Laudame had één kandidaat….de juiste!

Peter Hoogvliet, Directeur Vestia Scheveningen

Vestia is een landelijke woningcorporatie met onder meer vestigingen in Den Haag en Scheveningen. Voor de zoektocht naar een nieuwe Manager Financiën en Informatievoorziening klopte Directeur Peter Hoogvliet van die vestigingen aan bij Laudame. “Ze zeiden dat ze maar één kandidaat zouden aanleveren. Die werkwijze kende ik niet en vond ik best spannend. Laudame hield woord: het was de juiste kandidaat.”

Voor Hoogvliet was het de eerste kennismaking met Laudame. “Iemand in ons netwerk had de aanbeveling gedaan. Omdat ik nooit afga op een mooie presentatie van bedrijven, nodigde ik Albert Mastenbroek van Laudame uit voor een gesprek. We hadden een klik. Vervolgens gaf ik de opdracht om onze nieuwe manager te werven. Albert verzekerde mij dat hij de juiste man kende en dat het niet nodig was om meerdere kandidaten uit te nodigen.”

Zo ging in december 2011 de nieuwe manager aan de slag. Hoogvliet zou Laudame voor een volgende vergelijkbare vacature vermoedelijk weer inschakelen. “Ik beschouw Laudame als nuchter en zakelijk. De lijnen zijn bovendien kort en ze reageren snel. Dat spreekt me aan. Ik moet wel zeggen dat een bedrijf voor mij altijd uit personen bestaat. Het gaat er om of je het persoonlijk goed met iemand kan vinden. Daarmee staat of valt je mening over een bedrijf. Met Albert Mastenbroek heb ik heel goed gewerkt.”