'Een vliegende start!'

Martijn, Interim financial

Martijn had een vliegende start, bij Laudame of beter gezegd, bij de bedrijven waar hij zijn opdrachten uitvoerde.

Al tijdens zijn studie was hij door Laudame benaderd om kennis met elkaar te maken. Martijn was destijds op zoek naar een passende afstudeeropdracht om zijn Hbo-opleiding Bedrijfseconomie af te ronden. Om een mooie opdracht te vinden had hij zijn netwerk ingezet en via Pieter Blokland, een Interim financial van Laudame, was het contact met Laudame ontstaan. Uiteindelijk studeerde hij af bij IV-Groep in Papendrecht, maar reeds voor aanvang van zijn afstudeeropdracht was het contract bij Laudame getekend.

Vliegende start
Martijn startte zijn eerste opdracht als Financial Accountant bij KWS SAAT, een agrarisch bedrijf gespecialiseerd in het veredelen en produceren van landbouwzaden. Tijdens deze opdracht leerde hij de basis van het Finance vak. Al snel was hij verantwoordelijk voor de volledige administratie van twee entiteiten binnen de groep. Na de vaste invulling van de vacature werd Martijn aangesteld als aanspreekpunt en eindverantwoordelijke voor de jaarafsluiting en audit van de betreffende administraties. Na een succesvolle jaarafsluiting werd door het hoofdkantoor van KWS aangekondigd dat alle activiteiten van het Shared Service Center (SCC) in Rotterdam werden verplaatst naar Barcelona. Door dit besluit diende de derde opdracht bij KWS SAAT zich aan voor Martijn, waarin hij verantwoordelijk was voor het continueren en transfereren van de Afdelingen Finance en Control.  

Na ruim 1,5 jaar bij KWS SAAT voerde Martijn zijn volgende opdracht uit bij Hexion, een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van specialistische chemicaliën. Vanuit zijn rol als Business Analyst was hij verantwoordelijk voor het volgen, analyseren en verantwoorden van de business resultaten. De kern van deze rol was niet het vastleggen van financiële gegevens, zoals bij KWS SAAT, maar het analyseren en verklaren van resultaten. Deze werkzaamheden heeft Martijn 10 maanden uitgevoerd en dit wordt inmiddels weer door een vaste medewerker gedaan. Momenteel is Martijn bezig met zijn derde opdracht bij LyondellBasell als Plant Controller, waarbij de focus naast het vastleggen van financiële gegevens ook op het analyseren en verantwoorden van de cijfers ligt. Een mooie combinatie van elementen uit zijn eerdere opdrachten in een nieuwe uitdagende omgeving!

Ervaring op doen bij grote internationale bedrijven
Martijn is erg enthousiast over zijn carrièreverloop bij Laudame. ‘Laudame zorgt ervoor dat ik de opdrachten kan doen die ik graag wil. Hierdoor lukt het mij om mijzelf snel te ontwikkelen en ervaring op te doen bij grote internationale bedrijven’. Martijn vertelt dat hij na het behalen van zijn diploma ook aan de slag had kunnen gaan als financial bij het bedrijf waar hij al jaren werkte naast zijn studie. ‘Ik heb heel bewust voor Laudame gekozen, omdat ik graag in de diverse keukens van grote bedrijven wilde kijken. Dit is een zeer goede keuze geweest als ik terugkijk op mijn bliksemsnelle ontwikkeling in de afgelopen periode!’.