat centraal

Kennis is het bestaansrecht van Laudame Financials. Wij verbreden daarom continu onze kennis. Zo behouden we onze voorsprong en onderbouwen we de continuïteit van ons bedrijf.

Kennismanagement staat centraal. Laudame Financials investeert continu in kennisontwikkeling en kennisdeling. Wij investeren ook in de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden van onze medewerkers. Onze medewerkers volgen een aantal maal per jaar trainingen die hun kennis en kunde verbreden en verdiepen. Dit bevordert hun persoonlijke groei en de kwaliteit van onze dienstverlening.

Naast deze trainingen, die veelal gericht zijn op het verder ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden, stimuleert Laudame Financials haar medewerkers in het verder ontwikkelen van hun talenten. Al naar gelang de vooropleiding volgen velen een Post HBO, (Pre) Master of een Post Master op het gebied van accounting en control.

Een paar maal per jaar wordt een externe spreker uitgenodigd met een specifieke expertise in het voor Laudame Financials relevante vakgebied. Mede hierdoor blijven de Laudame professionals op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen en kan op basis van tijdens deze bijeenkomsten opgedane inzichten gericht aan eigen ontwikkeling worden gewerkt.

Coaching en intervisie

Als kennisorganisatie streeft Laudame Financials er ook naar dat de Laudame professionals van elkaar leren en op elkaar kunnen terugvallen voor vakinhoudelijke vragen. Zo delen startende, junior Laudame professionals hun ervaringen tijdens intervisie sessies en treden ervaren Laudame financials op als coach en vraagbaak voor collega's. Daarnaast krijgt de onderlinge kennisdeling gestalte bij de vakinhoudelijke avonden. Medewerkers van Laudame Financials werken tijdens een vakinhoudelijke avond een onderwerp uit waarin ze zelf expert zijn en presenteren dat aan de Laudame collega's.