Laudame Charity

‘Het moet veranderen en samen zorgen we ervoor dat het gaat veranderen.’

Al jaren voor de oprichting van Stichting Laudame Charity had Laudame Financials besloten jaarlijks een ‘Laudame-doet’-actie te houden, waarmee de organisatie zich een dag inzet voor een goed doel. Het is de wens om naast financiële ondersteuning verschillende projecten te ondersteunen door de inzet van eigen medewerkers. Daarbij kan morgen een verschil gemaakt worden, maar moet het vooral op de lange termijn tot verbetering leiden. Door de toename van de activiteiten is besloten om vanuit een eigen stichting concrete projecten te kunnen ondersteunen. Tegen deze achtergrond werd Stichting Laudame Charity eind 2016 opgericht.

In 2017 hebben we ons vooral gericht op het vormgeven van activiteiten rondom het René Kids Centre (RKC). Daar is door een groot aantal collega’s van Laudame Financials veel tijd en energie in gestopt, met prachtige sponsorbijdragen als opbrengst! Daarover is in het jaarverslag van 2017 meer te lezen.

Download hier het jaarverslag van 2017.

U kunt een donatie overmaken naar Stichting Laudame Charity op bankrekeningnummer NL94 RABO 0314 6974 03 o.v.v. RKC en wij zorgen dan dat uw donatie bij het RKC terechtkomt.

Download hier de flyer.

Laudamers schaatsen de Alternatieve Elfstedentocht voor het goede doel!

Laudame Financials helpt de kansarme kinderen in Namibië door de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. 9 schaatsers gingen op 27 januari 2017 de uitdaging aan op de Weissensee in Oostenrijk. Zij haalden ruim € 15.000 op voor het goede doel! Alle sponsors, hartelijk dank!

René Kids Centre

In 2007 bezocht voormalig marathonschaatser René Ruitenberg het stadje Rehoboth in Namibië. In de armste wijk, Block E, ontmoette hij een bijzondere vrouw die zelf niets had, maar alles gaf. Oma Magdalena Kanana leefde vanuit haar eigen uitzichtloze situatie voor de hoop van de nieuwe generatie.

In het voorjaar van 2009 begon de bouw van het René Kids Centre, dat op sterke aandrang van de oude oma zo moest gaan heten. Ze heeft zelf het fundament gelegd en letterlijk ook alleen het fundament kunnen zien, omdat ze in augustus 2009 overleed. Haar werk gaat door! 

Laudame Financials heeft ervoor gekozen het René Kids Centre actief te ondersteunen. Op 27 januari 2017 zal er een Laudame team meedoen aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ook wordt ondersteuning geboden op het gebied van de boekhouding en de administratie en is er in september 2016 meegefietst aan de wielertocht die René Kids Centre organiseerde in de bollenstreek.

Meer informatie René Kids Centre

Woord en daad

Woord & Daad

Laudame Financials is al vele jaren business partner van de internationale ontwikkelingsorganisatie Woord & Daad. Samen met een groep Nederlandse bedrijven – verenigd in het Business Platform - ondersteunen wij projecten in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. De afgelopen jaren zijn er tal van onderwijsprojecten vanuit het Woord & Daad Business Platform gerealiseerd. Ook zijn er projecten op het gebied van watervoorziening en waterbeheersing opgezet. Laudame heeft zich voor langere termijn verbonden aan het Business Platform omdat we waarde hechten aan continuïteit in relaties. 

Meer informatie Woord & Daad