Laudame Financials werkt persoonlijk, scherp en soepel

Jeroen Minneboo, manager Controlling Regional Unit bij E.ON Benelux te Rotterdam

Jeroen Minneboo is sinds 1 maart van dit jaar manager Controlling Regional Unit bij E.ON Benelux. Een hectische job, want de complete financiële structuur van E.ON is recent geherstructureerd en opnieuw ingericht op basis van een wereldwijd template. Wat Jeroen betreft, was dat ook het moment om bepaalde interim-functies in te vullen met nieuwe, vaste collega's. Laudame Financials zocht en vond Martijn, de nieuwe 'business partner platform services' voor E.ON.

De achtergrond van dit verhaal is die van een ware energiereus. E.ON Benelux bestrijkt de hele keten van energie gerelateerde producten en diensten. Van opwekking van elektriciteit, gas en zonne-energie, onderhoud van 'city plants', tot aan sales en services aan particulieren en bedrijven. Uniek elementen daarin zijn de stadsverwarming voor Den Haag, Leiden en Rotterdam en de ambitieuze productiecapaciteit van de moderne kolencentrale op de Rotterdamse Maasvlakte: Maasvlakte Power Plant 3 (MPP3). 

Regionale klantfocus
In de nieuwe organisatiestructuur heeft E.ON een splitsing aangebracht tussen het energieopwekkingsdeel en de regionale activiteiten zoals sales en klantcontact. Binnen dat tweede deel is het zevenkoppige controlling team van Jeroen actief. Vanuit Rotterdam bewaken zij de voortgang van processen, verzorgen de rapportages naar het hoofdkantoor en bieden alle controlling diensten die de regionale business verder nodig heeft.

Prettige profielfilter
Direct na zijn start op 1 maart ging Jeroen op zoek naar een recruitment partner om voor twee interim-functies nieuwe vaste collega's te zoeken. Hij vloog dat breed aan, om ook goed kennis te kunnen maken met diverse partijen. En hij stond op het punt een keuze te maken toen Laudame belde, met een overtuigend verhaal. Jeroen: 'Wij hebben een duidelijke kijk op het profiel van de mensen die we zoeken. Uiteraard moet de opleiding van kandidaten gedegen zijn, maar we kijken vooral naar persoonlijkheid. Kan iemand onze business goed ondersteunen? Durft die persoon op de rem te trappen als dat nodig is? En via concrete cases peilen we ook hoe proactief iemand reageert, analyseert en zich aanpast aan veranderingen. Laudame speelt daar uitstekend op in. Zij kijken heel goed welke kandidaat bij je past en zijn uiterst selectief in het aanbieden van profielen. Dat is opvallend anders dan bij andere partijen. Een van de twee functies was heel lastig, heel specifiek. Laudame Financials zei eerlijk dat ze daar geen passende kandidaat voor konden aanbieden. Wanneer zij die wel kunnen sturen, zoals bij die andere functie, moet je die kandidaat ook spreken, want dan is die echt goed. Ik vind het een heel sterk verhaal dat zij die filter bieden. En het werkt, want de twee eindkandidaten voor die functie kwamen allebei via Laudame Financials.'

Blij mee
Sinds 2 september 2013 werkt Martijn dus bij E.ON als business partner platform services. In die functie ondersteunt hij vier senior managers van de clusters Finance & Procurement, HR en Facilities, Corporate Affairs en IT met budgetten, forecasts, actuals, projectcontrol en voorzieningen. De reacties van collega's zijn positief. Zij ervaren Martijn als een leuke collega die uitstekend past bij E.ON.