Laudame Financials Ontdek meer

Van 16 man in dienst naar zelf in loondienst. Het was best een stap voor Geert Schimmel die op 1 februari als business consultant in het team van Laudame Financials is gestart. In dit artikel neemt hij je mee in zijn werk als Business Consultant waarin hij de driehoek van opdrachtgever, interim financial en Laudame bij elkaar brengt én vertelt hij over zijn start en de samenwerking binnen het team tijdens de coronaperiode.

Van 16 man in dienst naar zelf in loondienst. Het was best een stap voor Geert Schimmel die op 1 februari als business consultant in het team van Laudame Financials is gestart. In dit artikel neemt hij je mee in zijn werk als Business Consultant waarin hij de driehoek van opdrachtgever, interim financial en Laudame bij elkaar brengt én vertelt hij over zijn start en de samenwerking binnen het team tijdens de coronaperiode.

Vertel, hoe kwam je erbij om die stap te maken?

“Ik hoorde via Jeftha, die in november 2019 was gestart als interim financial bij Laudame, enthousiaste verhalen over het bedrijf. Ik had zelf ook wel eens van Laudame gehoord via een oud-collega van Laudame die bij Uitblinkend had gesolliciteerd en Jeftha gaf aan dat ik maar eens met Stephanie moest bellen. Ik had de rol van business consultant kort gescand, maar ging er redelijk blanco in.”

Hoe ging dat verder?

“Ik heb contact gezocht met Stephanie en werd uitgenodigd voor een eerste gesprek. Diezelfde dag nog werd er gebeld voor een tweede gesprek en dat vond een week later plaats. Ik heb er daarna goed en lang over nagedacht. Doe ik er goed aan om in loondienst te gaan na 8 jaar ondernemen? Ook waren de onderhandelingen over mijn eigen bedrijf toen nog niet afgerond waardoor het nog niet duidelijk was wanneer ik zou kunnen starten. Ik heb in die periode gelukkig met veel mensen erover kunnen praten.”

Wat gaf uiteindelijk de doorslag?

“Dat was een combinatie van meerdere factoren, maar begon met de prettige kennismakingsgesprekken op kantoor. Daarnaast hoorde ik vanuit meerdere hoeken goede verhalen over de kwaliteit en cultuur binnen Laudame. Ook de vrijheid die je krijgt als business consultant sprak mij aan. Ik was als ondernemer natuurlijk best wel wat vrijheid gewend en die vrijheid heb je als business consultant ook voor een groot deel. Daarnaast komen in deze functie alle elementen samen die ik het meest zou gaan missen vanuit Uitblinkend. De sollicitatie-/intakegesprekken, het begeleiden van mensen en het opbouwen en onderhouden van relaties. Die combinatie en het goede gevoel gaf uiteindelijk voor mij de doorslag: dit is het!”

Hoe zou je jouw eerste maanden omschrijven?

“Als een leuke, vliegende en ook wel succesvolle start. Ik heb vanaf het begin aangegeven dat ik van snelheid houd en graag bij zo veel mogelijk betrokken word. Dat is prima gelukt. Vanaf dag één kon ik volop mee naar opdrachtgevers, trajecten oppakken en op die manier snel en veel leren. Juist door die vliegende start kon ik ook in de coronaperiode goed doordraaien.

Het was natuurlijk best een stap, van 16 man in dienst naar zelf in loondienst. Ik kreeg daar van collega’s binnen Laudame ook veel vragen over. Die oprechte interesse vanuit veel verschillende hoeken is ook denk ik wel iets typerends voor Laudame. En gelukkig kan ik ook heel positief antwoorden. De overstap bevalt zeer goed en is een absoluut de juiste keuze geweest.”

"Als business consultant zorg ik enerzijds voor tevreden opdrachtgevers met vaak een dringende behoefte aan versterking en anderzijds voor mooie, uitdagende en afwisselende opdrachten voor onze interimmers"

Hoe bevalt de samenwerking binnen het IBM team?

“We hebben allemaal een eigen karakter en persoonlijkheid en dat maakt het team tot een gevarieerd en sterk geheel. De verschillende achtergronden en leeftijden zorgen ervoor dat we elkaar aanvullen en versterken waar nodig. De communicatie binnen het team, zeker ook in de coronaperiode, is heel belangrijk. We zijn met elkaar bezig om onze doelen te realiseren en werken daarin goed en prettig samen.”

Kan je wat meer vertellen over je rol als business consultant?

Als business consultant breng ik de driehoek van opdrachtgever, interim financial en Laudame bij elkaar. Wij hebben ongeveer 55 interim financials in ons eigen team en daarnaast werken we met een selectie ZZP’ers vanuit ons netwerk. Zodra een opdrachtgever aangeeft versterking nodig te hebben starten we met een uitgebreide intake. Dat doen we altijd met 2 consultants. Hierdoor kunnen we na afloop met elkaar sparren, ideeën uitwisselen en komen we tot het beste resultaat.

Tijdens en na de intake beginnen de radars te draaien voor de perfecte kandidaat, waarbij uiteraard ook beschikbaarheid een rol speelt. We gaan altijd voor de 100% match tussen opdrachtgever en financial. Dat kan iemand uit ons eigen team zijn, maar zeker ook iemand vanuit het netwerk van ZZP’ers die regelmatig opdrachten voor ons vervullen. Vervolgens stellen we degene waar wij volledig in geloven voor aan de opdrachtgever en volgt er een intakegesprek waarbij ik altijd mee ga. Dit doen we omdat we zeker willen weten dat de rol is zoals besproken, maar ook omdat je daardoor een sparringpartner kan zijn voor de financial over de rol. Bijvoorbeeld of deze uitdagend genoeg is of voldoende past bij de ontwikkeling die we voor ogen hebben. Maar ook kan je met de opdrachtgever inhoudelijk napraten.

Na de start onderhouden we contact met zowel onze opdrachtgever als de financial. Het is prettig om goed contact met elkaar te onderhouden gedurende de opdracht om te bespreken hoe het loopt en issues te kunnen bespreken. Na afloop van een opdracht vindt er altijd een eindevaluatie plaats tussen de opdrachtgever, financial en de business consultant waarbij we samen terugblikken op de behaalde resultaten en ontwikkeling.

Kortom, als business consultant zorg ik enerzijds voor tevreden opdrachtgevers met vaak een dringende behoefte aan versterking en anderzijds voor mooie, uitdagende en afwisselende opdrachten voor onze interimmers.

Als je vooruit kijkt, wat zijn dan je doelen de komende jaren?

“Ik haal de meeste energie uit het samen optrekken met de financials. Zeker als zij in hun opdracht een duidelijk doel voor ogen hebben of juist twijfelen over bepaalde delen van de opdracht. Samen voor een optimaal resultaat gaan en die groeicurve realiseren geeft echt een kick. Dat geldt voor de langere trajecten en resultaten die je daarvan terugziet, maar zeker ook in de kleinere feedback- en afstemmomenten tussendoor. Die intensieve begeleiding vind ik een heel gaaf onderdeel en je krijgt er ook veel voor terug. Het creëren en daarna goed begeleiden van de perfecte match is iets wat ik de komende periode wil blijven ontwikkelen. Ook het opbouwen van een stevig netwerk en het versterken van bestaande relaties is een mooi doel om aan te werken.”